Film: Precious: Based on the Novel Push by Sapphire - Betyg * * * *

Precious

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Drama

Gabourey 'Gabby' Sidibe     Precious (as Gabourey Sidibe)
Mo'Nique    ...     Mary
Paula Patton    ...     Ms. Rain
Mariah Carey    ...     Mrs. Weiss
Sherri Shepherd    ...     Cornrows
Lenny Kravitz    ...     Nurse John

Life is hard. Life is short. Life is painful. Life is rich. Life is....Precious. Där gar vi tagline:en från denna drama filmen. Vi får följa med till Brooklyn, slumområderna och livet för Precious.
Den är mörk, dyster, tragisk och gripande. När hemska händelser händer, drömmer sig Precious sig bort, hon blir en glamour kvinna med lyxigt liv…..

Gabourey spelar väldigt bra i huvudrollen, hennes mamma Mary spelas helt fantastiskt av Mo´Nique, båda är värda en nominering till Oscars. Och så är popdivan Mariah Carey medi en mindre roll. Och lite överaskande känns det inte som Mariah Carey utan som hennes rollkaraktär, vilket innebär popdivan är som bortblåst och fram kom en inte så popdiv vacker skådespelska. Starkt gjort, men inte fantastiskt, baram est uppmärksamma det för det är ju Mariah.

Filmen är mörk, dyster och känns rätt konstnärligt gjord. Den griper tag i en. Den är helt klart en bra drama film med bra skådespelare. Man minns den efter man sett den, den setter lite spår. Väldigt sevärd om du gillar denna typen av filmer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback