Film: The Perks of Being a Wallflower – Ungdomsfilm med många kvalitéer

 
 

Drama | Romance 

Logan Lerman  ...  Charlie 
Dylan McDermott  ...  Father 
Kate Walsh  ...  Mother 
Patrick de Ledebur  ...  Senior Bully 
Johnny Simmons  ...  Brad 
Nina Dobrev  ...  Candace 
Ezra Miller  ...  Patrick 

Handling: En inåtvänd förstaringare tas om hand av två äldre skolkamrater som visar honom den verkliga världen. Stephen Chbosky regisserar och har skrivit manus efter sin egna roman med samma namn.

Filmer med ungdomar i fokus är ofta överdrivet töntiga och stereotypa. Skådespelarna brukar vara som bäst på tv-serie nivå. Men så ibland kommer det en film som inte alls påminner om den typen av filmer.

The Perks of Being a Wallflower är välskriven drama film om den lite udda killen Charlie som både är blyg och inåtvänd. Vi får följa honom under en tid, när han börjar gymnasiet. Att vara en utanför den sociala kretsen, men på sikt få två väldigt bra vänner, som har sina egna demoner att tampas med.

Handling, manus, regi och skådespeleri är över förväntan.  Det är bra rakt igenom. I huvudrollen finner vi Logan Lerman, killen som spelade Percy Jackson. I den fantasy filmen var det svårt att säga om han var en bra skådespelare eller bara en Harry Potter light. I ”Perks” visar han dock att han en väldigt duktig ung kille som kan ha en ljus framtid framför sig. Han spelar den lite udda killen Charlie perfekt.

Emma Watson (Harry Potter) spelar också väldigt övertygande, samma gäller Ezra Miller.

Filmen är lagom dramatiskt, lite mysig men med stänk vemod. Trovärdigt och bra drama.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback