Film: The Amazing Spider- Bästa filen om spider-Man

 
 
Action | Fantasy | Thriller  

Andrew Garfield     Spider-Man / Peter Parker
Emma Stone     ...     Gwen Stacy
Rhys Ifans     ...     The Lizard / Dr. Curt Connors
Denis Leary     ...     Captain Stacy
Martin Sheen     ...     Uncle Ben
Sally Field     ...     Aunt May
Chris Zylka     ...     Flash Thompson

Handling: "The Amazing Spider-Man" är berättelsen om Peter Parker (Andrew Garfield), en utstött high school student som blev övergiven av sina föräldrar som liten, och uppfostrad av sin farbror Ben (Martin Sheen) och faster May (Sally Field).

Som de flesta tonåringar försöker Peter att komma underfund med vem han är och hur han blev den han är idag. Peter blir också förälskad för första gången, i skolkamraten Gwen Stacy (Emma Stone), och tillsammans kämpar de med kärleken, förpliktelser och hemligheter. När Peter upptäcker en mystisk väska som har tillhört hans pappa, så påbörjas ett sökande efter att förstå sig på hans pappas försvinnande och det leder honom till ett laboratorium på Oscorp och Dr. Curt Connor (Rhys Ifans), hans pappas forna kompanjon.

När Spider-Man kolliderar med Connors alter ego, The Lizard, måste Peter göra livsavgörande val och använda sina krafter för att skapa sitt eget öde och bli en hjälte.

Sam Raimi som gjorde första Spider-Man filmen gjorde en fartfylld actionfilm, äventyret var även underhållande i del 2, men sista delen höll inte riktigt måttet, även den var underhållande.
Det sämsta med de första Spider-Man filmerna var dock skådespelarna, Tobey Maguire var inte direkt stark i huvudrollen och Kirsten Dunst var helt malplacerad. Men filmerna hade så klart en heldel bra biroller
så som James Franco och Willem Dafoe.

Nu har man allså startat om hela filmserien. Reboot kan bli riktigt lyckade, se bara skillnaden mellan katastrofdåliga Barman filmer, till helt fantastiska.

Hur lyckas Marc Webb, mannen bakom 500 Days of Summer med detta jobb? Det visar sig att han lyckas riktigt bra. Filmens första del, är mer tonårsdrama än seriefiguraction. Och det blir en bra uppbyggnad, och man lär känna karaktärerna på ett bra sätt.

Sen när väl actionscenerna drar igång, spar man inte på krutet. Effekterna är makalöst snygga. SPider-Mans färd genom New York är så läcker, and man tappar nästan andan i vssa scener.
3D används till max i dessa scener, och det blir helt enkelt fantastiskt snyggt och effektfullt.

Manuset är bättre än många filmer på samma tema, och regissören gör ett bra jobb, att blanda drama med effekt-action.

Andrew Garfield känns som den perfekta killen att spela Peter Parker. Han kan visa känslor, och blir aldrig töntig, även om rollen är lite så. Emma Stone fortsätter göra bra rolltolkningar, och det är ett bra drag att sätta dessa två i huvudrollerna.

Birollerna, är samtliga bra, med Martin Sheen och Sally Field i främsta ledet.

Bra manus, bra skådespelare, bra regissör, snygga effekter - detta är ett lyckat äventyr.
 
 

Kommentarer
Suunsam säger:

Tja.. här ska jag ... go ahead and disegree. Denna film så som skrivet känns korrekt. Men för lik dom andra. Det känns som en tjatig upprepelse med ny skådis. Denna budget borde dra igång direkt med nytt spår. Jag förståri inte varför köra hela storyn igen om hur han blir spindelmannen och död av sin farbror mm. Upprepelse där miljoner kastas i sjön. Nästan så likt att man sneglar på spola fort knappen. Annars mycket bra film och passande karaktär.

2012-10-04 | 10:20:03
Bloggadress: http://xn--brnnstuff-w2a.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback