Filmlista: De bästa VAMPYR filmerna! Från Twilight till Dracula

Vampyrer

Filmlista: Dom bästa VAMPYR filmerna!

01 Interview with the Vampire/En Vampyrs Bekännelser - Betyg * * * * *
En drama thriller med ett gäng talangfulla och kända namn. Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater, Stephen Rea, Antonio Banderas och debuterande Kristen Dunst. Helt fantastisk rollbesättning med en stark handling efter bästsäljande av Anne Rice. Filmen är påkostad, snyggt gjord, lagom tempo och spännande och samtidigt intressant. En nutida klassiker.

02 Underworld: Evolution - Betyg * * * *
Kate Beckinsale är cool, tuff, läcker och helt underbar! Hon är i samma action cool skara som Sigourney Weaven (Aliens), Linda Hamilton (T2) och Angelina Jolie (Wanted, Laura Croft) redan är. Starka, våldsamma och coola kvinnor. Del två i Underworld serien är mer av allt - och bättre!

03 30 Days Of Night - Betyg * * * *

Den är mörk. Lite dyster och väldigt kall. Vinter och mörker och blodtörstiga, skräckinjagande vampyrer som vill döda precis alla. En mycket bra thriller skräck. Josh Hartnett spelar hjälten Eben och gör ett hyffsat jobb, liksom alla skådespelare runt honom. Läskigt - och underbart! Slutet - en klassiker.

04 Underworld - Betyg * * * *
Hon är cool, snygg och brutal vampyr som blir kär i en varulv. Twilight må har samma tema, men Underworld har något som Twilight inte riktigt har haft - grymt matrix våld!

05 Bram Stoker’s Dracula - Betyg * * * *
Klassiska storyn på nytt. Gary Oldman och Keanu Reeves är bra i rollerna och filmen är konstnärligt snyggt gjord. Vackert och snyggt.

06 Night Watch - Betyg * * * *
Denna ryska film är både mörk, spännande och intressant. Helt klart förvånad när jag sprang på denna filmen. Ryssland kan helt enkelt göra otroligt bra filmer!

07 Day Watch - Betyg * * * *

Night Watchs uppföljare är lika mörk, spännande och fantasifull. Snyggt filmad.

08 From Dusk Till Dawn - Betyg * * * *
Det är våldsamt värre, blodet sprutar, det är tarantino och det är allmänt underhållande!


09 The Lost Boys - Betyg * * * *
En riktig 80-tals klassiker. En ungdomsfilm som mixades med vampyrer. Spännande? Inte speciellt! Underhållande? Ja! Bra skådisar och en härlig rock n roll känsla!

10 Van Helsing - Betyg * * * ½
Wolverine möter Underworld i denna effektfulla action filmen om vampyrer som skall utplånas. Högt tempo och massor av effekter.

11 Twilight - Betyg * * * ½
Hyllad av världens tjejer. Och visst finns det förståelse för det, förbjuden och farlig kärlek i Titanic klass. Böckerna är bra, första filmen lite av en besvikelse. En romantisk ungdomsdrama med lite vampyr action & kärlek. Den är ändå snyggt filmad, baseboll scenen är min favorit scen under 2008. Härlig musik till coola filmscener.

12 Vampire Hunter D - Betyg * * * ½
Filmen är otroligt snyggt gjord! Väldigt effektfulla actionscener, omgivningar och figurer. Väldigt mycket fantasi. Gillar man animerat, och vampyrer, så är detta en klockren film!

13 The Forsaken - Betyg * * * ½
Bra ungdoms thriller, rysar film. Gillar storyn, skådisarna och hela grejen. I Sverige heter filmen Vampires of the Desert

14 Underworld 3 - Betyg * * *
En film om allt som hände innan de två första filmerna. Kate medverkar itne i filmen vilket gör den inte lika instressant. Men visst funkar den helt klart. Sköna varulvs & vampyr scener.

15 Blade: Trinity - Betyg * * *
Samtliga Blade filmer är underhållande matrix vålds action emot vampyrer.

16 Blade II - Betyg * * *
Wesley Snipes vampyr action på hög nivå.

17 Blade - Betyg * * *
Bra action, med lite Matrix feeling.

18 Let The Right One In/Låt Den Rätte Komma In  Betyg * * *
En vampyr utan vassa tänder? Ja det går. Denna drama thriller, som är garanterat bästa svenska vampyr filmen. Den är snyggt filmad och intressant. Kritikerosad över hela världen.

19 Queen of the Damned - Betyg * * *
En Vampyrs Bekännelser var första filmen, så när denna uppföljare kom blev det en djup besvikelse. Men som film, fristående, funkar den helt ok

20 Fright Night / Fright Night Part 2 - Betyg * * *

Ibland så töntig och dålig att den helt enkelt bli rolig, bra och underhållande!

Vilka är dina favoriter?

Följ min blogg med bloglovin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback