Film: Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Snygg vampyr slakt

 
 

Action | Fantasy | Horror

Benjamin Walker  ...  Abraham Lincoln 
Dominic Cooper  ...  Henry Sturges 
Anthony Mackie  ...  Will Johnson 
Mary Elizabeth Winstead  ...  Mary Todd Lincoln 
Rufus Sewell  ...  Adam 


Handling: Timur Bekmambetov ("Wanted", "Night Watch", "Day Watch") tar oss med till en värld i vilken President Abraham Lincoln (Ben Walker) inte bara kämpar mot slaveri utan också är en passionerad vampyrjägare med siktet inställt på att en gång för alla krossa de blodsugande varelserna.

Handlingen, lockande inte speciellt, men vampyr filmer skall ju ändå ses. Detta är ingen ny Underworld, Dracula, En Vampyrs Bekännelse eller Twilight. Det som ett helt nytt grepp, speciellt att sätta en president som huvudkaraktär - som
slaktar vampyrer.

Förvånande nog, lyckas ändå regissören att göra filmen smått intressant. Historien är inget mästerverk alls, men ändå en lite kul twist till det man är van vid.
Skådespelarna är överlag rätt gråa. Det är inte mycket som sticker ut. Benjamin Walker känns som en yngre version av Liam Neelsen. Lite kul att man följer historian om Lincoln och få in på ett rätt fyndigt sätt in vampyrer i den amrikanska historien.

Men det som gör filmen mest se värd, är de snygga effekterna. Trövärdiga miljöerna, och de effektfulla actionscenerna.

Nej, detta blir ingen klassiker, utan Vampire Hunter fungerar som lättsam underhållning för stunden, men inte mycket mer.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback