Film: Snow White and the Huntsman - Snyggt martinéäventyr med iskall drottning

 Action | Adventure | Drama

Kristen Stewart     Snow White
Chris Hemsworth     The Huntsman
Charlize Theron     Ravenna
Sam Claflin     ...     William
Sam Spruell     ...     Finn
Ian McShane     ...     Beith
Bob Hoskins     ...     Muir

Handling: I det actionspäckade eposet "Snow White and the Huntsman" spelar Kristen Stewart ("Twilight") den enda personen i riket vackrare än den onda drottningen (Charlize Theron), som i sin tur är ute efter att förgöra henne.

Men den galna härskarinnan hade aldrig kunnat föreställa sig att den unga kvinnan som hotar hennes regim har tränat krigskonst med en jägmästare (Chris Hemsworh, "Thor"), utsänd för att döda henne. Sam Claflin ("Pirates of the Carribean: On Stranger Tides") ansluter till ensemblen som prinsen som länge varit förtrollad av Snövits skönhet och makt.

Bakom detta nya grepp om den klassiska sagan står Joe Roth, producenten bakom Alice in Wonderland, producenten Sam Mercer (Sjätte sinnet) samt den erkände reklamfilmaren och visionären Rupert Sanders.

Det var inte länge sen "Spegel, Spegel" kom ut med Julia Roberts, som också handlade om Snövit. Eller tv-serien Once Upona Time. När är film nummer två här om snövit för i år, och den är tack och lov, mycket bättre än "Mirror Mirror".

Borta är all tönteri och plastiga effekter. Istället har man sneglat på fantasy filmer som Sagan om Ringen, Harry Potter, 300 och Alice I Underlandet.

Filmen är snygg både i kamra arbete och i effekter. Det är rätt mörk ton, lite så som Wrath of The Titans.
Det känns mer seriöst försök till en bra film.

Karaktärerna blir dock lite platta, speciellt Chris Hemsworth och Kristen Stewart i huvudrollerna. De griper inte tag, bli aldrig riktigt intressanta. Vilket är ett problem, då man hellst skall känna nått för huvudrollerna. Dessutom känns Stewart fortfarande rätt mycket Bella Swan från Twilight.

Men dvärgarna är alla underhållande på en bra nivå med ett gäng bra skådespelare. Men det är en som snor hela filmen -  Charlize Theron! Helt fantastisk grym evil Queen är hon, spelar briljant, även det ibland blir lite överspel.

Med Charlize Theron har man verkligen lyckats.

Snow White är ändå en snygg och helt okej fantasy saga som innehåller en del coola actionscener dessutom.
 
 

Kommentarer
Tush säger:

Charlize Theron är grym i filmen.

2012-10-11 | 07:57:31
Bloggadress: http://www.filmkritikerna.se/charlize-theron

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback