After Earth - M. Night Shyamalan gör nästan en ny Airbender...

 
 
 
 
Will Smith
Glenn Morshower
Zoë Kravitz
David Denman
Sophie Okonedo
Diego Klattenhoff
Isabelle Fuhrman
Jaden Smith

Handling: General Cypher Raige återvänder från ett långt uppdrag och försöker ta igen den tid han förlorat med sin son, 13-åriga Kitai. När deras skyttel skadas då de hamnar i ett asteroidbälte, tvingas de nödlanda på jorden.

Det har gått tusen år sedan människan tvingades att lämna jorden för Nova Prime. Planeten är nu en främmande och fientlig miljö. Cypher ligger svårt skadad i vraket efter skytteln och sätter sitt hopp till att hans son kan finna nödsändaren någonstans i den ogästvänliga terrängen. Kitai har alltid velat visa att han är en soldat som sin far. Nu får han möjligheten.

Inget fel på idén på filmen, och till en börjar fungerar det rätt bra. Men, Will Smith hade behövs vara med i själva
filmen, och inte bara via en röst i en framtida motsvarighet till telefon.

Sonen Jaden Smith blir tvungen att bära filmen på sina axlar, och han klarar helt enkelt inte jobbet. Men allt är inte hans fel, rollen i sig är mesig och först på slutet det tar sig.

Effekterna är snygga, miljön vacker, och monstrerna fungerar. Några effektfulla scener med stora fåglar och andra djur imponerar, lite i alla fall.

M. Night Shyamalan. har gjort denna filmen. Och efter The Last Airbender, som har fördärvade, var frågan man skulle ge han en chans till? Han lyckades inte här heller är svaret. Stjätte Sinnet i all ära, men det är länge sen nu.

Snygg sci fi, en del underhållningsstunder, men håller inte - för dålig skådespeleri och för mesigt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback