Film: Män Som Hatar Kvinnor - Betyg * * * * *Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1


Crime | Thriller


Noomi Rapace ... Lisbeth Salander

Michael Nyqvist ... Mikael Blomkvist

Sven-Bertil Taube Henrik Vanger

Peter Andersson The Lawyer Nils Bjurman

Peter Haber ... Martin Vanger

Marika Lagercrantz Cecilia Vanger

Lena Endre ... Erika Berger


Filmen handlar om Lisbeth, en ung, egensinnad tjej med mörkt förflutet som jobbar som en datahacker. Den andra huvudrollen är en journalist Mikael som blev dömd till fängelse för förtal emot Henrik Vangner, en industriledare. Lisebeths och Mikaels vägar möts när de skall gräva djupt i familjen Vangners förfluta.

Kan ju redan nu säga att Svenska filmer överlag, tycker jag är rätt dåliga. Beck filmerna pendlar mellan betyg två och tre, medan de flesta svenska filmerna är inget vidare, utan mest sega eller töntiga. Så när jag utan några direkta förväntningar kollade in denna filmen, så blev jag överaskad, redan från början.


Filmen verkade klart intressant redan från början. Den kändes seriös, allvarlig och skådespelarna var redan från start lysande i sina roller. Det börjar rätt lugnt, en blandning mellan drama och thriller. Men sen blir det allt mer spännande så länge filmen pågår. Michael Nykvist, Peter Haber, Sven-Bertil Taube är alla bra i sina roller, men starkast lysar Noomi Rapace i sin roll som udda Lisebeth.


Filmen innehåller, starka, grova, våldsamma scener. Att hämnden är ljuv får en ny bild i denna film. Har inte läst boken, men förstår nu varför denna är en sådan stor succé. Män Som Hatar Kvinnor är nog den bästa svenska drama/thrillern jag har sett. Skådespeleri på högsta nivå, väldigt bra manus och bra filmad.Det bästa av allt, är att det kommer två filmer till!Kommentarer
zaida säger:

kanske man borde ta och se filmen , som alla pratar om ..

2009-08-26 | 11:10:49
Bloggadress: http://zaida.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback