FilmRetro: Titanic - Den mest storslagna drama filmen någonsin!

FilmRetro: Titanic - Den mest storslagna drama filmen någonsin!

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Adventure | Drama | History

Leonardo DiCaprio     Jack Dawson
Kate Winslet     ...     Rose DeWitt Bukater
Billy Zane     ...     Caledon 'Cal' Hockley
Kathy Bates     ...     Molly Brown
Frances Fisher     ...     Ruth Dewitt Bukater
Gloria Stuart     ...     Old Rose
Bill Paxton     ...     Brock Lovett


Handling: Oceanångaren Titanic skall i april år 1912 genomföra sin jungfruresa från hamnen i Southampton till New York. På denna resa följer hundratals emigranter med för att söka lyckan i väst. Jack Dawson är inget undantag. Precis innan skeppet skall lätta ankar vinner han och sin kompis Fabrizio på poker, vilket leder till att de får biljetter till Titanic. Efter all uppståndelse kommer de så iväg. Då de senare går upp på däck får Jack syn på sitt livs kärlek - Rose Dewitt Bukater, en förnämd förstaklassflicka med en rik blivande man och numera fattig familj. Då dagarna går får Jack och Rose kontakt. De träffas i smyg och detta lyckas till en början. Senare får familjen reda på detta och fängslar Jack i fängelsecellen, längst ned i skeppet. Då skeppet på natten till den 14 april kör in i ett isberg offrar Rose sig själv och letar efter Jack. Genom vågor och all uppståndelse kämpar de nu för att finna varandra. Skall de klara att överleva skeppet som sjunker?

1997 släpptes filmen Titanic. En film som ryktades skulle sjunka och floppa totalt. När den kom, var det den dyraste filmen någonsin. Men den låg 15 veckor på Boxoffice/US Top 10s första plats
och blev den största filmsuccén i världen - någonsin. Det dröjde til 2009/2010 då den gick ner till andra plats och gav plats till James Camerons första film sedan Titanic - Avatar.

Det finns inget man kan klaga på i Titanic. Den är 3 timmar och 15 minuter lång, och den är intressant i varje filmruta. Och vad snyggt det är. James Cameron har skapat ett mästerverk.
Övergångarna mellan nu och då tid är otroligt snygga. Effekterna är av högsta klass, miljöerna, både nu och då tid är perfekta.

Cameron lyckas också få en intresant kärlekshistoria att lyfta hela filmen. Trovärdigt, charmigt och starkt. Leo DicAprio och Kate Winslet är födda för follerna, och samtliga roller runt paret är perfekta. Mest lyser Kathy Bates som nyrika Molly Brown.

Dramat är starkt - men när det väl slår i isberget, då börjat det som Cameron är bäst på - storslagen action.

Titanic är nutidens bästa drama / kärleks / katastof film. Och fortfarande idag, finns det ingen i närheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback