Ny Musik: Danny Saucedo – All In My Head

 

 

Ända sedan Danny släppte ”Tokyo” 2007 har han kört på radiovändlig danspop.  Hitsen har hunnit bli några stycken nu, så som ”If Only You”, ”Radio”, Play It For The Girls”, ”All On You”, ”Tonight” och ”In Your Eyes”. Men det är med Melodifestivallåtarna som han har dominerat mest, “In The Club” och “Amazing”, två klockrena låtar i schlagerdancepop land.

Tack vare de hitsen, fick oss hjärtligt glömma snedsteget med E.M.D

Med ”All In My Head” tar han sin musik ett steg längre. Det låter med NRJ än RixFm. Och nu får vi hoppas att detta är ett lyckat steg framgångsmässigt. Det är alltid svårt för artister, när de vågar göra nånting annat än vad de brukar, ta ett steg i det okända. Det kan bli succé, kan bli flopp, eller nånstans mitt i mellan. Petra Marklund lämnar September bakom sig tillfälligt och satsar på svenska, vågat. Lena Philipsson bytte ut schlagerpop Orup emot kreddiga låtskrivare som Markus Krunegård och Veronica Maggio. Och Danny lämnar schlagerstarka refränger emot Swedish House Mafia sound.

All In My Head låter till en början som en Danny låt, men utvecklas sedan till en modern dansgolvsrökare. Det är tryck i refrängen, mer ljudbild än text. Detta är en party låt på dansgolvet, där den kommer passa in mellan låtar från David Guetta, Avicii, Nause och nämnda Swedish House Mafia. Så här internationell har Danny inte låtit innan. Han lämnar Eric Saade någonstans på högstadiet känns det som.

Effektiv, dansant, och inte lika radiovänlig som ”Amazing” eller ”If Only You”. Bra utveckling, skall bli intressant höra mer nytt från Danny.

Låten finns med på denna Spotify playlist
 

Kommentarer
333 säger:

Hej! Om ni vill att Danny ska vara med i Melodifestivalen igen, joina den här Facebookgruppen: www.facebook.com/DannyToMelodifestivalen

2012-10-06 | 17:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback