Film: Draktränaren - Betyg * * * *

- How You Train Your Dragon

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy | Family | Fantasy

Jay Baruchel     ...     Hiccup (voice)
Gerard Butler    ...     Stoick (voice)
Craig Ferguson    ...     Gobber (voice)
America Ferrera    ...     Astrid (voice)
Jonah Hill    ...     Snotlout (voice)

I en mytisk värld befolkad av väldiga vikingar och vilda drakar lever tonårsvikingen Hiccup på ön Berk. Där det är en livsstil att slåss mot drakar. Snart är det dags för initiering, den stora chansen att visa sig värdig för hans stam och hans far. Men när han möter, och även blir vän med, en skadad drake vänds hans värld upp-och-ner.

How To Train You Dragon är en väldigt snygg film. Animimeringen är lika bra så som Ice Age och Shrek filmerna, når kanske inte upp i Hitta Nemos vackra miljöer, men med 3D effekter gör denna filmen något mer än de flesta andra filmerna. Recensionerna har varit positiva, speciellt i hemlandet i USA, där även publiken har satt ett väldigt högt betyg. Till skillnad från många filmer, så är filmen bättre än trailern.

Rollkaraktärerna och sidhistorien med relationen mellan far och son, att inte passa in bland de andra drakdödar wannabies, är ovanligt berörande och trohetsfaktor stor för vara en animerad familjefilm.Kanske inte riktigt lika gripande som i "Upp", men ändå ovanligt bra.

Relationen mellan Hiccup och draken är också bra gjord, draken får oss att påminna oss om både katt & hundbeteende, vilket så klart för den charmig. Rösterna fungerar utmärkt, Ugly Betty:s America Ferrera gör bra ifrån sig.

Vad lite rädd att filmen var för mycket familjefilm. för barnaktigt. Delvis är den det, men man dras medi filmen, som gör en vinkning mot Avatars fantastiska drakscener.
"Draktränaren" är en av de bästa animerade filmerna på senare år, bättre än "Upp", "Monsters vs Aliens", "Det Regnar Köttbullar" och "Bolt", och minst lika bra som senaste "Ice Age".

Så för er som gillar charmiga animerade familjefilmer, med en hel del bra action och 3D effekter, kolla in - How You Train Your Dragon!


Kommentarer
Linus säger:

Ja trailern var en stor besvikelse men din recension är den första jag läst som påpekar att filmen faktiskt är bättre än sin trailer. Tror jag underskattat den här rullen och går och köper en biljett helt enkelt!

2010-04-09 | 06:40:04
Bloggadress: http://www.mahoney.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback