The Mortal Instruments: Stad av skuggor - Godkänd Fantasy - men inte mer

 
 
 
Jared Harris
Lena Headey
Kevin Durand
CCH Pounder
Kevin Zegers
Jonathan Rhys-Meyers
Lily Collins
Robert Sheehan

Handling: När Clary Fray ger sig iväg till Pandemonium Club i New York City blir hon vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär bisarra vapen och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar. Plötsligt går offrets kropp upp i rök. Hur ska hon kunna tillkalla polis när mördarna inte längre syns till när det inte finns något, inte ens en droppe blod, som talar om att ett mord begåtts? Offret, en pojke – var det förresten en pojke? – har ju försvunnit.

Det här blir Clarys första möte med skuggjägarna, Shadowhunters – krigare som har till uppgift att förinta demoner som finns på jorden. Det är också hennes första möte med Jace, en skuggjägare som ser ut som en ängel, men som har ett hett temperament. Inom ett dygn har Clary dragits in i Jaces värld efter att hennes mamma försvunnit och hon själv blivit attackerad av en demon. Men varför är demonerna intresserade av vanliga dödliga som Clary och hennes mamma? Och hur kommer det sig att Clary plötsligt fått förmågan att se det osynliga?

Det är inget fel på storyn. Boken var hyffsat underhållande. Efter Twilight och Hunger Games hoppas på en ny filmserie skall axla succén. The Host, Beautiful Creatures - fungerade inte. Och Mortal blev ingen dundersuccé heller. Så tvåan som var planerad att spelas in nu - är pausad tillsvidare.

Det är småsnygga effekter, men ingen wow känsla infinner sig. Skådespelarna och dess karaktärer är dock det största problemet. Det är platt. Tunnt. Svagt. Man faller inte för karaktärerna tyvärr. Och där har vi filmens största problem.

Bäst i filmen är Robert Sheehans roll, man får någon typ av känsla för killen som är kär i tjejkompisen sedan länge.

Ambitionen finns där, och hade den fått en chans att få en uppföljare, kanske det hade blivit bättre och mer tydliga karaktärer som man bryr sig om.

Filmen har underhållningsvärde, men någon ny "Hunger Games" blev det inte. Känner mig generös att ger den en svag trea.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback