Schlagerfritt i Melodifestivalen 2010? Önskelista Jokrar! Från PH till The Sounds

ESC

Efter att det gått åt h-lvete för Sverige med låtar som Las Vegas, The Worrying Kind, Hero och nu senast med Marlenas operaschlager så vill man göra om tv-jippot. Låtlistan är klar för de 27 första bidragen och det verkar som enligt pressen det finns bara en schalger låt med - den som Pernilla Wahlgren gör comeback med. Sen är det några schlagerpop aktiga låtar. En ballad med Jessica Andersson är med också samt en upptemo låt med Ola Svensson. Se Aftonbladet artikel om de olika artisterna som gissas här.
Många av de tradionella låtskrivarna saknas helt eller har endast fåtal med. Vilket faktiskt kan bli bra. Anders Hansson hade däremot fått ha med några mer låtar, eller Alexande Bard för den delen (då menar jag inte BWO låtar).
Kan vara kul med lite nytt blod i festivalen. Men allt beror ju på hur låtarna är och vilka artister som sjunger dom. Antingen är detta är bra steg, eller så blir det fiasko. Tack och lov finns det fyra jokrar kvar. Och blir det inte många kända namn bland de 27 första bidragen, gäller det att man får in fyra starka jokrar.
Mina val av fyra jokrar skulle bli följande:

1. Lena Philipsson
Det är dax för en Melodifestivalcomeback för PH. Det är sex år sedan den bästa schlagerpop låten någonsin vann och kom sedan delad femma som "It Hurts" i Eurovision Song Contest. Men rätt låt, rätt scenframträande, kan det bli riktigt bra! Hade gärna fått vara skriven av Max Martin!

2. Agnes Carlsson
Agnes har redan gjort succé större delar av Europa. Hon är snygg. Hon har bra röst. Visst hon var med förra året med Love Love Love, men bättre låtar ligger nog på lager av Anders Hansson!

3. Darin
I bästa Michael Jackson/Justin Timberlake/Usher/Chris Brown stil borde denna idol kille gå bra i europa. Breathing Your Love var en bra låt

4. September Feat Danny
Hon har flera hits i Europa redan. Han har legat etta i Polen och Ryssland med två låtar. Detta borde vara en perfekt dancepop succé

Bubblare: Melody Club, Europe, Amanda Jenssen, The Sounds, Robyn, Orup
Om Melody Club skulle få ihop en låt ala "Baby" så hade de varit klockrena i festivalen. Europe har precis fått en hit igen, de hade säkert varit populära att vinna - 80-tals rock nostalgi ala Bon Jovi. Amanda passar så klart inte in, men visst är hon både cool, snygg och bra. Samma gäller The Sounds, må inte vinna, men helt klart öka sin populäritet som The Ark gjorde 2007. Robyn är en väldigt kompetent artist och cool artist med succé låtar bokom sig inklusive en Englands etta! Hon kommer aldrig ställa upp, men hade varit kul! Sist men inte minst Orup. Dax att lämna Lena+Orup bakom sig och köra en riktigt bra solo låt ala Stockholm.

Kommentarer
E säger:

Agnes Carlsson kan vi nog glömma. Hon kommer att ha fullt upp i USA det närmaste halvåret minst.

2009-10-15 | 13:27:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback