Film: The Change-Up - Förutsägbart men underhållande

Film: The Change-Up - Förutsägbart men underhållande

bacardi ikonbacardi ikonhalv bacardiComedy  

Ryan Reynolds     Mitch Planko
Jason Bateman     Dave Lockwood
Leslie Mann     Jamie Lockwood
Olivia Wilde     Sabrina McArdle
Alan Arkin     Mitch's Dad

Handling: Under uppväxten var Mitch och Dave bästa vänner, men med tiden har de sakta glidit isär. Medan Dave är advokat, make och trebarnsfar har Mitch förblivit en ensamstående, förvuxen pojke som aldrig velat ta något ansvar. I Mitchs ögon har Dave allt: frun Jamie, barn och ett välbetalt jobb. För Dave däremot, vore Mitch stressfria liv, utan några som helst krav eller konsekvenser, en dröm.

Efter en blöt kväll vänds deras världar plötsligt upp-och-ned då de vaknar upp i varandras kroppar och nästan omedelbart börjar de leva livet – varandras.

Trots att de slipper sina vanliga rutiner upptäcker de båda snart att gräset på andra sidan sällan är grönare. Med tiden emot sig måste de göra sitt bästa för att undvika att förstöra varandras liv innan de funnit ett sätt att få tillbaka sina egna.

Teamat med att byta kroppar är inget nytt. Det har vi sett i Freaky Friday, 17 Again, The Hot Chick med flera. Teamat kan kännas något uttjatat, men efter en stund in i filmen, blir den ändå rätt underhållande.
Det blir en del låga R-rated skämt (tänk Baksmällan, Briedmaids) men det är inte så farligt mycket av det.

Skådespelarna gör ett okej jobb, manuset fungerar och humorn slår til då och då. Men det är inget som kommer gå till filmhistoria. Utan det är lättsam underhållning för stunden, som du har glömt redan nästa vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback