Musik Album: BWO - Big Science - Betyg * * *Titel: Big Science

Artist: BWO

År: 2009

Betyg 3

Bästa spår: Rise To The Occasion


Det är rätt otroligt, att ett svenskt band kan producera 20 hits på fyra år. Nackdelen med denna produktivhet är att det blir lite tjatigt. Lite för mycket samma. Det som är bra, är att det är bra poplåtar oftast som kommer ifrån Alexander Bard & Anders Hansson fabriken. Första skivan är fortfarande den bästa, där samtliga låtar var klockrena.

Men då var Bodies Without Organs intressanta, nya och lite härliga med alla sina synthslingor. Nu fem år senare har vi hört BWO varje vecka på radio. sett dom fyra gånger i Melodifestivalen och dom har varit i toppen på de flesta listor inklusive Tracks och Svensktoppen. Årets Melodifestival låt påminner lite om en Timbaland produktion. "You´re Not Alone" är en hyffsad ballad som kräver fler lyssningar än vanligt. Dock var det remixen som inte finns med på skivan som var den som blev en hit.


Albumet börjar med nya radiohiten "Right Here Right Now", en stark poplåt som för tankarna till 80-tals Madonna och BWO:s egna "Chariot Of Fire". Sen följer typiska mellanspår av gruppen. Skivans allra bästa låt heter "Rise To The Occasion" som har en bra melodi och effektiv hook med en kvinnlig stämma som matchar Martins röst bra.

Efter några mellanspår till kommer "Thunderbolt" som är yttligare singelkandidat. Stark refräng igen och skön melodi. Det är i just upptempo spåren som BWO passar sig bäst. Discoversionerna av "Kings Of Tomarrow" och "Yo´re Not Alone" kompletterar inte direkt låtarna speciellt mycket. De blir bättre, men inte tillräkligt. Men singel mixarna brukar alltid få låtarna till en högre demention, men starka beats och mer modern feeling.


Sammanfattninsgvis är det en helt okej pop platta, som man nu förvänta sig av BWO.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback