INNElistan v 241.(2) Piratpartiet i EU-valet

De fick 7.1 i EU-valet. Vilket succé! En pik till alla vanliga partier. Tom statsministern tog upp ämnet om fildelning nu. Samtidigt produceras massa tidiningsartiklar om diverse lagar och en nöjes industri som trampar över gränsen. Piratpartiet komemr förmodligen försvinna på sikt, men de har gjort så att frågan om "big brother" samhälle, on och offline, är inget vi vill ha.


2.(--) Barack Obama

Han vann valet och blev första svarta presidenten i USA. Nu har han även haft ett stort tal i veckan. Där han räcker ut handen för framtiden och samarbete med den muslimska världen. Han inför en officel månad för hbt människor i USA. Saker börja hända i USA. Ledordet är "Change".


3.(1) Lady GaGa

I veckan spelade hon in en låt med Marlyn Manson. LoveGame är nu topp 10 hit i USA. Hennes tredje på raken.


4.(--) David Letterman

Han är nu tydligen för första gången kung över Night tv i USA efter Leno kastade in handuken. Grattis! Får se hur länge det varar. Sarah Palin skäptet i veckan lär öka titta siffrorna en stund framöver.


5.(3) New Moon / Twilight

Ingen skulle väl tro att lågbudget filmen Twilight skulle bli en dunderhit? Men så blev det, vampyrer var inne på riktigt. Nu vill en hel tjej generation följa fortsättningen på Twilight i nya filmen New Moon. Trailern släpptes i veckan och blev direkt en stor händelse i filmen värld. Nu tar även Jacob Black större plats. så, Edward - watch out!


6.(--) Sacha Baron Cohen's Bruno

Han dök upp som sin rollfigur flygande över kändis publiken på MTV Movie Awards. Sen ramlade han ner över Eminem som blev "rövad"! Sedan dess har alla undrat - var Eminem med på det - eller inte?


7.(--) Susan Boyle

Hon vann inte Brits got talent. Men hon gjorde stor succé på youtube över hela världen. Hon bröt sedan ihop, men nu är hon tydligen bättre igen och skall åka ut på turné. En viss Paris Hilton tyckte hon skulle byta kläder - för då blir hon het! hmm!


8.(5) Alexander Rybak

Han vann för Norge i Eurovision Song Contest helt överlägset. Han har fått en stor hit med låten "Fairytale". Spås enligt radio stationerna bli en av årets största sommar hits.


9.(4) Terminator Salvation

Det är en succé på bio! Men i USA är den inte riktigt så stor succcé man hoppades på. Tuff action och nostalgi finns det gott om. Som Linda Hamiltons röst på band, animerad Anorld och kommentarer som: Come with me if you want to live!


10.(6) Agnes Carlsson

Agnes tappar en placering på UK Top 40 denna veckan, då "Release Me" ligger på plats fyra. Men det är ändå en stor framgång för Agnes och svensk musik!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback