Film: Berättelsen om Pi – 127 minuter av filmmagi

 
 
 

Adventure | Drama

Suraj Sharma  ...  Pi Patel 
  Irrfan Khan  ...  Adult Pi Patel 
  Ayush Tandon  ...  Pi Patel (11 / 12 Years) 
  Gautam Belur  ...  Pi Patel (5 Years) 
  Adil Hussain  ...  Santosh Patel 
  Tabu  ...  Gita Patel 

Handling: Äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet.

Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute... men frågan är om man någonsin kommer tro honom.

James Cameron (skaparen av Avatar, Titanic, Terminator 2) sa att Ang Lees "Pi" är ett mästerverk. Det är bara att hålla med Cameron. För inte sen Avatar har specialeffekterna i en film varit så slående vackra.
Vyerna på havet är detaljrika till max. Men även scenerna på land är färgstarka och intensiva. Ang Lee har gjort en av filmhistoriens vackraste specialeffektsfilmer.

En film om överlevnad ute på havet har sina begränsningar. Trotts detta blir det ändå ett intensivt drama med endast effekter som sällskap. Så filmen står och faller speciellt på två saker.
Effekterna. Och huvudrollsinhavaren Suraj Sharma. Ang Lee har lyckats med båda. Suraj må vara plockad direkt från gatan, men känns som han var född för att spela Pi.

Personligheten i karaktären är en frågande och sökande själ, som vill gå igenom alla de stora religonerna. Vem är Gud? Medans överlevnad sätter prov på människan, så gör den även det på
de digitala djuren. Tigern är så trovärdig att den ser helt verklig ut. Och man har lyckats ge den en personlighet, som inte är av snällaste laget, som man kanske trodde innan man såg filmen.

Det är ett perfekt samspel mellan skådespelare och specialeffekter och 3D.

Detta är en otroligt vacker film som man kommer minnas en lång tid framöver...127 minuter av filmmagi.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback