James Camerons sju bästa filmer rankade!

Cameron filmerCameron filmer

The King Of The World just nu är James Cameron, som gör storstilad comeback med "Avatar". Här har jag listat min Cameron favoriter - vilka är dina?

1 Avatar - Betyg * * * * *
Med en story som påminner om FernGully, Amazonas Smaragdskogen och Dansa Med Vargar, blandat med Fantasy och Sci Fi kanske det inte låter allt för lovande. Men det räcker med några minuter in i filmen så är man såld. Special effekterna är helt fantastiska, de bästa hittils! Det är vackert, snyggt, coolt och läckert. Actionscenerna är perfektion. Skådespelarna är perfekta i sina roller. ames Cameron har lyckats att sopa banan av samtliga Sci Fi filmer tidigare gjort, så som Star Wars, Star Treak och
liklnande. Avatar är den vackraste, mest detaljrika fantasy film någonsin gjorts. Man dras med i handlingen, i personligheterna,
och det dröjer inte allt för länge - man inte längre hejar på människorna. De blåsmurfarna, kommer nu gå till världshistorien. Det är ingen Sagan om ringen, men väldigt nära på!
En film att se om och om igen!

2 Titanic - Betyg * * * * *
Leo & Kate blev Romeo & Juliet för våran tid. Den starkaste kärlekhistorien som fick en hel värld att falla en tår. Filmen är fantastisk från början till slut. Effekterna är helt fantastiska och hela filmen är ett mästerverk. Skiftningarna från nutid till då tid är konstnärligt vackert och kommer en lång tid framöver, vara den största kärleksfilmen, som inte bara tjejer gillade. När Titanic väl börja sjunga, börjar action på hög nivå, med fingertoppskänsla och nerv, hela vägen.

3 Terminator 2 - Domedagen - Betyg * * * * *
När denna kom var man ung. Och man var så imponerad. Arnold var ultracool som snäll robot, Linda Hamilton var tuffaste bruden på bio och Robert Patrik var den grymt effektfulla roboten av flytande metall. Actionfilmernas actionfilm var ett faktum. Musiken var effektfull och storyn bra. Sen vill man hellst glömma att T3 någonsin gjordes.

4 The Abyss/Avgrunden - Betyg * * * * *
The Abyss var en tät thriller. Ett starkt drama. En bra action film och en intressant Science Fiction film. Allt i ett. Detta undervattens mästerverk satte sina spår när den kom i slutet av 80-talet och håller än idag. Den är cool på Cameron vis, snyggt gjord och med en rad starka karaktärer. Skådespelarna Ed Harris och Mary Elizabeth Mastrantonio spelar i Oscarsklass.

5 Aliens - Betyg * * * * *
Alien var en tät rysare/sci fi thriller. När Cameron tar över blir det en blandning mellan rysare, sci fi och action. Skådespelarna är tuffa, coola, hårda och grymt bra. Sigourney Weaver är helt lysande i huvudrollen. Effekterna helt grymma för vara 1986 och inte många sci fi filmer matchar denna hårda och coola mästerverk.Bästa Alien filmen.

6 True Lies - Betyg * * * * *
Actionkomedi när den är som bäst. Arnold som hemlig agent, med en hel del James Bond feeling. Lättsam humor, bra story och grymma effekter. Ännu en fantastisk succé från James Cameron.

7 The Terminator - Betyg * * * * *
Rättvist så kanske den inte är en "femma" längre. Men på 80-talet var det just denna film som gjorde mest intryck. Något nytt. Våldsamt och helt underbart. På video såg man den om och om igen. En klassiker som gjorde Arnold till den stora actionhjälten.

Sju filmer, som alla är mästerverk på olika sätt. Avatar, den ultimata fantasy/sci fi äventyret. Titanic den stora kärlek & katastrof filmen, Terminator den coola actionfilmen som var banbrytande, Avgrunden, bästa undervattensfilmen, Aliens, ultracool action i rymden, True Lies, en av de bästa actionkomedierna och slutligen Terminator, banbrytande 80tals klassiker.
Det är en meritlista få kan matcha. Andra favortier jag har är Steven Spielberg, George Lucas och Peter Jackson.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback