Bill Skarsgård är lysande i Hemlock Grove

 
 
 
 
Handling: Den utspelar sig i den påhittade staden Hemlock Grove i Pennsylvania.

Peter och Lynda Rumancek flyttar till stan och bosätter sig i en bostad i skogen, som tidigare ägts av en släkting till dem. Familjen Godfrey äger ett stort läkemedelsföretag i Hemlock Grove. Olivia Godfrey (Famke Janssen) har två tonårsbarn, Roman (Bill Skarsgård) och Shelley (Nicole Boivin. Shelley är stor, kan inte tala, har ett stort runt öga på ena kinden och hennes hud lyser blå vid beröring. Deras far, JR Godfrey, dog då barnen var små. Olivia har en affär med sin föredetta svåger, Dr. Norman Godfrey (Dougray Scott). Hans dotter Letha (Penelope Mitchell) är gravid och hon hävdar att det är en ängel som gjort henne gravid. Letha och Peter blir förälskade.

Staden drabbas av flera brutala dödsfall och Peter och Roman beslutar sig vem, eller vad, som ligger bakom dödsfallen. Roman är en upir, en slags vampyr, men han känner inte till detta själv.

Christina Wendall (Freya Tingley) drömmer om att bli författare. Hon hittar en av liken i ett skogsparti och blir djupt påverkad av detta. Hon sprider ut ett rykte om att Peter är en varulv, vilket stämmer. Hon får bo hos Sheriff Tom Sworn (Aaron Douglas) som är far till hennes två bästa vänner, tvillingarna Alexa (Eliana Jones) och Alyssa (Emilia McCarthy). Christina hamnar senare på det mentalsjukhus där Dr. Norman Godfrey arbetar och hennes hår vitnar. Tvillingarna faller också offer för den varelse som Rumanceks kallar vargulf, en varulv som blivit galen.....
 
Detta är ingen ny Teen Wolf. Det är ingen ny True Blood. Det känns mer som det är en ny varulvs version av Twin Peaks.
 
Snyggt filmad, går serien långsamt och mystigt fram. Det är mystik. Spänning. Massa frågetecken. Effekterna är även de övertygande, när de väl är med i serien.
 
Förutom detta, så är det ett gäng starka skådespelare i huvudrollerna. Famke Janssen (X-Men: The Last Stand, Taken, Hansel & Gretel: Witch Hunters, The Wolverine ) som spelar moder till Skargårds roll, är iskall, mystisk med klass - men ändå trashig. Man får lite vibbar av Jane Badler ("V"). Tillhör de bästa kvinnliga på tv 2013.
 
Landon Liboiron (Terra Nova) spelar också övertygande, som killen som brutalt förvandlar sig till varulv, och äter sitt egna kött! Även flera andra roller är väldigt övertygande. Verkligen klass på skådespelarna i denna serien

Bill Skarsgård då? Jo han är precis som i de svenska filmerna, väldigt begåvad, trovärdig och tydlig. Detta kan vara starten för något stort för Bill.

Gillar du mystik, thriller, spänning och lite övernaturligt? Kolla in Hemlock Grove i sommar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback