Allmänt: Thai matställen i GöteborgNästan varje vecka blir det en ute lunch på en av stans thai restauranger. Det roliga är att de skiljer sig rätt mycket åt, så vill man inte tröttna på lunch thai mat, är det bara att byta ställe.

Här listar jag mina favoriter:


1. Sukhothai (Drottningg. 17) Betyd * * * * *

Det finns många rätter att välja bland. Det är ofta smakrika, en del är starka, men alltid frächa. Favoriterna är de vanliga kycklingbenen och den större varianten. Stort plus att det finns curry ris att välja. De wokade grönsakrna är de bästa. Den friterade bläckfisken är väldigt god. Salladsbordet vid sidan om finns en mycket god coleslaw och olika frukter plus standard sallad. Bra service!


2. Restaurang Khao Thai (Odinsplatsen 5) Betyg * * * *

Välgjord mat. Håller alltid samma höga standard. Något svagare mat än en del av Sukhotais rätter. Dock är köttfärsen oftast stark. Det bästa här är sesam kyckling bitarna, som passar bra med sallads dressigen och nudlarna som även finns. Som vanligt är kyckling grytorna och benen vädligt goda. Men gillar man inte kyckling, är detta oftast inget ställe för dig.


3. Phon's Thai Kök (Chapmans Torg 4) Betyg * * * *

Smakrika kokosmjölk rätter. Härlig wokrätter - så länge man inte tar bläckfisk, får då får man spykänslor! Om man nu inte gillar bläckfisk i den varienaten som inte är när det är friterade ringar. Jordnötssåsen är fantastisk. Nackdelen med stället är att man luktar lite lunchmat i kläderna när man går där ifrån.


4. Thai Isaan (Drottninggatan 21) Betyg * * *

Detta ställe har mycket att välja på och känns i smaken som en blanding av kina mat och thai mat. Då de har flera rätter som är snälla i smaken. Plus är att det friterad banan.


5. Thai Spice Restaurang (Andra långgatan 8) Betyg * * *

Det finns flera helt okej thai ställen på långgatorna. Detta är en av dom. Helt okej käk!


Men kanske den godaste enkilda thai rätter än så länge, blev på Kafé Kosmos (Västra hamngatan 20) som har en thaisoppa med kyckling och ris. Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback