Film: Shark Night 3D - Får Piranha 3D att framstå som ett mästerverk

Shark Night

bacardiikon

Horror | Thriller

Sara Paxton     ...     Sara
Dustin Milligan     Nick
Chris Carmack     ...     Dennis
Katharine McPhee     Beth
Chris Zylka     ...     Blake
Alyssa Diaz     ...     Maya
Joel David Moore     Gordon (as Joel David Moore)

Handling: Sju vänner är på semester vid en insjö i Lousianna Gulf där de faller offer för ett antal hajattacker.

Anländer med båt på hennes familjs Louisiana Lake Island stuga, Sara (Sara Paxton) och hennes vänner klär av sig snabbt ner till sina badkläder för en helg av skoj i solen. Men när stjärnan fotbollsspelare Malik (Sinqua Walls) snubblar i en saltvatten sjö med armen bortsliten, avdunstar gängets humör snabbt. Förutsatt att skadan orsakats av en vatten-boarding olycka, inser gruppen att de måste få Malik till ett sjukhus på andra sidan sjön, och snabb.

Men som de anges i en liten motorbåt,  upptäcker de snart att sjön är fylld med hundratals köttätande hajar! Där de möter en hemsk död efter den andra, Sara och de andra kämpar desperat för att parera hajarna, få hjälp och hålla sig vid liv tillräckligt länge för att nå säkerhet torra land.

Handlingen är vad man kan förvänta sig av denna typ av film. Halvnakna ungdomar, festa loss och sedan bli hajförda.

Det var bara förra året vi senast fick en liknande film, Piranha 3D. Blodtörstiga fiskar och äter allt som kommer framför dom, helst unga snygga skådespelare.

Så att göra en liknande film med havets bästar är en klockren idé. Hajar är snygga, coola, farliga och stora. Detta kan bli hur kul och underhållande som hellst!

Det börjar med ett gäng ungdomar åker till en ö i en insjö (!), slänger av kläderna och festar lite. Det finns några tv-kända ansikten. Sara Paxton (The Beautiful Life, The Last House To The Left), Dustin Milligan (90210), Chris Zylka (The Secret Circle, Tv:s 10 Things I Hate About You och kommande Piranha 3DD)

Skådespeleriet bland de nämnda fungerar, även om vissa andra är sämre. Vad Joel David Moore (Avatar) gör i denna filmen kan man undra, passar inte riktigt in.

Effekterna fungerar i sammanhanget.

När man tänker på filmer om hajar tänker man direkt på klassikern Hajen/Jaws som är ett mästerverk. Självklart skall man inte gemnföra Shark Night med den. Det går inte heller gemnföra den direkt med Deep Blue Sea heller, den var mer "seriös" betonad actionfilm med ett gäng riktiga skådespelare.

Shark Night faller mer in i samma katagori som nämnda Piranha 3D. Och det är en ändå väldigt stor skillnad på filmerna. Meden Piryorna var effektfulla och det var fullt ös hela filmen, så känns Shark Night som en blek wannabie film

Varför ha en film om Hajar i en insjö? Havet hade varit mer trovärdigt och mer effektfullt. De olika karaktärerna i filmen är mer eller mindre meningslösa, de är bara där för att bli hajmat.

Manuset är helt uselt. Det är som de rysare/splatter filmer man hoppas att alla skall dö, för alla är idioter och gör precis det dom inte skall göra. Och den överaskande intrigen som dyker upp....den är rent utsagt usel.

Vissa hajscener blir komiska - men få fel sätt. Medan Piranha 3D hade glimten i ögat och en hel del humor, är Shark Night allvarlig betonad. Det är ingen humor på rätt sätt, det roliga kommer in hur dåligt det är.

Vissa scener hade passat in i en lågbudget film som Shark Attac eller Mega Shark vs Giant Octopus

Ville verkligen gilla denna haj filmen, men det gick inte försvara den speciellt länge.

Det blir inte spännande. Detta var ett misslyckat försök att göra en härlig splatter haj film. Om det kommer en uppföljare så får man hoppas de gör ett bättre jobb än så här.Kommentarer
Anonym säger:

jag såg filmen och tyckte att den var ganske bra faktist. Den fanns en tanke bakom det hela, inte som de andra skräckfilmer jag har sett.

2011-12-14 | 19:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback