Film: LOL - Harmlös och lättglömd Teen-film

 
Miley Cyrus
Douglas Booth
Demi Moore
Gina Gershon
Thomas Jane
Nora DunnNora Dunn
Fisher Stevens
Jay Hernandez
Ashley Greene

Handling: Facebook, Youtube, Twitter – det gäller att uppdatera sin status, men också att hålla koll på sina vänner och även fiender. Vem dejtar vem och vem är singel?

Möt Lola (Miley Cyrus), även kallad "Lol". Hon är i den åldern då plugget är som mest krävande, kärleken som mest smärtsam, mamma Anne (Demi Moore) som allra jobbigast och kompisarna det viktigaste i livet. När Anne av ”misstag” råkar läsa Lolas dagbok, får hon rena chocken. Hennes lilla dotter är inte så liten längre och hon har dessutom testat det mesta som Anne försökt skydda henne ifrån. Samtidigt har Anne fullt upp att anpassa sig till sitt nya liv som frånskild.

För både Lola och Anne gäller det att göra sig fria och upptäcka vilka de är. Vägen dit kantas av många galet roliga situationer, men också tårar och kärlek.

Detta är Miley Cyrus film, vilket direkt innebär att man skall såga den längst fotknölarna. Och visst gör dom det lätt, för detta är en som ett bra avsnitt av nya Bevery Hills 90210. Vilket inte säger mycket.

Miley Cyrus är inte bra. Försöker hitta något positivt att skriva. Hon ser rätt bra ut. Nånstans finns det ju en charm. Men...hon är inget bra. Är hon hemskt dålig? Nej, det finns sämre skådespelare i tv-serier. Filmen hade varit bättre med någon annan kvinlig skådespelare i huvudrollen, varför inte Ashley Greene (Twilight) som fick en biroll i filmen?

Skådespelarna runt Cyrus är inga mästerverk, men bättre. Douglas Booth kan bli en ny flick idol, spelar dessutom helt okej. Och det är kul att se Demi Moore på film igen. Ser bra ut. Och är rätt bra.

Handlingen är standard. Inget nytt. Same same same. Men ändå gör denna typen av filmen en funktion. Tonårstjejer älskar dom. Men filmen är harmlös, rätt så snäll, och har väl någon typ av tonårsfilms charm någonstans.

Men detta är inte bättre än ett avsnitt av, Pretty Little Liers eller The Secret Lives of An American Teenager.

Pluspoäng för rätt bra filmmusik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback