TV: Orange Is The New Black Säsong 1 - Intressant fänglesedrama

 
 
 
 
 
 

Handling: Den blonda medelklasskvinnan Piper tillverkar handgjorda tvålar, bor i en smakfullt inredd våning, har en dumsnäll hipsterfästman och förbereder sig för sin stundande fängelsevistelse som om det vore en resa till Indien eller en välplanerad graviditet: hon förkovrar sig i litteratur och handböcker.

När det väl är dags att checka in i fängelset ber hon sin fästman minnas att uppdatera hennes hemsida, och så drar hon på sig den orangea overallen för att sona sin ungdoms synder då hon och dåvarande flickvännen var inblandade i en internationell drogkartell.

Vi får följa med Piper Chapman in i kvinnofängelset. Hur det är att vara ny. Hur det är att vara i ett fängelse för kvinnor. Olika sätt att överleva innanför murarna.

Det är något med Orange Is The New Black som gör den intressant, så att man vill se vidare. Man gillar huvudpersonen ibland, men ibland gör man inte det. Ingen är perfekt, och det är verkligen innanför murarna här. Men dessa brottslingar är människor, med olika förutsättningar, olika erfarenheter som har format hur dom är som personer.

Man få se tillbaka blickar utanför fängelset för många av karaktärerna. Så man får mer förståelse för deras beslut och beteende.

Det finns ett ett gäng med starka karaktärer i denna filmen, många bättre och intressantare än många andra serien på TV.
Man har verkligen lyckats med karaktärerna och skådespelarna som spelar rollerna. Det är hög klass rakt igenom.

Detta är nog en av de bättre drama serierna dom senaste åren. Många skulle säkert beskriva det som en kvinnlig version av OZ. Eller en ny "Kvinnofängelset" - men då mycket bättre.

Vill du få en inblick i fängleselivet med ett helt gäng sköna, intressanta och udda karaktärer - kolla in Orange is the new Black.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback