Film: 21 Jump Street - Lättsam, barnslig Bromance

 
 
Action | Comedy | Crime  

Jonah Hill     Schmidt
Channing Tatum     Jenko
Brie Larson     Molly Tracey
Dave Franco     Eric Molson
Rob Riggle     Mr. Walters
DeRay Davis     Domingo
Ice Cube     Captain Dickson

Handling: I denna actionkomedi blir två poliser (Jonah Hill och Channing Tatum) omplacerade och får ett nytt uppdrag som ”under cover-poliser” på en gymnasieskola. De tvingas byta sina polisbrickor och vapen mot ryggsäckar och läxböcker – allt för att att infiltrera ett gäng ungdomar och för att lösa den illegala droghandel som inträffat.

Poliserna får strikta riktlinjer om att icke nyttja alkohol, inleda relationer med elever, använda droger med mera, och samtliga regler blir svåra att efterleva...

På 80-talet blev Richard Grieco (Om Blickar Kunde Döda) och Johnny Depp (Alice I Underlandet) stora tonårsidoler. Grioecos karriär dog, medans Depp är nu en av våra allra största skådespelare. TV-serien var en drama om undercover agenter. Och det är väl mest det temat och namnet på filmen som är likheten.

Filmen 21 Jump Street är fartfylld, komisk, barnslig actionkomedi. Allvar saknas helt, som fanns i tv-serien.

Jonah Hill är som vanligt en komsik talang, och fungerar utmärkt, Channing Tatum fungerar också utmärkt i en av huvudrollerna.
 
Det finns en del roliga biroller som dyker upp här och där. Ice Cube är ledaren över 21 Jump Street, hans roll/insats är tyvärr inget lyft för filmen. Det blir mer bara extreamt töntigt. Han hade filmen klarat sig bättre utan.

Manuset? Som vanligt när det kommer till actionkomedier så är det inte mycket att prata om. Det är väldigt tunt, och inte direkt intressant alls.

Men trotts brister i manus, så händer det en hel del roliga saker, och bromancekemin mellan Jonah och Channing fungerar bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback