Pacific Rim - Påkostat actionäventyr för tonårspojkar

 
 
Ron Perlman
Clifton Collins Jr.
Idris Elba
Burn Gorman
Brad William
Charlie Hunnam

När stora monster stiger upp från haven inleddes ett krig som kostar miljontals liv. För att bekämpa dessa Kaijus, skapar man jättelika robotar, sk Jaegers som styrs av två piloter. Men även dessa har problem med de hänsynslösa Kaijus. På gränsen till ett förödande nederlag vänder man sig till två osannolika hjältar. En före detta pilot och en ung tjej är plötsligt mänsklighetens sista hopp inför den stundande apokalypsen...

Filmens manus är lika djupt som Transformers. Handlingen med monster vs robotar är nog en 12-årings pojkes våta dröm på bio. Eller var i alla fall det till Transformers kom i tre delar.

Lite Godzilla, lite Transformers robot action. Lite nypa av karaktärer och handling utöver fighterna. Det är rätt tunt fanktiskt. Men detta är ingen djup actionfilm som vill vara kreddig som de senaste Batman filmerna.

Detta är lättsam popcorn underhållning, våld mellan monster och robotar stora som höghus. Filmen lyckas med det, den verkar siktat in sig på - underhållning.

Nu är detta en film som fungerar bättre med en tonårspublik och framför allt killar, men alla som har barnasinnet kvar kommer bli underhållna.

Charlie Hunnam fungerar bra i huvudrollen, inte sämre än någon annan actionskådis.

Effekterna är väldigt snygga, precis som det skall vara i denna typen av filmer. Betyget blir fyra, även om den är något svag.

Stäng av hjärnan och låt dig bli underhållen av ett barnsligt effektkrig.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback