Film: Pitch Perfect - Som ett långt avsnitt av Glee

 
 
Anna Kendrick
Christopher Mintz-Plasse
Rebel Wilson
Brittany Snow

Handling: Beca (Anna Kendrick) är tjejen som hellre lyssnar på det som kommer ut ur hennes hörlurar än på sin omgivning. När hon börjar universitetet har hon svårt att hitta rätt grupptillhörighet, istället hamnar hon bland ett varierat gäng med både elaka, rara och konstiga tjejer som enbart har sina vackra sångröster gemensamt.

Beca tar snart denna akustiska sånggrupp bort från en värld av traditionella arrangemang och perfekta harmonier till något helt annat. Tillsammans slåss de för att nå toppen bland skolkörerna, en värld av mördande konkurrens. Det coolaste de gjort eller det mest vanvettiga? Troligtvis lite av båda.

Filmen är fulladdad med nya versioner av gamla klassiker, ihopmixade på ett sätt du aldrig hört förut.

Ta lite Bring It On, lite Bridemaids humor och massor av Glee, ja där har du Pitch Perfect. Handlingen är förutsägbar, men inte så förutsägbar under resans gång som man skulle kunde tro. Lite pluspoäng där.

Sterotypa karaktärer? Check? Lite tjejdrama? Check. Överlag menlösa storylines. Check. Några bra sång nummer? Check.

Anna Kendrick (Twilight) är inte världens starkaste skådespelare, men hon har ändå en viss charm som går igenom bildrutan. Hon är helt enkelt charmig. Och man kan inte säga hon är dålig heller. Dock är hennes karaktär i filmen, inte så mycket att bita i, ger inga möjligheter för henne att visa någon direkt bra skådespeleri. Dock sjunger hon helt okej.

Den som är både roligast och helt klart bäst i filmen är Brittany Snow. Vist hon får köra lite samma roll igen, men hon gör det bra. Självdistans, känsla och massa härlig humor. Hon lyfter filmen en hel del med sin medverkan.

Ace of Base, Europe, Roxette...alla de svenska popunderna fick vara med i filmen, vilket är kul. Sång numrerna fungerar helt okej, bäst när det är lite "Battle" scener. Som Street Dance och Step Up scener - men med sång.

Filmen blir på sin höjd som ett bra Glee avsnitt, men bättre än så blir det inte.

Tjejer 10år-25år kommer nog ge filmen ett högre betyg
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback