Film: The Thing - Ovanligt blek remake

The Thing

bacardiikonbacardiikon

Horror | Mystery | Sci-Fi
Mary Elizabeth Winstead Kate Lloyd
Joel Edgerton    ...      Carter
Ulrich Thomsen   ...      Dr. Sander Halvorson
Handling: Antarktis: En exotisk kontinent av förbluffande skönhet. Den är också platsen för en liten, avlägsen forskningsstation där en banbrytande vetenskaplig upptäckt gjorts. När en främmande livsform grävs fram av en internationell forskargrupp övergår glädjen och spänningen dock snart till en kamp för överlevnad.

Den formskiftande varelsen, som av misstag släpps lös, har förmågan att förvandla sig själv till en perfekt kopia av vilken levande livsform som helst. Den kan se ut som dig eller mig, men på insidan är den fortfarande högst omänsklig. Paranoian sprids likt en epidemi bland forskarna då de en efter en infekteras av ett mysterium från en annan planet.
Orginalfilmen från 1982 var nytänkande, nyskapande och spännande. Kurt Russell var bra i huvudrollen och gav stjärnglans över filmen. Stjärnorna är frånvarande i denna filmen, vilket inte behöva negativt.

Filmen utspelar sig i en iskall vintermiljö, vilket gör att de som är där är isolerade från omvärlden. Vilket gör det kanske mer spännande.

Filmen lunkar på och efter ett tag börja det hända en heldel grejer. Det blir effektsplatter som får en att tänka på Alien vs Predator. Men nu när man har chansen att göra en ny version av en klassiker, borde man ta chansen och göra den riktigt bra.

Men det blir inte direkt spännande, karaktärerna är platta och oinstressanta. Man bryr sig inte om vem som dör eller överlever.

Effekterna går från bra till smådåliga, då det blir lite väl mycket animerat.

Skådespelarna är lika blek som omgivningen. Birollerna som är "norrmän" gör det inte bättre heller.

Handlingen i sig är det inget fel på, den fungerade 1982, men 2011 är den dock inte lika intressant. Men filmen är inte lika "B" som många andra skräckfilmer med monster, så lite kredd för det.

Nej, detta var inget kul. Bättre du kollar på orginalet istället.


Kommentarer
Anders säger:

Den utspelar sig ju före "The Thing" som kom ut 1982. Den nya slutar ju exakt där den första börjar. Kolla gärna i slutet när eftertexterna håller på. Själv var tvungen att kolla i början av första filmen igen. Perfekt gjort! Stör mig så på alla som säger att det är en nyinspelning på originalet :(

2011-12-02 | 12:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback