The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy: Mästerverk från början till slut

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy

bacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikon

Action | Adventure | Drama

Sagan Om Ringen - Betyg 5
Sagan Om De Två Tornen - Betyg 5
Sagan Om Koungens Återkomst - Betyg 5

Elijah Wood     Frodo Baggins
Sean Astin     Samwise 'Sam' Gamgee
Ian McKellen    Gandalf the Grey
Sala Baker     Sauron
Sean Bean     Boromir
Cate Blanchett     Galadriel
Orlando Bloom     Legolas Greenleaf
Viggo Mortensen    Aragorn
John Rhys-Davies Gimli
Billy Boyd     Peregrin 'Pippin' Took
Dominic Monaghan Meriadoc 'Merry' Brandybuck
Christopher Lee Saruman
Andy Serkis    Gollum / Witch-King (voice)
Bernard Hill     Theoden
Liv Tyler    Arwen

Information: Filmtrilogin om Härskarringen, föddes med Sagan om ringen. Denna följdes upp av Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst. The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy samlar de tre förlängda äventyren på Blu-ray för första gången. Filmtrilogin vann rekordartat 17 Oscar®, bland annat för Bästa Film och Bästa Regissör. Filmerna är baserade på de bästsäljande romanerna av J.R.R. Tolkien och är inspelade med fantastiska visuella specialeffekter.

Handling: Sagan om ringen berättar historien om den unge hoben Frodo, som ärver en tillsynes oskyldig, men magisk ring av sin kusin Bilbo. Frodo får snart veta att dess ursprunglige skapare, den onde trollkarlen Sauron, desperat letar efter ringen. Den lilla tingesten gömmer mäktiga onda krafter som kan göra det möjligt för Sauron att förslava inne-vånarna i landet Midgård. Det finns bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap om nio med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget. Det blir en vandring fylld av äventyr och fasor...

Mannan bakom Braindead och Bad Taste, Peter Jackson fick en enorm budget för Sagan Om Ringen filmerna. Vågat av filmbolaget. Men det visade sig de satsade helt rätt.

Peter Jackson har gjort tre filmer, och tre mästerverk. Första filmen om Härskaringen är vacker och en bra start på äventyret. I Sagan Om Dom tVå Tornen blir det mer mörkt och mer våld och krig. Och i tredje mästerverket Sagan Om Koungens Återkomst överträffar han sig själv.

Det är storslaget, mer än någon annan film. Det är detaljrikt. Snyggt och mäktigt filmat. Effekterna är av toppklass.

Skådespeleriet är helt fantastiskt. Elijah Wood gör sin livs roll, han är Frodo. Samma gäller Sean Astin, han är Sam. Orlando Bloom fick sitt genombrott och han har inte varit bättre i någon film efter dessa tre. Viggo Mortensen är den perfekta krigaren, han är mer än bara döda. Karaktären blir både djup och innerlig.

Liv Tyler är både bedårande vacker och talangfull, Cate Blanchett har begränsad tid i filmerna, men spelar starkt i varje scen. John Rhys-Davies spelar den dvärgen som för in humor i den annars så mörka berättalsen och han gör det bra.

Christopher Lee är klockren som den onde Saruman, som var bortklippt i Konungen på bio, men har en betydelsefull scen i Extended versionen.

Innan dessa böcker av J R R Tolkien kom på film önskade man att Sean Connery blev Gandalf. Efter sett Ian McKellen briljera - så finns det ingen annan än Ian man kan tänka sig.

Skådespeleriet, ända ner i små biroller, är klockrena och i världsklass. Peter Jackson har valt ut skådespelarna med omsorg, och det finns ingen dålig skådespelare i någon av filmerna.

Extended versionera på Blu-ray är detaljrika och skarpa. Långversionerna är bättre än de kortare som gick på bio, de gör att filmerna blir djupare, man får reda på mer saker som ligger bakom. När man väl har sett långversionerna, vill man aldrig se de kortare versionerna igen.

Sagan Om Ringen är världens bästa Fantasy film serie, Harry Potter, Narnia och de andra är inte ens i närheten. Detta är ett fantasy drama äventyr som var värd varje Oscars pris den fick.

Ringen är kanske världens bästa filmer. Och de som inte förstår sig på Fantasy - ge dom en chans.

Filmerna är storslagan. De är vackra och snygga. Skådespeleri i toppklass och krigscener som är bland det bästa som har gjorts. Och det är inte bara effekter och action - allt är gjort med hjärtat på rätt plats, och dramtiken, kärleken och vänskapen är det som gör filmerna mästerverk.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback