Film: Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Snyggt filmat martinéäventyr

 
 
Action | Adventure | Crime

Robert Downey Jr.     Sherlock Holmes
Jude Law     ...     Dr. John Watson
Noomi Rapace     ...     Madam Simza Heron
Rachel McAdams     ...     Irene Adler

Handling: Robert Downey Jr återvänder i rollen som världens mest berömda detektiv, Sherlock Holmes, och Jude Law är tillbaka som dennes oförlikneliga kollega, Doktor Watson. Tillsammans med spåkvinnan Sim spelad av Noomi Rapace intar de vita duken i julens stora äventyr.

Sherlock Holmes, vars briljans endast överträffas av hans ego ställs inför sin tuffaste motståndare någonsin i det kriminella geniet Professor Moriarty, en man som är lika smart som han är hänsynslös. Med en motvillig Watson i släptåg och med spåkvinnan Sim vars bror hamnat i Moriartys grepp ger sig Holmes av för att en gång för alla sätta stopp för professorns planer.

Allt är sig likt i uppföljaren, bara ett nytt uppdrag. Man känner väl igen stilen, humorn, och allt man förvänta sig av del 2. Men mer än så blir det inte. Robert Downey Jr och Jude Law är bra i sina roller, precis som förra gången. Men hade nog hoppats på mer, mer underhållning. Nu blev detta svagare äventyr än första.

Dock är vissa scener väldigt snyggt filmade, som är ett plustecken. Noomi Rapace då? Hon klarar av rollen helt okej, man skall nog försluta tänka på
"Män som hatar kvinnor" när man ser henne, för en sån stark roll är inte detta. Det är mer "jaha". Hoppas hon får bättre roller i framtiden, som hon kan göra lite mer med.

Men hyffsat martinéäventyr är även del 2, men inte mer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback