TV: The Legend of Korra - Säsong 1 - Mindre humor, Mer Action

 
 
Animation | Action | Adventure

Janet Varney     ...     Korra (12 episodes, 2011-2012)
Dee Bradley Baker     ...     Additional Voices (12 episodes, 2012)
David Faustino     ...     Mako (11 episodes, 2011-2012)
P.J. Byrne     ...     Bolin (11 episodes, 2011-2012)

Handling: Den nya berättelsen med titeln The Last Airbender: Legend of Korra följer en tonåriga Waterbender från södra stammen heter Korra som hon vågar republiken stad att lära luftbändar från Aang ättlingar, 70 år efter händelserna i Avatar: The Last Airbender.

Avatar-serien som kom i mitten av 2000-talet var en rolig, lättsam och underhållande tecknad serie för hela familjen. Det var äventyr, action, allvar, drama blandat med humor och sköna karaktärer.
Det kom även en spelfilm (The Last Airbender) som blev totalsågad världen över.

Men nu är uppföljaren till succé tv-serien här, Korra har gått en säsong, och de har fått grönt att göra en säsong 2.

Det har gått 70 år sedan förra seriens handling, men till en början är miljöerna sig lika hos Watertribe. Men Korra skall utbilda sig och tar sig till huvudstaden, där inte allt står rätt till.

Korra är äldre än Aang, och mer uppkäftig och svår, och svårare att tycka om. Men det som är mer underhållande med denna Airbenden är att hon redan kan sloss med
jord, vatten och eld. Och hon gör det mycket. För här är det mycket action i hela serien. Den bit som får ta stryck för detta är den spontana humorn, och karaktärsfördjupningarna.

Den är bättre animerad än Avatar serien, men äventyret är begränsat denna gång till en stad, vilket är lite tråkigt. Hoppas på en roadtrip i nästa säsong.

Sammanfattningsvis, effektfull och våldsam, småkul kartaktärer och med lite humor inslägt, är ändå detta en underhållande serie.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback