The Way Way Back - Stark dramakomedi med själ

 
 
 
Liam James
Allison Janney
Toni Collette
Sam Rockwell
Steve Carell
Amanda Peet
Rob Corddry
Maya Rudolph
Jim RashJim
AnnaSophia Robb

Handling: 14-årige Duncan (Liam James) tvingas tillbringa sommarlovet med sin mamma Pam (Toni Collette), hennes påfrestande pojkvän Trent (Steve Carell) och hans dotter Steph (Zoe Levin). Det är en tuff utmaning för Duncan att försöka passa in i den nya familje¬konstellationen. Räddningen kommer genom en oväntad vänskap med Owen (Sam Rockwell), den lättsamme föreståndaren på traktens populära vattenland Water Wizz.

Stärkt av sitt första sommarjobb och stödet från Owen som mycket väl kommer ihåg hur utmanande tonårslivet kan vara, får Duncan en helt ny syn på sig själv och livet. Den värsta sommaren i Duncans liv blir tack vare Owen den bästa sommaren någonsin och ett viktigt kliv in i vuxenvärlden.

Precis som The Kings of Summer så är detta en comming of age film. Att bli vuxen, se hur vuxna beter sig och hur man överlever en sommar.

Handlingen och manuset är genomarbetat och starkt. Man blyr sig om utvecklingen och vad som kommer att hänsa härnäst.
Det är mysig, rolig, charmig - och allvarlig.

Filmen har tydliga karaktärer. Och skådespelarna är toppen i hela rolllistan. Här har man verkligen lyckats. Steve Carell är ingen favorit, men här är han övertygande som en mindre trevlig pojkvän till mamma spelad väldigt bra av Toni Collette (Little Miss Sunshine).

Sam Rockwell (Iron Man 2) spelar den sköna karaktären Owen, som i sin tur är kär i en medarbetare, härligt spelad av BrideMaids Maya Rudolph.

Även unga Liam James i huvudrollen är övertygande hela vägen. Men bäst är ändå Allison Janney (Juno) som den drink glada Betty. Vilken karaktär! Man blir glad varje gång hon dyker upp.

Detta är helt enkelt en väldigt underhållande dramakomedi med skön sommarkänsla, dessutom med toppen skådespelare och karaktärer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback