Film: Green Lantern: Superhjältefilm komiskt - på fel sätt

Green Lantern

Superhjältefilm komisk - på fel sätt

bacardiikonbacardiikon halv


Ryan Reynolds     ...     Hal Jordan / Green Lantern
Blake Lively     ...     Carol Ferris
Peter Sarsgaard     Hector Hammond
Mark Strong     ...     Sinestro


Handling: Testpiloten Hal Jordan lever ett bekymmerslöst liv med snabba jaktplan och ännu snabbare relationer som främsta intressen tills den dag han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, en medlem i en styrka med övermänskliga krafter vars liv vigs åt att beskydda universum. Hal tvivlar på att han är rätt man för jobbetmen när utomjordiska krafter hotar världenfinns det bara två val: att fly eller att slåss.

2011 har verkligen varit ett år i superhjältarnas tecken. Capten America, Thor och X-Men har avlöst varandra.

Hur klarar sig The Green Lantern i en värld där vi är vana vid Batman, The Hulk och Iron Man? Inget vidare visar det sig.

Filmen börjar att de berättar allt man behöver veta för att sedan slängas in i handlingen. Här börjar det redan. I en dataspels liknande miljö får man se utomjordingar som ser ut som en blanding mellan dålig maskerad och en Pride festival. Är det ett gammalt Star Treak avsnitt?

Man försöker ändå acceptera tönteriet och de påkostade men dataspels liknande effekterna. Ryan Reynolds är rätt sympatisk i huvudrollen, men mer än så är det inte.

Allt faller som ett korthus, det finns ingen handling att greppa tag i. Skådespelarna och karaktärerna är nästa obefintliga. Filmen får Transformers framstå som en Oscars pristagare.

Det blir allså riktigt töntigt, så kanske killar i 7-11 års ålder uppskattar den mer. Men som en konkurrent till Thor och Batman, så är detta ett enda stort grönt skämt.

Så om Scary Movie-gänget skall hoppa på superhjälte filmerna och göra parodi, ja då kan dom ta denna filmen rakt av.

Men finns det inget bra? Jo, det är, trotts allt, lite underhållande, om man ser mellan fingrarna, hur komiskt det blir - på felsätt, och den nästan saknar helt manus. Man får komma ut i rymden, man får se lite utomjordingar, man få se flygande snubbar som inte heter Superman.

Lättsam underhållning, lättare än Cola Light.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback