Film/Tv-Serie: Avatar: The Last Airbender - Betyg * * * *

the last airbender

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Animation | Adventure | Family | Fantasy

Zach Tyler     ...     Aang
Mae Whitman    ...     Katara
Jack De Sena    ...     Sokka
Dee Bradley Baker    Appa
Dante Basco    ...     Prince Zuko
Jessie Flower    ...     Toph
Mako    ...                 Uncle Iroh

Serien kretsar kring den 12-årige luftbändaren Aang som ett århundrade tidigare än då serien startar precis har fått reda på att han är Avataren pånyttfödd, något som en Avatar i sig blir berättad för tidigast efter att denne har fyllt 16 år, eftersom munkarna känner att det är ett stort krig på gång vilket utgör att han väldigt snart måste kunna bemästra alla de fyra elementen för att behålla balansen för fred i världen. Detta utgör att han blir ivägskickad till det Östra Lufttemplet för att slutföra sin träning. Han hinner dock fly innan han skickas iväg.

Världen serien utspelar sig i består i grunden av fyra olika nationer vilka kan bända och nyttja det element/folkslag de tillhör hur som helst. De fyra folkslagen består av eldnationen, vattenfolket, jordriket och luftnomaderna. Avataren är den enda av alla människor som kan bemästra och böja de fyra elementen då denne är världens beskyddare. När en avatar dör reinkarneras hon eller han, till ett av de andra elementen, vilket utgör att det är en konstant cykel kallad Avatarcykeln(Vatten>Jord>Eld>Luft, representerat från de fyra årstiderna), för att skydda människorna. Alltså är avataren inte bara en slags gud utan även en enkel människa.

Detta är en tv-serie som kan uppskattas av alla åldrar, från barn till tonåringar, trettioåringar till vuxna föräldrar. Serien börjar bra, men man är inte riktigt "hooked" direkt, utan det tar ett antal avsnitt innan man är helt fast i serien! Karaktärerna är bra, intressanta, charmiga och underhållande. Hela storyn är en skön magi historia, världen innehåller många konstiga väsen och figurer. Det blir även spännande resa, underhållande och framför allt rolig. Detta är tecknat serie när den är som bäst. Aang, jättebisionen Appa åker på äventyr med syskonen Sokka & Katara med Prins Zuko i härlarna för att fångata dom. Air, Earth, Water, Fire - de fyra elemenen att bemästra. Effektfullt! Nästa år kommer säsong 1 av serien som riktig spelfilm, första av tre! Skall bli spännande och se hur det kommer bli. Gillar ni animerade serier, med lite asienkultur feeling och fantasy med humor, kolla in The Last Airbender! (Inte att förväxlas med James Camerons mastardont film Avatar som har preimär i december.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback