Show: Madonna MDNA Tour 2012 - Påkostad och effektfull show

 
 
Show/Konsert
Ullevi, Göteborg
Publik: ca 40 000
 
Setlist:
Act of Contrition (from Like A Prayer, 1989)
Girl Gone Wild (meets Material Girl) (from MDNA, 2012)
Revolver (from Greatest Hits, 2009)
Gang Bang (from MDNA, 2012)
Papa Don't Preach (edit) (from True Blue, 1986)
Hung Up (MDNA remix) (from Confessions On The Dance Floor, 2005)
I Don't Give A (rock remix) (from MDNA, 2012)
Best Friend/Heartbeat (interlude)
Express Yourself (meets Born This Way) (from Like A Prayer, 1989)
Turn Up the Radio (from MDNA, 2012)
Give Me All Your Luvin' (Just Blaze remix) (from MDNA, 2012)
Open Your Heart (meets Sagarra Jo by Kalakan) (from True Blue, 1986)
Masterpiece (featuring Kalakan) (from MDNA, 2012)
Justify My Love (William Orbit remix -interlude) (from The Immaculate Conception, 1990)
Vogue (from I'm Breathless, 1990)
Candy Shop (from Hard Candy, 2008)
Human Nature (from Bedroom Stories, 1994)
Like a Virgin (from Like A Virgin, 1984)
Nobody Knows Me (interlude)
I'm Addicted (from MDNA, 2012)
I'm a Sinner (meets Cyberraga) (from MDNA, 2012)
Like a Prayer (from Like A Prayer, 1989)
Celebration (from Greatest Hits, 2009)
 
Madonna drog över 100 000 svenskar till Ullevi för tre år sedan. Lika lätt var det inte sälja biljetter denna gången. Beror det på att folk var missnöjda förra gången? Eller är det för tätt inpå? Eller beror det på svensk medias totalsågningar av showen? Eller är det för senaste plattan inte föll i smaken?
Det kanske är svaret alla de olika alternativen, Men i viket fall lyckades hon dra ca 40 000 till Ullevi denna gången.
 
De som förvänta sig en Greatest Hits show med klassikt Madonna sound lär blivit besvikna. För här har man mixat upp nästan alla låtarna till ett modernt sound, ibland väldigt lyckats, ibland otroligt misslyckat.
 
Madonna har ingen fantastisk sångröst, det märktes specielt under den avskalade, sexiga Like A Virgin. Det sprack som man skämdes.
 
Bättre gick det i de uppmixade låtarna, så som Girl Gone Wild, Revolver och Im A Sinner. Showen börjar väldigt brutalt, efter GGW, kom Revolver, en skön låt med Lil Wayne på videoskärmarna. Pistoler blev temat, men Madonna tog det ett steg längre i Gang Bang, det blev blodigt och brutalt. Som en Tarentinio våldsfilm, men på en stor scen. Effektfullt och coolt.
 
Hon mördade tyvärr flera av sina klassiker, Papa Dont Preach, Like A Virgin och Open Your Heart hade kunnat vara folkfestlåtar. Här mixade hon ner dom till montoma låtar som inte fick nån festkänsla alls.
 
Hung Up, en stora hiten från 2005 slarvade hon också bort, men kanske inte lika brutalt, ABBA slingan tog bort och det blev mer en tom, hård, halvdanslåt. Inte helt dålig, men även där saknades festkänslan.
 
Men vilken show Madonna bjöd på. Scenen, videoskärmarna och framför allt dansarna, var coola, fräcka och otroligt duktiga. Det syns att detta kostade pengar. Ett bildspel för ögat.
 
Madonna lyckades även i flera nummer så som i Express Yourself som mixades in i "kopian" "Born This Way", känd från Lady Gaga. Snabbt mixade även in ett album spår från förra skivan "She is not me". Elakt? Divigt?
Ja. There is only one Queen - Madonna.
 
Publiken säger inte emot, Gaga har långt att gå innan hon kan ens kalla sif the Queen.
 
Give Me All Your Lovin, var också effektfull och bra show nummer. Men det var i några nummer som det blev högsta betyg . "Vogue" framfördes perfekt - rösten, show nummret, låten - allt var som det skulle. Här visade hon att hon kan det här - och det är få som kan toppa henne.
 
"Like A Prayer" - effektfull, stark röst, stor kör - där blev det folkfest! Sen kommer en cool version av "Celebration". Och precis som förra gången hon var här, när det verkligen blev en folkfest, ja då var showen slut.
 
En hel del fantastiska nummer, men även en del som sög totalt. Men det var en fröjd för ögat, men Madonna lyckades inte riktigt hela vägen. Förhoppningsvis får vi se längre fram i kärrären, en mer publikfrier från drottingen, så som hon var på Super Bowl tidigare i år.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback