American Horror Story: Asylum - Season 2 Sinnesjuk, spännande serie med biljant Jessica Lange

 
 
 
 
 
 

Jessica Lange – Syster Jude Martin
James Cromwell – Doktor Arthur Arden
Zachary Quinto – Doktor Oliver Thredson
Joseph Fiennes – Monsignor Timothy Howard
Sarah Paulson – Lana Winters
Evan Peters – Kit Walker
Lily Rabe – Syster Mary-Eunice
Lizzie Brocheré – Grace

 

Handling: Asylum är den andra fristående säsongen av American Horror Story. Handlingen utspelar sig 1964 och följer patienter, läkare och nunnor som på Briarcliff mentalsjukhus som grundades för att behandla och inhysa kriminellt sinnessjuka.

Chefen för Briarcliff är syster Jude. Vid hennes sida står hennes skyddsling syster Mary Eunice och grundaren av institutionen, Monsignor Timothy Howard. Övriga i personalen är psykiatern Dr Oliver Thredson och den sadistiske vetenskapsmannen Dr Arthur Arden. Bland patienterna finns journalisten Lana Winters, anklagade seriemördaren Kit Walker och påstådda mördaren Grace Bertrand.

 

Första säsongen av American Horror Story behandlade ämnet hemsökt hus. En kärnhandling som gjorts så många gånger innan, men dom lyckades verkligen få det spännande och bra.

Säsong 2 Asylum är fristående, men flera av skådespelarna från första säsongen är tillbaka men i nya roller.
Det tog en stund att acceptera de nya karaktärerna, men vad bra det blev.

Om man tyckte första säsongen var sjuk, tvistad, knäpp och äklig, sä är Asylum är uppgradering av allt. För sjukare än så här blir det nog inte.

Att sätta handlingen i ett mentalsjukhus är perfekt. Rollerna, är helt fantastiskt bra. Otroligt sjuka och ondsinta. Men man vet inte alltid, hur ond är han/hon? Och när man tror man funnit den mest elaka personen i serien, så kommer en ännu värre, eller att den man trodde var genom ond, visar mänsklighet.

Aliens, mördare, sjuka människor...och djävulen...ja allt möjligt får plats i denna fantastiska serie.

Stämningsfullt filmad. Det är rysligt, det är spännande och man bryr sig om karaktärerna.

Och skådespelarna är de bästa i TV. Evan Peters lyckas göra ny karkatär problemfritt, Lily Rabe är fantastisk som väldsigt snäll / elak syster.James Cromwell visar åter igen att han är en väldigt duktig skådespelare.

 

Men Jessica Lange äger hela serien. Hon är den bästa kvinnliga skådespelaren på TV just nu. Ett sånt register av känslor. Sylvass skådespeleri. Det är helt underbart att se henne briljera över alla andra begåvade skådespelare.

Gillar du en blanding mellan drama, thriller och rysare - kolla in American Horror Story - bättre än de flesta biofilmer i denna katagorin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback