Film: Battleship - Jorden under attack i grabbig Sci Fi Action

 
 
Action | Adventure | Sci-Fi

Taylor Kitsch     ...     Lieutenant Alex Hopper
Alexander Skarsgård     Commander Stone Hopper
Rihanna     ...     Petty Officer Cora 'Weps' Raikes
Brooklyn Decker     Samantha Shane
Tadanobu Asano     ...     Captain Yugi Nagata
Hamish Linklater     Cal Zapata
Liam Neeson     ...     Admiral Shane

Handling: Ett episkt action-äventyr som utspelar sig till havs, i luften och på land medan vår planet slåss för sin överlevnad mot en överlägsen invasionsstyrka. "Battleship" är baserad på Hasbros klassiska spel.

I rollerna syns Taylor Kitsch som Hopper, sjöofficer på skeppet USS John Paul Jones; Brooklyn Decker som Sam, Hoppers fästmö; Alexander Skarsgård som Hoppers äldre bror, befälhavare Stone på USS Samson; Rihanna som löjnant Raikes, vapenscecialist på USS John Paul Jones; och storstjärnan Liam Neeson som Hopper och Stones chef (och Sams far), Admiral Shane.

Detta är ingen ny Armageddon, Pearl Harbor, eller Independence Day.

Mannan som har gjort filmen heter Peter Berg, och det känns som han verkligen tagit i regält, för att få en blockbuster i klass med Transformers filmerna. Men det räcker inte så långt.

Det känns lite som Berg ville göra en sci fi action, så som James Cameron hade gjort den. Dvs modern, cool, effektfull, bra onelines och mycket action. Men Berg lyckas inte hela vägen där heller.

Manuset är inte speciellt starkt. Karaktärerna blir rätt sterila, liksom dialogerna. Alexander Skarsgård (True Blood) och Taylor Kitsch (John Carter) gör  ändå en hyffsad insats i filmen. Kul att se Rihanna gå från musikvideor till film, men svårt att säga om hon var bra, eller dålig.

En del effekter är både snygga, coola och effektfulla. Det är en hel del bra action också. Det blir lite halvspännande också. Det syns att det är påkostat.

Filmen avslöjar inte mycket om utomjordingarna, vilket är synd, man hade viljat ha lite mer bakgrunds information, eller "varför".

Sammanfattningsvis, är detta ändå en underhållande action rulle, och den är bättre än både Skyline och Battle LA. En typiskt grabbig sci fi film, man behöver inte tänka, bara njuta av effekter och våld. Och det kan vara trevligt det med ibland.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback