Man of Steel - Bästa Stålmannen filmen är storslagen

 
 

Kevin Costner
Laurence Fishburne
Michael Shannon
Russell Crowe
Richard Schiff
Amy Adams
Henry Cavill

Handling: Ny filmatisering av Superman, DC Comics klassiska hjälte från planeten Krypton som har svurit att beskydda människorna på Jorden från allt ont.

Vi ser Henry Cavill i rollen som Clark Kent/Superman och Amy Adams spelar Lois Lane. Ingen superhjälte utan superskurk och som den ondskefulle General Zod ser vi Michael Shannon.

Jag har aldrig varit ett riktigt fan av Superman filmerna. Inte den nya som kom för några år sedan heller. Samma gäller de tidigare Batman filmerna och Star Trek. Men när Batman Begins kom, blev man övertygad - detta är riktigt bra. Samma gäller båda nya Star Trek filmerna.

Så när Man of Steel kom ut, hade man förhoppningar att den skulle vara sevärd i alla fall. Men den är mycket mer än så.

Vi slängs direkt in när killen föds på hemmaplaneten. Det är mycket Science Fiction element. Det är snyggt. Här får vi träffa fadern, spelad övertygande av Russell Crowe.

Efter massa effekter och rymd action, kommer vi till jorden. Vi möter Clark som ung, och sedan när han blivit äldre. Det är gråatoner. Det är allvar. Och pappan nu är Kevin Costner.

Från sci fi till effektfullt drama. Man har verkligen lyckats med kontraster. Sen går det vidare och Clark upptäcker mer och mer om sig själv och tillslut är Superman på plats. Den brakar helvetet löst när det blir attak från rymden.

Det känns som en blanding mellan Superman, Transformers och Avengers action, med lite Batman ton.
Skådespelarna är alla bra i sina roller, och Henry Cavill passade väldigt bra. Gav rollen den mänsklighet som behövdes.

Effekterna ut världsklass på, och action scenerna är många och långa.

Man of Steel är en av de bästa actionäventyren 2013!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback