Lena Philipsson briljerade på Cirkus!

lena ph

lena ph

Lena Philipsson Drömshow

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Lena Philipsson - Min Drömshow - 25 år som artist
Cirkus, Stockholm

1 timma och 40 minuter av hits, nya låtar, humor, dans och show. Lena PH är tillbaka på krogscenen på Cirkus, och hon bevisar åter igen att hon har växt som artist. Lena helt enkelt äger scenen i sin drömshow.

Lena Philipsson, denna schlagerpopkvinna, äntrar samma scen hon gjorde debut på för 25 år sedan.
Då var det "Kärleken Är Evig" i Melodifestivalen 1986, nu är det med sin fjärde krogshow. Mycket har hänt
på 25 år, från blyg men ändå vågad 20-åring till en biljant entertainer på alla plan

Lena Philipsson gör en sammanfattning av sin 25-åriga karrär, men samtidigt blickar framåt. Krogshow satta hon ihop redan 1991, "Agent 006" [Betyg * * * *] var en vågad satsning med action, lite humor och låtar från den då aktuella plattan "A Womans Gotta Do What A Womans
Gotta Do"
. Det var så annorlunda och knasigt att det blev riktigt underhållande, hon gjorde någon ingen annan svensk sångerksa hade vågat.

2001 var det dax för en krogshows comeback, för en period med få hits. Åter igen vågat, och det var här i "Lena Philipsson Show" [Betyg * * * *] visade att hon kan snacka och ha humor och självdistans. Det var här hon växte som entertainer.

2007 slog hon påsarna ihop med vapendragaren Thomas Eriksson, och körde igång showen "Lena + Orup" [Betyg * * * *]. Hits och massor av humor.

2011 är hon allså dax igen för Lena PH är bevisa, att hon kan utvecklas och bli ännu bättre, för hon konkurrerar inte med någon annan artist i Sverige när det kommer till lyckosamma krogshower.

Redan i starten av showen, när det är månlandning, visar hon var skåpet skall stå. Redan här sätter hon ribban. Nya låten "Igen och Igen" myllrar ut och det svänger - Lena har åter igen uppdaterat sitt sound och det är katchigt danspopit och modernt.

Fredrik Benke Rydman har regisserat och koreograferat sina dansare i BouncE - och dom är helt fantastiska.
Det är snyggt, det är coolt, det är modernt - det känns nytt. Dansnummer kan ibland bli lite trista - men inte här.

Lena drar igång sommarhiten "Delirium" och publiken är genast med. Martin Redhe Nord är Lenas sidekick och spelar ett hängivet fan - han får publiken på gott humör. I "Lena Anthem" röjer hon på scenen på samma sätt som i TV4 showen "Mitt Namn Är Lena Philipsson".

Konstnären Ernst Billgren står för scenografin, och han har gjort ett bra jobb, scenen är rund, i publiken och används effektfullt. Det blir lite Madonna-känsla i Sverige version av det.

Bandet spelar bra och DJ Sleepy höjer nivån ännu mer, så som att mixa in Eminem med Lena, eller använda Kraftwerks "The Robots" som beat till en regält uppdaterad "006"

Men mitt i alla fräcka kuliser, dansnummer, sidekick, dj:s och showelement, så är det ändå Lena som tar all uppmärksamhet.

Det ritkigt lyser om stjärnan. Efter krogshower, programledarskap i Melodifestivalen och 25 år av framträdanden, så är hon nu så avslappnad i sina prator att humorinslagen av Calle Norlén sitter perfekt.

Med en riktigt stor dos av självironi och humor, visar hon åter igen, att hon kan hantera nästan allting.

Nya låten ”Galen” har en Kylie-känsla, och är både modern och cool. Även "Idiot" och "Nästa Säsong" går hem hos publiken.

Showen tappar lite tempo ibland, "Talking In Your Sleep" är en bra låt, men det händer inte så mycket på scenen, även frågesporten om Lena var lite långdragen, men ändå med en stor dos av självironi och med glimten i ögat.

Vackert blir det med Lena ensam med pianot, i schlagerkassikern "Om Igen" och det blir lägereldsmys i "Månsken I Augusti" I denna delen av showen visar hon att det inte behöver vara fullt ös, utan hon bjuder på både allvar och innerlighet. Det blir mer personligt. Ett bra avbrott från det höga tempot.

Det blir hysteriskt roligt när hon skämtar om att Carola spelar en bit bort, eller när hon är en ballerina.

Om showens första del var väldigt bra, kör hon in en extra växel på slutet - "Det gör ont" med ett fyra meter högt mickstativ är en partyhöjare. Och när väl "Dansa I Neon" drar igång, i ny tung danceversion - blir det helt fantastiskt. Lena i en kroppsstrumpa (designad av Bea Szenfeld) får både kvinnor och män att tappa andan - och sen dyker ett 50 tal dansare upp från Balettakadmeien och House of Shapes. Det är helt enkelt magiskt!

Det är så effektfullt att man tror man är på en påkostad kylie Minogue show. Avslutningsvis sjunger Lena "Jag Ångrar Ingenting". En bra sammanfattning på sina 25 åriga artist karriär.

Lena har åter igen visat sin bredd i sitt artisteri, som faktiskt ingen annan svensk sångerska kan visa upp. Men
framför allt - Lena bjuder på en dundrade show, som får en att önska att det var lite längre.

Bäst: "Dansa i neon"

Sämst: 1,40 min var lite för kort

Fråga: Vart tog hitsen från "My Name" plattan vägen?Här ett av de mer "vanliga" Lena Ph framträdanderna, fulltös i "Lena Anthem"

LenaPhilipsson.com - Lenas hemsida har också publicerat min recension! Klicka här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback