Film: War Horse - Steven Spielberg bjuder på storslaget drama

Film: War Horse - Steven Spielberg bjuder på storslaget drama

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | History | War

Jeremy Irvine     Albert Narracott
Peter Mullan     Ted Narracott
Emily Watson     Rose Narracott

Handling: War Horse är en berättelse om lojalitet, hopp och envishet på den engelska landsbygden under första världskriget.

Pojken Albert och hans häst Joey separeras från varandra när Joey säljs till försvarsmakten och sänds ut till fronterna i första världskriget men Albert ger sig inte utan strid. Trots sin unga ålder ger han sig iväg till Frankrike för att rädda sin kära vän.

Steven Spielberg, denna fantastiska man, som står bakom starka drama filmer som München, Rädda menige Ryan, Amistad, Solens rike, Purpurfärgen och Schindler's List. Ett helt gäng med starka och storslagan filmer.

War Horse kan man nu lägga till i den listan. Hur kan man egentligen göra en film intressant i över 2 timmar om en häst? Skeptiskt, var bara förnamnet innan man såg denna filmen. Men det är ju ändå Steven Spielberg, mannen bakom Jurassic Park, Hajen, E.T. och Indiana Jones.

Och det krävs en Spielberg för detta. Han har valt ut skådespelarna ända ner på birollsnivå med omsorg.
Att se en film via en häst, fungerar otroligt nog. Man får följa med på en livsresa för många karaktärer, genom kriget, som påverkar unga killar, män, kvinnor och barn livsöden.

Vyerna, miljöerna, kamravinklarna, ja allt för riktigt bra. Det känns som en klassisk drama storfilm.

Detta är inte Stevens starkaste drama, lågt ifrån, men tanke på allt annat som kommer från hollywood, så är detta ett bevis på klassisk filmkänsla fungerar även 2012.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback