Film: The Host - Twilight intrig goes Sci Fi

 
 
William Hurt
Frances Fisher
Diane Kruger
Saoirse Ronan
Boyd Holbrook
Chandler Canterbury
Jake Abel
David House
Max Irons

Jorden har invaderats av en annan art som raderar människornas minnen och tar över deras kroppar. Det här är framtiden och mänskligheten är nästan utrotad. Men människornas känslor är starkare än de andra arterna de har tagit över och vissa klarar att kämpa emot inifrån. Det finns en grupp fria människor kvar som fortfarande kämpar emot, Jared Howe och Melanie Stryder är två av dem.

Melanie tas över av ”Wanderer” - en utomjording som levt på många olika planeter. Men om Melanies minnen har överlevt tillsammans med hennes känslor så kan hon kämpa emot. Det här är början på en annorlunda kärlekshistoria…

Författaren Stephenie Meyer lyckades får enorm succé med böckerna i Twilight sagan och minst lika framgångrika filmer. Här har Hollywood försökt göra en film av ett annat alster från Meyer som är mer Science Fiction än Vampyr drama.

Men man känner snabbt igen intrigen, en i kär i en som är kär i en annan....ja ni fattar grejen. Medan triangeldramat i Twilight blev rätt trovärdigt till slut, lyckas man inte riktigt det det i The Host.

Det är lite som en film version av Tv-Serien "Rosewell", mixat med tema från Body Snatchers. Dramat i sig, är lite små intressant, handlingen är inte helt bort kastad. Men det händer för lite. Action scenerna kommer sällan (mindre än I Am Number Four), och invationen är mer elle mindre helt meningslöst gjord.

Nu är detta ingen Indepenence Day, eller War of the Worlds, men det kunde i alla fall varit som 1993s Body Snatchers?

Skådespelarna är överlag bra rakt igenom, inget att klaga på. Huvudrollsinhavaren Saoirse Ronan är duktig. Men att höra hennes röst, i sin andra mänskiga personlighet, fungerar inte riktigt.

Specialeffekterna är få men godkända, men att lysade linser är själva grejen, mixat med lite Avatar manet..ger ingen direkt wow känsla

Småseg, men lite lätt intressant Science Fiction drama, har i alla fall hade en idé, tanke som var värd att utforska.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback