Film: Journey To Agartha - Fantasifullt och underhållande Miyazaki kopia

 
 
 
 
Hilary Haag
Corey Hartzog
Leraldo Anzaldua
David Matranga
Shelley Calene-Black
Shannon Emerick

Alt titlar: Children Who Chase Lost Voices / Hoshi o Ou Kodomo

Handling: När hon hör ett konstigt låt från en kristall radio Asuna låtar till mer än bara en magisk ström av musik. Snart är hon transporteras till en mystisk värld där mytiska djur och modiga krigare slåss för sina liv. Agartha är i ett land med hisnande skönhet och ofattbara fara - en plats där, även de döda kan föras tillbaka till livet. Men till vilket pris?

Hela känslan i filmen är att detta hade kunnat vara en film av Hiyao Miyazaki alternativt någon av hans medarbetare på Studio Ghibli. Men det är det inte, men man har uppenbart tittat en hel del på filmer som "Det Levande Slottet" och "Spirit Away".

Nu når denna filmen inte upp till nivåer som Studio Ghiblis bästa alster, men det är gott försök.

Det är mycket fantasi, en hel del drama, och en del spänning. Det går rätt låmgsamt fram som denna typen av filmer gör. Det är bra animerat, bra karaktärer i huvudrollerna och en historia som är lite djupare och svårare än Hollywoods produktioner.

Det är vackert, intressant, stilfyllt. Alla Ghibli fans som gillar "Det Levande Slottet", "Princess Mononoke", "Castle in the Sky" och "Nausicaä of the Valley of the Wind" borde ge Journey To Agartha en chans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback