Film: Fright Night - Ingen ny kultfilm

fright night

bacardiikonbacardiikon

Comedy | Horror

Anton Yelchin     Charley Brewster
Colin Farrell     Jerry
Toni Collette     Jane Brewster
David Tennant     Peter Vincent
Imogen Poots     Amy
Christopher Mintz-Plasse Ed
Dave Franco     ...     MarkHandling: Charley Brewster går sista året på gymnasiet och har äntligen flyt: han är populär och är ihop med skolans mest eftertraktade tjej. Faktum är att han är så cool att han ignorerar sin bästa kompis. Men det blir problem när Jerry flyttar in i huset bredvid.

I början verkar han vara en riktig toppen kille, men det är något som inte stämmer - men ingen, inklusive Charlies mamma verkar märka någonting. Efter att ha iakttagit en hel del underliga saker kommer Charlie fram till slutsatsen att Jerry är en vampyr. Men eftersom Jerry inte kanövertyga någon om sina farhågor så får han på egen hand försöka hitta ett sätt att göra sig av med monstret.

1985 kom orginalet, som var en skön skräckomedi som passade bra i tiden. Uppföljaren var även den underhållande. Nu 2011 har man gjort ett försök till en ny version.

Handlingen följer orginalet, med att en ung kille får en vampyr som granne. Och den fungerar relativt bra även 2011.

Effekterna håller en okej nivå och här är det inga meserier med glittrande vampyrer i solskenet som i Twilight - här händer det som skall hända - man brinner upp!

Val av skådespelare är lyckade i vissa fall. Colin Farrell (Phone Booth) fungerar bra som iskall vampyr, Toni Collette (Stjätte Sinnet, Little Miss Sunshine) spelar relativt bra som modern till sonen som finner vampyren.

Anton Yelchin (Terminator Salvation) är dock rätt blek i huvudrollen. David Tennet (Draktränaren) som spelar en man som tjänar pengar på face vampyr tillställningar, är mest minnesvärd, spelar en lätt utflippad showartist.

Filmen känns som en standardprodukt som har snabbproducerats och det blir aldrig riktigt spännande - eller roligt.

Den duger att kolla på och är småunderhållande för stunden. Men någon kultklassiker blir den inte.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback