Topp 10: De godaste spritsorterna!

sprit

01 Bacardi Razz

En utsökt blandning av hallon och ljus rom. Den är som de flesta andra Bacardi smakerna väldigt enkel och blanda drinkar med. Med bara is, 7UP/Sprite och lite färskpressad lime eller citron, har man en färdig och god drink. Vill man göra den lite snyggare och godare, släng i några hallon i drinken!

Systembolaget beskriver smaken på Bacardi Razz: Ren smak med sötma och tydlig karaktär av hallon, inslag av lime och vanilj.


02 Bacard Grand WaterMelon

Breezer WaterMelon fanns innan, en röd alkoläsk. Den skall man inte förväxla denna sprit med. Vattenmelon smaken är genomträngande, men vädligt god. Tycker man det är för sött - blanda då med t ex Loka Citron toppat med lite Sprite.

Systembolaget beskriver smaken på Grand Melon: Ren smak med viss sötma och tydlig karaktär av vattenmelon, inslag av hallon.


03 Finlandia Lime

Denna vodkan är otroligt god. Absolut Citron har funnits i evigheter, och förstod aldrig varför man inte satsade på Lime. Finlandia och Smirnoff förstod i alla fall trenden med Lime. Man kan enkelt göra goda drinkar med denna smak. Och då behöver man bara lime för gardering och inte för smaksättning. Det även lika bra med Smirnoff Lime Vodka.

Dricka.se beskriver smaken på Finlandia Lime: Ren smak med tydlig ton av lime och citronskal.


04 Abslout Pears

Den godaste från Abslout. Päron smaken tränger igenom det mesta, men det är ju den man vill ha när man köper denna. Även den enkel att blanda drinkar med.

Systembolaget beskriver smaken på Abslout Pears: Ren smak med tydlig karaktär av päron, vanilj och ton av citrus.


05 Captain Morgan Black Label / Bacardi Black

Två riktigt goda spritdrycker. Mörk rom är lite svårare, lite vuxnare. Lite mer klass. Man kan dricka det on the rocks, eller den klassiska med Coca Cola. Men det är också väldigt gott att blanda mörk rom med - Redbull eller Ginger Ale!

Systembolaget beskriver smaken på Captain Morgan: Smakrik rom med inslag av valnötter, torkade fikon, vanilj, mörk choklad och arrak.

Systembolaget beskriver smaken på Bacardi Black: Smakrik rom med inslag av fat, mörk choklad, apelsin, knäck och arrak.


06 Bacardi Limon

En klassisk smak från Bacardi familjen. Den var den första smaksatta romen som blev enorm succé. Lätt o blanda med bla Sprite, Cola eller lime dricka.

Systembolaget beskriver smaken på Bacardi Limon: Ren smak med sötma och inslag av citronkaramell.


07 Absolut Raspberri

Precis som rom versionen av Razz så är denna väldigt smakrik och god. Vill man ha lite mindre sötma väljer man vodka varianten. Det går lika bra med Smirnoff Raspberry Twist.

Systembolaget beskriver smaken på Abslout Raspberri: Ren smak med tydlig karaktär av hallon, melon och vanilj.


08 Bacardi Apple

Även denna enkel att blanda drinkar med. Räcker med Sprite, is och lite färskpressad lime eller citron, så är det klart.

Systembolaget beskriver smaken på Bacardi Apple: Ren smak med viss sötma och tydlig karaktär av gröna äpplen, inslag av lime. Vodka varianten från Smirnoff är god den med.

09 Absolut Citron

En klassiker som lätt glöms bort. Den må inte vara "inne", men när man väl tar den och gör enkla vodka drinkar blir det väldigt gott.

Systembolaget beskriver smaken på Abslout Citron: en smak med tydlig karaktär av citron och ton av gräs.


10 Bacardi O

Bacardi Orange är en smakrik rom med apelsinsmak. Rätt ovanlig smak, men funkar utmärkt äv denna. Går bra blanda med juicer, Sprite och varför inte Fanta? Denna smak finns ej i Sverige än.


Där vara mina favoriter - vilka har du?


Kommentarer
maddie säger:

bacardi razz är så jäkla god! :D

2009-08-19 | 10:21:04
Bloggadress: http://princessmaddie.blogg.se/
Bartendern säger:

Personligen så ligger Absolut vanilla rätt högt på listan, jag är svag för den fräscha touchen av vanilj i olika drinkar.

2011-03-19 | 11:09:36
Bloggadress: http://bostonshakern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback