16 min längre Avatar - special edition - på dvd!

avatar special

På bio i USA går nu Special Edition av Avatar i 3D, med 8-9 min längre. Men den versionen som släpps på DVD i November blir den ca16 min längre - och då får vi även se jorden!

Från en interjuv med James Cameron:

…if you buy the box set in November, you can sit down, and in a continuous screening of the film, watch it with the Earth opening. [The Earth opening] works very well. It just takes a long time to get the movie started. You have to be sort of predisposed to like the movie like a fan, you know what I mean? And then you can sit and you can have a great ride — a different telling of Avatar. Not inconsistent — it’s just the stuff that happened off-camera.

It’s about 4 1/2 minutes of stuff. And it was in for the longest time. It was very late in the day that we took it out. I walked in one day and said to my two editors, ‘Guys, I want each of you to cut a new version of the start of the film, Reel 1, that doesn’t have any Earth in it at all.’ And they looked at me like I was out of my mind. And I said, ‘No — it’s gonna work.’ They had to figure out the details. I said, ‘Just grab a couple of things to use as flashbacks, and start it in space when Jake opens his eyes.’

Vi kan även förväntas ca 45 min av deleted scenes.

Kommer du köpa Avatar - Special Edition?


Film: Salt - Betyg * * * *

salt

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon


Action | Mystery | Thriller


Angelina Jolie    ...     Evelyn Salt
Liev Schreiber    ...     Ted Winter
Chiwetel Ejiofor    ...     Peabody
Daniel Olbrychski    Vassily Orlov
August Diehl    ...     Mike Krause
Daniel Pearce    ...     Young Orlov

Handling; Evelyn Salt är en CIA officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt land. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot.

Där har vi handlingen kortfattad, mycket mer behöver man inte skriva heller för att få fram vad filmen går ut på. Från början var det tänkt att detta skulle vara en Tom Cruise action film, men av någon anledning fick Cruise inte jobbet, de bytte kön på huvudrollsinhavaren och gav rollen till Angelina Jolie, som bakom sig hade action succerna Wanted och Tomb Raider. Var det ett smart drag? - ja.

Många filmer görs med manliga huvudroller, och de som har kvinnliga huvdroller är oftast typiska tjejerfimer i form av drama filmer och romantiska komedier.
Detta är allt annat än en söt drama film eller romantisk komedi. Det här är ret ut sagt stenhård action! Filmen påminner om filmer som Taken, Mission Impossiable och framför allt Bourne filmerna.

Filmscenerna är snyggt och coolt filmade, allt har en clean action känsla, som man även kan känna av filmer av James Cameron. Handlingen är bra, för den håller oss på tå, vad kommer hända här näst? Är Salt en god eller dålig person, svårt att veta om man skall heja på henne, eller om hon skall åka fast för hon är i själva verket, filmens "bad guy". Birollerna i filmen fungerar utmärkt, men det är Angelina Jolie som gör filmen. Förutom hennes vackra yttre, så är hon sten cool och fräck som agent Salt! Hon tillhör nu samma lista över actionkvinnor som Sigourney Weaver (Aliens), Linda Hamilton (Terminator) och Milla Jovovich (Resident Evil) - och det vill inte säga lite, hur cool kvinnan är.

Fullspäckat med action, en del twistinslag och helt enkelt en bra agent historia, är detta är lyckad actionfilm!Succé för Takers & The Last Exorcism på Biotoppen i USA

takers

The Last Exorcism

Det blev väldigt tight mellan första och andra platsen i helgen på USA:s bio topp. Med liten marginal placerade sig action thrillern Takers på första platsen, där vi bla ser Hayden Christensen (Star Wars), Matt Dillon (Crash), Zoe Saldana (Avatar), Paul Walker (Fast & Furious) och rnb artisten Chris Brown.

På andra plats kommer en relativt kritikerosad rysare - The Last Exorcism, som trotts svagare rolllista namnmässigt, nästan spelade in lika mycket som Takers.

Klarade sig bra gjorde Sylvester Stallone rullen The Expendables och dramakomedier Eat Pray Love med Julia Roberts. Nanny McPhee Returns har denna veckan tagit in sig på Topp 10.


1         Takers (2010)       $20.5M       $20.5M
2         The Last Exorcism (2010)     $20.4M     $20.4M
3         The Expendables (2010)     $9.53M     $82M
4         Eat Pray Love (2010)     $6.82M     $60.5M
5         The Other Guys (2010)     $6.29M     $99M
6         Vampires Suck (2010)     $5.22M     $27.8M
7         Inception (2010)     $4.88M     $271M
8         Nanny McPhee Returns (2010)     $4.71M     $17M
9         The Switch (2010/I)     $4.58M     $16.4M
10         Piranha (2010)     $4.3M     $18.3M

Är det någon avb dessa filmer du vill kolla in?
Helgen blev relativt lugnt

babar

Helgen var rätt soft. Det blev lite shopping på movieline, ikea och springra runt lite i klädaffärerna....slutade med en kavaj :D
På Fredagen blev det en långvarig After Work på Babar, Sebbe, Annelie, Torbjörn, Emil, Magnus, Stellan, Kenth joinade så det blev en trevlig kväll med mycket öl.....det blev även en kortis på LIPP (Jurassic Park :D)
Hann även festa med kompisarna, som var på födelsedagsfest som jag missade massa timmar på. Lördagen blev det seeeg! Söndag middag med Birdbrain i Flatås.

Denna veckan kommer underbara Jessica hit <3
Sen är det att börja planera lite uppgradering av lägenheten o så med :D

Musik Topp 40 - Eminem & Rihanna

eminem o rihanna

01.(01) Eminem feat Rihanna - Love The Way You Lie [7 weeks @ nr 1]
02.(02) Nelly - Just a Dream
03.(--) Darin - Microphone
04.(03) Kylie Minogue - Get Outta My Way
05.(13) Robyn - Hang With Me
06.(06) Katy Perry - Teenage Dream
07.(09) Neon Trees - Animal
08.(09) Usher ft Jay-z & Ester Dean - Hot Toddy
09.(04) Alexandra Burke ft. Laza Morgan - Start Without You
10.(10) Alex Gaudino - I'm In Love (I Wanna Do It)
11.(--) Eminem feat Lil Wayne - No Love
12.(14) Lady Gaga - Dance In The Dark
13.(15) The Pretty Reckless - Miss Nothing
14.(19) Natasha Bedingfield - Strip Me
15.(17) Jay Sean ft Nicki Minaj - 2012
16.(12) Eric Saade - Masquerade
17.(06) Ne-Yo - Beautiful Monster [2 weeks @ ner 1]
18.(08) Darin - Lovekiller
19.(11) Alesha Dixon - Drummer Boy
20.(18) Enrique Iglesias ft Usher - Dirty Dancer
21.(--) Bruno Mars - Just The Way You Are
22.(21) Linkin Park - The Catalyst
23.(24) 3OH!3 - Double Vision
24.(26) Armin Van Buuren ft Sophie Ellis-Bextor - Not Giving Up
25.(**) Flo-Rida feat David Guetta - Club Cant Handle Me
26.(--) Enrique Iglesias feat Akon - One Day At A Time
27.(--) Jennifer Lopez - Good Hit
28.(--) Christina Perri - Jar of Hearts
29.(16) Freemasons Feat. Wynter Gordon - Believer
30.(20) Inna - Amazing
31.(--) Kevin Rudolf Ft. Flo Rida - You Make the Rain Fall
32.(22) Good Charlotte - Like It's Her Birthday
33.(**) Christina Aguilera - You Lost Me
34.(--) Stephen Jerzak Ft. Leighton Meester - She Said
35.(23) Ace Of Base - All For You
36.(--) Rosanna - Waterfall
37.(--) Travie Mccoy - I Need You
38.(--) Papa Roach - Burn
39.(--) Ne-Yo - One In A Million
40.(--) Anna Bergendahl - The Army


Out:
The Wanted - All Time Low
Lifehouse - All In
Example - Last Ones Standing
Daughtry - September
Mohombi - Bumby Ride
David Guetta ft Fergie, LMFAO & Chris Willis - Gettin Over You
Brandon Flowers - Crossfire
Ola - Overdrive
Edward Maya And Vika Jigulina - Stereo Love
Kelly Rowland - Commander [2 week @ nr 1]
Ginuwine feat. Missy Elliot & Timbaland - Get Invovled
Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever)
Chris Brown feat Tyga & Kevin McCall - Deuces
Sky Ferreira - One
The Saturdays - Higher
Homedesign by Elin

Ibland är man blind, går det vardagliga och ser inte allt i sitt egna hem. Det är väl tur att man ibland kan få hjälp med sånt! Kompisen Elin tog tag i saker o ting och gjorde homedesign make over i veckan. Och vilken skillnad! Blev som ett nytt hem :D  Och nu har man ju fått blodad tand och vill fortsätta, så man får det ännu mer coolare o snyggare. Tankar på nya tapeter, fondväggar, ny färg, nya golv, nya grejer till hemmet. Så i höst/vinter kommer det hända en massa till. Så tack Elin för allt jobb och prylar och även grymma hjälpten från Johan!

Nu fick även Conny lust att åka till Ikea, så det kanske blir en tur dit idag. Se vad som kan passa in! Sen skall Annelie kommer över och inspektera förändringarna!

Nu är man igång - känns gött!

Filmlista: De tuffaste kvinnorna på film!

Coola kvinnor på film

Dax för en ny film lista, denna gången blir det en Topp 10 lista på den coolaste, tuffaste, råaste och mest briljanta kvinnor som inte är rädda för att skjuta ner skurkar, rymdvarelser eller mördar robotar! Att vi har många tuffa män på film är ju inte ovanligt. På 80/90 talet var det Sylvester, Bruce, Arnold med flera. På 2000-talet har vi Matt, Jet Li och många fler.
Men att hitta starka, coola brudar/kvinnor är inte lika lätt. Men det finns en del! Here We Go!01 Angelina Jolie
Film Highlights: Salt, Wanted, Changeling, Mr & Mrs Smith, Lara Croft, Gone In Sixty Seconds,

Förutom hon är förförisk vacker och har en kropp som få matchar, så är hon en otroligt bra skådespelare med både djup och känsla. I senaste filmen Salt är hon en ultracool agent som konkurrerar lätt med Bourne filmerna. Hon är även en sexig & våldsam kvinna i Wanted, medans i Changeling visar hon en stark kvinna på ett mer dramtiskt sätt. Angelina är den moderna action kvinnan nummer 1.

02 Sigourney Weaver
Film Highlights: Avatar, Heartbreakers, Copy Cat, Alien: Resurrection, Alien 3, Aliens, Alien

Senast var hon en hård och stark personlighet i världens största film; Avatar. Hon kan både spela drama, komedi, sci fi, rysare och action roller utan problem.
Men det är ikon rollen som Ripley som hon visar att hon kan vara tuffare och hårdare än de coolaste marinsoldaterna och kan fightas med det värsta rymdmonstret i filmhistorien. Alien filmerna är några av de få filmer som har en kvinnlig huvudroll, som vågar att vara stenhård med smarta drag.

03 Milla Jovovich
Film Highlights: A Perfect Getaway, Resident Evil: Extinction, Resident Evil: Apocalypse, Resident Evil, The Messenger: The Story of Joan of Arc, The Fifth Element.

Milla kom som ett bombnedslag från klar himmel emot Bruce Willis i femte elementet. Vilket wow känsla. Sen fortsatte action karriären att skjuta ner zombies i flera år. Hon är helt klart en av de tuffaste action kvinnorna.

04 Kate Beckinsale
Film Highligts: Whiteout, Underworld Evolution, Underworld, Pearl Harbor, Van Helsing
I tighta latex, direkt taget från Matrix, ser vi Kate sloss mot vampyrer, varulvar, människor i full fart i Underworld. Hon är smidig, sexig och dödlig. Utöver det spelar hon rätt bra också.

05 Kathy Bates
Film Highlights: The Blind Side, Titanic, Dolores Claiborne, Lida

Hon är inte snyggast på listan, men vad spelar det för roll när man är fantastisk på att spela starka kvinnliga karaktärer. Höjdpunkterna är i två Stephen King filmer, Dolores Claiborne som är ett starkt thriller drama, liksom Lida, där hon lätt slå sönder fötterna på en författare utan att blinka.

06 Linda Hamilton
Film Highlights: Skeletons in the Closet, Dante's Peak, Separate Lives, Terminator 2 - Domedagen, Terminator, Children Of The Corn

Det är en roll som gör Linda Hamilton till en av de tuffaste psykbryt på film. Så klart är det Sarah Conner jag syftar på i Terminator filmerna. Arnold må vara cool i de filmerna, men när Linda är med, tar hon över. Vältränad till tusen, sopade hon banan av resten av gänget. En av de bästa kvinnliga actionrollerna som någonsin gjorts!

07 Uma Thurman
Film Highlights: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, My Super Ex-Girlfriend, Kill Bill 1 & 2, Pulp Fiction

Hon har en heldel filmer som inte är mycket att snacka om, som man förmodligen redan förträngt. Men så är det några få roller som har fastnar rejält. Det började med coolheten i Pulp Fiction, men tuffast, coolast, och mest brutla är rollen i Kill Bill filmerna. Stenhårda fightscener gör Uma till en cool brud - ibland.

08 Carrie-Anne Moss
Film Highlights: Matrix Revolutions, Matrix Reloaded, Matrix

Tighta svarta latexkläder och grym på att springa på väggar och skjuta bad guys. Carrie får leva med sin Matrix roll för resten av livet.

09 Noomi Rapace
Män som hatar kvinnor, Flcikan som lekta med elden, Luftslottet som sprängdes.

Hon är kanske 2000-talets bästa svenska kvinnliga skådespelare, som Lisbeth Salander spelar hon övertygande en kvinna med hämnd begär. Grymt!

10 Michelle Rodriguez
Film Highlights: Avatar, Lost (tv-serie), SWAT, Blue Crush, Resident Evil, The Fast and the Furious, Girlfight

Hon har oftast inte huvudrollen, men hon gör oftast det bästa av det hon får. Ofta är hon en riktigt bad-ass, och hennes utseende och utstrålning passar perfekt för just den typen av roller. Synd att hon sprängdes i luften i Avatar, så hon inte är med i del två.

Utanför listan som men värda att nämnas: Geena Davis (Thelma & Louise, Cutthroat Island, The Long Kiss Goodnight),  Sharon Stone (Basic Instinct, Sliver, Casiono, Total Recall, The Specialist), Keira Knightley (Pirates of the Caribbean 1-3, Domino, King Arthur), Meryl Streep (Djävulen bär Prada), Sandra Bullock (Speed), Kim Basinger (The Real McCoy, The Getaway), Charlize Theron (Monster, Djävulens advokat), Helena Bonham-Carter (Fight Club, Apornas Planet), Jamie Lee Curtis (True Lies, Halloween H20: 20 Years Later), Kathleen Turner (Serial Mom!), Jodie Foster (När Lammen Tystnar, Panic Room), Lucy Liu (Kill Bill, Charlies Angels, Lucky Number Slevin).

Listan finns även på lista.se

James Cameron planerar Avatar II - 2014

avatar

Sci fi äventyret Avatar är världens mest framgångsrika film, och kanske den bästa sci fi äventyret någonsin gjorts! I USA kommer den tillbaka i 3D med 9 minuter extra matrial - men nu har han börjat snacka om två uppföljare:

"Right now, the thinking is that [films] two and three are going to be done together. They’ll be released separately, probably a year apart or maybe even two, but they’ll be done in a bunch.”

"I’m mapping out the story line right now, so there’s a proper arc that plays out over two films, but buttons nicely at the end of two, so you don’t get this horrible second-act Matrix feeling - you know: 'I’ve just sat through a three-hour movie and fuck all [that] happened at the end!'”


The Expendables fortfarande etta på biotoppen i USA

film

film

The Expendables fortfarande etta på biotoppen i USA

Tre nya filmer kom in på topp 10 i helgen, Lottery Ticket, Vampire Suck och Piranha 3D. Men ingen lyckades ta första platsen från järngänget i Sylvester Stallones The Expendables som ligger etta för andra veckan. Vampire Suck gick bra på premiärdagen, men sen gick det utför, ryktet gick väl att filmen inte var så rolig som man kanske skulle kunna tro. Vampire Suck drog in mindre pengar än väntat, samma gäller Piranha 3D. Dock fick den sist nämndam ycket bättre recensioner.


1              The Expendables (2010)       $17M       $65.4M
2         Vampires Suck (2010)     $12.2M     $18.6M
3         Eat Pray Love (2010)     $12.1M     $47.2M
4         Lottery Ticket (2010/I)     $10.7M     $10.7M
5         The Other Guys (2010)     $10.2M     $88.3M
6         Piranha 3D (2010)     $10.1M     $10.1M
7         The Switch (2010/I)     $8.44M     $8.44M
8         Nanny McPhee Returns (2010)     $8.41M     $8.41M
9         Inception (2010)     $7.84M     $262M
10         Scott Pilgrim vs. the World (2010)     $5.2M     $20.9M

Vilket Parti/Block skall du rösta på? Rösta här!

partier

Senaste mätningen, tagen från Aftonbladet. Alliansen (Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristendemokraterna) vinner i den mätnngen medans det röda blocket med Socialdemokraterna Vänstern och Miljöpartiet kommer förlora valet. SD, FI och Piratpartiet kommer inte in enligt mätningen

Vilket block (parti) skulle du rösta på, om det var val när du läser detta inlägget? RÖSTA :D
Webvoter
Vilket block/parti skall du rösta på?


Köpte Jacka för 60 000kr - Per Holknekt

Per Holknekt

Läste en artikel på SVD.SE där de interjuvade Per Holknekt, som berättade att han handlar bara sina kläder i New York, LA, Milano och London. En gång köpte han en jacka för 6000kr, men när han kom hem märkte han att det visst var 60 000kr! Per kanske du känner igne från Big Brother, eller som mannen vid Lena Philipsson sida. Men han är även delägare till företag:et Odd Molly. Så killen har ju inga direkt ekonomiska problem.
Artikeln kan säkert tolkas som en skryt-jag-har-pengar-och-kan-göra-vad-jag-vill.....Men det gör inte jag, tolkar den om en person som till slut lyckades, har ett brinnande intresse för det han gör och skäms inte för att berätta att han har råd.

Jag vill också kunna köpa fel på 6000 och 60 000 utan det gör allt för ont :D

Det blev en trevlig helg :)

moon thai

mooon thi GBG

Veckorna må gå rätt fort, men helgerna går mycket fortare! I Fredags blev det "snacka skit och dricka alkohol-kväll" med Johan, Per & Tommy. Mycket trevligt och alla världens problem är nu lösta! Haha! Mitt egna tema för kvällen var Bacardi Black + RedBull med lite is & Lime - mums!
Lördagen var, som väntat en segdag! Det blev filmtittande i mängd :)

Söndagen blev det en heldag med Jessica, Rebecca & Tommy via affärer som Bauhouse, Hornbach o sånt....samt käkade vi middag på ett ställe som heter Moon Thai Kitchen (Göteborg) - vilket god mat!! Älskar ju thaimat och alltid kul med nya ställen. Miljön var härlig med massa utomlandsfeeling, bra personal och massa god mat!

Detta ställe var verkligen schysst! Kolla in deras hemsida här
Så får tacka Jessica att hon drog mig dit! Och det var mycket bättre än hennes andra favvis "Spice"
Idag är det att jobba och sen möta upp Conny efter jobbet!

Hoppas alla vänner & bloggläsare har haft en bra helg!

Joina mig på Spotify eller nått :)

spotify

Nu har jag kopplat ihop Spotify med Facebook, och vill du lyssna på liste "vanlig hitmusik" så finns en del playlists på min profil, klicka här. Tydligen var Top artist "Eric Saade", statistik kanske inte ljuger, men det känns inte rätt, haha! Top tracks "Beautiful Monster" mycket troligt, om man räknar senaste veckorna, men Eminem/Rihanna borde varit mest spelad....så....det stämmer nog inte ritkigt!

Måste säga jag verkligen Spotify! Musikberoende som man är!

Musik Topp 40 - Eminem & Rihanna

Eminem & Rihanna

01.(01) Eminem feat Rihanna - Love The Way You Lie [6 weeks @ nr 1]
02.(03) Nelly - Just a Dream
03.(04) Kylie Minogue - Get Outta My Way
04.(--) Alexandra Burke ft. Laza Morgan - Start Without You
05.(06) Katy Perry - Teenage Dream
06.(02) Ne-Yo - Beautiful Monster [2 weeks @ ner 1]
07.(09) Neon Trees - Animal
08.(07) Darin - Lovekiller
09.(11) Usher ft Jay-z & Ester Dean - Hot Toddy
10.(--) Alex Gaudino - I'm In Love (I Wanna Do It)
11.(--) Alesha Dixon - Drummer Boy
12.(05) Eric Saade - Masquerade
13.(08) Robyn - Hang With Me
14.(--) Lady Gaga - Dance In The Dark
15.(--) The Pretty Reckless - Miss Nothing
16.(--) Freemasons Feat. Wynter Gordon - Believer
17.(17) Jay Sean ft Nicki Minaj - 2012
18.(22) Enrique Iglesias ft Usher - Dirty Dancer
19.(--) Natasha Bedingfield - Strip Me
20.(--) Inna - Amazing
21.(12) Linkin Park - The Catalyst
22.(13) Good Charlotte - Like It's Her Birthday
23.(14) Ace Of Base - All For You
24.(24) 3OH!3 - Double Vision
25.(18) Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever)
26.(23) Armin Van Buuren ft Sophie Ellis-Bextor - Not Giving Up
27.(10) Ginuwine feat. Missy Elliot & Timbaland - Get Invovled
28.(16) Kelly Rowland - Commander [2 week @ nr 1]
29.(27) The Saturdays - Higher
30.(20) Sky Ferreira - One
31.(25) Chris Brown feat Tyga & Kevin McCall - Deuces
32.(26) Edward Maya And Vika Jigulina - Stereo Love
33.(15) Ola - Overdrive
34.(19) Brandon Flowers - Crossfire
35.(21) David Guetta ft Fergie, LMFAO & Chris Willis - Gettin Over You
36.(--) Mohombi - Bumby Ride
37.(--) Daughtry - September
38.(35) Example - Last Ones Standing
39.(32) Lifehouse - All In
40.(37) The Wanted - All Time Low


Out:
David Guetta ft Will.I.Am & apl.de.ap - On The Dancefloor
Enrique Iglesias feat Pitbull - I Like It
Thriving Ivory - Where We Belong
Robyn - Dancing On My Own [3 week @ nr 1]
Black Eyed Peas - Rock That Body [2 weeks @ nr 1]
Lady Gaga - Speechless
Lena - Satellite
Scissor Sisters feat Kylie Minogue - Any Which Way
Hey Monday - I Dont Wanna Dance
Craig David - All Alone Tonight (Stop, Look, Listen)


Film: The Karate Kid - Betyg * * *

karate kid

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Drama | Family | Sport

Jaden Smith     ...     Dre Parker
Jackie Chan    ...     Mr. Han
Taraji P. Henson    Sherry Parker
Wenwen Han    ...     Meiying

Handling: Dre Parker kunde varit den mest populära killen i Detroit men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn.

Handlingen är snarlik den klassiska 80-tals filmen med samma namn. Då var det en ung Ralph Macchio som spelade huvudrollen, eller han var väl i 20års åldern med spelade en roll runt 15-16 år. Nu är det Will smiths son Jaden Smith som är en mycket yngre Karate kid, vilket gör att filmen känner mer anpassad till barn än ungdomar och äldre. Det känns helt enkelt lite mer 10-12 års film.

I och med man kan handlingen så blir den aldrig spännande, men ändå sevärd. Miljöerna i är Kina är snyggt filmade och är väldigt vackra. Känns nästan som en reklamfilm för Kina resor mitt i allt. Stämningen och fotot är bra, handlingen fungerar, men så mycket Karate blir det ju inte, utan mer Kung Fu.
Jaden spelar helt okej som barnskådespelare, men mest övertygande och sevärd är Jackie Chan. Efter alla töntroller med massa komiska inslag, spelar äntligen lite mer seröst och allvarligt, och han gör det övertygande. Jackie är den stora behållningen av filmen förutom de snygga kulturella miljlöerna.

Karate Kid är en bra barn/ungdoms film som är  bättre än The Next Karate Kid och i klass med Karate Kid 2 & 3. Underhållande och lättsam film.


Film: Inception - Betyg * * * * ½

Inception


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Mystery | Sci-Fi | Thriller


Leonardo DiCaprio    ...     Cobb
Joseph Gordon-Levitt    ...     Arthur
Ellen Page    ...     Ariadne
Tom Hardy    ...     Eames
Ken Watanabe    ...     Saito
Dileep Rao    ...     Yusuf
Cillian Murphy    ...     Robert Fischer
Tom Berenger    ...     Peter Browning
Marion Cotillard    ...     Mal
Pete Postlethwaite    ...     Maurice Fischer
Michael Caine    ...     Miles

Handling: En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Don Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.

Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.

Men det som kunde varit en perfekt avslutning på en brottslig karriär blir en omöjlig utmaning att överlista en motståndare som verkar kunna förutse Cobbs varje handling. Ingen människa kunde varit beredd på det som väntar. Utom Cobb.

På pappret är det en halvavancerad historia, i verkligen ännu mer avancerad. Det gäller verkligen att inte slötitta, utan hänga med i varje scen i hela filmen - annars missar du viktiga delar direkt, och sen lär man vara helt borta.

Filmen börjar effektfullt, men man får åndå en känsla i början - kommer den här filmen verkligen vara så bra som alla säger, man känner sig skeptisk. Rädd för att bli besviken, att inte förstå vad som var så bra med den, och inte ställa sig i hyllningkörer om filmen. Det känns som den kan lika gärna bara vara en effektfilm som försöker vara svår.

Men en bit in i filmen är man fast. Effekterna är otroligt snygga, sköna slowmotionscener, väldigt effektfullt. Skådespelarna är samtliga väldigt bra, DiCaprio spelar lika övertygande här som i Shutther Island, Joseph Gordon-Levitt utvecklas vidare i sitt skådespeleri efter (500) Days of Summer, Ellen Page spelar mycket bra liksom Tom Hardy och resten av de som har de större rollerna. Också kul att se Michael Cane i en liten roll.

Christopher Nolan bevisar att han kan även göra fantastiska filmer utanför Batman världen, detta är visuellt ett mästerverk. Tankarna både visuellt och i handling att koppla in sig i en annan verklighet, för tankarna till Matrix filmerna. Men i Matrix var det mer action och sci fi, här är lite mer thriller och drama. Även man kan få en Matrix känsla, så känns Inception väldigt unik.

I slutet av filmen får man rysningar hur bra filmen är, hur spännande det kan bli, och man tappar nästan bort sig, vilken nivå av historien är dröm och vilken är verklighet.

Filmen är smart, spännande, snygg, effektfull och har ett helt gäng med bra skådespelare. Mycket övertygande. För vara en sci fi thriller, så blir det inte mycket bättre än så här.


UTElistan v 33 - Vem är Het & Vem är Iskall?

Lundin

UTElistan v 33

1 (-) Anders Lundin
Få har blivitså sågade i sommar som just allsången på Skansens programledare Anders Lundin. Ut med Anders, in med Måns Zelmerlöw har det stått och omröstningarna vill kicka ut Anders i 190. Det har inte hjälpt heller att Lotta Engberg har ökat i populäritet med hennes egna allsång show på Liseberg.
Det är dags att byta ut Anders. Och gör det snart. Ersätt bara inte med Petra Mede! Det finns tom odds att spela på - vem som byter ut honom, se listan här:

Måns Zelmerlöv 1,60
Anders Lundin 1,80
Peter Settman 10,00
Lena Philipsson 20,00
Lasse Kronér 20,00
Lotta Engberg 25,00
Charlotte Perelli 30,00
Petra Mede 40,00
Peter Harrysson 50,00
Lasse Berghagen 50,00
Odds från Paf.

2 (-) M. Night Shyamalan
Folk trodde de hade sett den nya Steven Speilberg. Ja efter Stjätte Sinnet med Bruce Willis. Men det har gått nedför sedan dess, första stora misstaget var The Village, men drog i alla fall ihop en hel del pengar. Men sen kom totalfloppen Lady In The Water. Och sen The Happening. Och efter det fördärvade han The Last Airbender för alla fansen. Den har dock dragit in 200 miljoner dollar, så det är ju ingen flopp i den bemärkelsen. Men kritiken ot M Night har varit svidande runt alla filmsiter på nätet. Tidningarna sågar honom. Tidiningarna gör topplistor på M Night förfall. Skriver inlägg hur skall han rädda sin karriär nu?
Fansen till Airbender vill honom bara ont. De vill inte se honom göra en tvåa av Airbender. När trailern visades för nya filmen "Devil" och stod "From the mind of M Night Shyamalan" - ja då började folk hånskratta. Förutom Mel Gibson - så är nog M Night den minst populära Hollywood kändisen just nu.

3 (-) Mel Gibson
Mordhotar sitt ex. Svär, skriker, säger massa olämpliga saker som "hoppas du blir gängkn*llad av negrer". Och allt kom ut på internet. En gång superstjärnan Mel Gibson (Dödligt Vapen) kan nu dödat sin egna karrär - för ingen verkar vilja jobba med honom längre. Bye bye Gibson?!

4 (2) Idol-Erik
Det är nästan synd om killen, försöker förlja upp idol låten med nya singlar och en platta och en turné - och allt faller platt. Är det verkligen så dåligt - eller har svenska folket bara tröttnat och gått vidare?

5 (-) Kicki Danielsson
Precis som en annan person som ofta är på Utelistan (Anna Book), så gråter Kicki ut i media i tid och otid. Vi bryr oss inte Kicki. Vi vill inte höra dina låtar på radio, vi vill hellre se Bra vibrationer än en kass ny låt. Du får göra som alla andra som inte är "inne" - publicera och markandsför via internet, eller kanske en blandskiva som följer med i någon tidining. Inte ser du alla andra artister som känner sig lite orättvistbehdlade gråta ut i Aftonbladet, Expressen och Se&Hör? Okej, Anna Book kanske gör det, men inte många andra. Skärp dig, gör din grej så kommer du fortfarande kunna leva på din musik framöver. För du har överlevt en evighet i nöjesindustrin, du kan nog fortsätta ett bra tag till.

6.(-) Chris Brown
Han kunde varit RnB kung vid detta laget, men att slå Rihanna söder och samman verkar ingen ha glömt eller förlåtit. Flera singlar har kommit med Chris och ett album, och de kommer inte högt upp på listorna. Sen gjorde han en hyllning till Michael Jackson på en gala i amrikansk tv och började gråta så han kunde inte sjunga klart låten….vilken låt var det? Jo "Man in the mirror". Patetiskt. Chris är en duktig artist och en dag kanske han toppar listorna igen, men det verkar dröja.

7.(-) Scott Pilgrim vs. The World
Denna filmen är hypad under längre tid. Tidingarna skrivit en heldel om filmen. Men den drog kanppt in 10 miljoner första helg. Ännu sämre än Kick-Ass som även den var en besvikelse pengarmässigt. Nördkomedi action, går inte riktigt hem hos alla.

8.(3) Carola
Hon fick ställa in en konsert i sommras, få köpte biljetter. Sedan var hon med i Allsången också och fördärvade hela framträdandet för The Ark. Populäriteten för Carola är inte tillbaka. Hon får kämpa vidare.

9. (-) E.M.D
Erik hade en hit innan EMD. Mathias hade inget alls. Danny hade flera succésinglar och t.om framgång utomlands. Vem är det som förlorar på EMD? Lätt att räkna ut - Danny lämna EMD nu! Deras sommarsingel som säkert var planerad som en stor sommarhit, blev mer eller mindre en flopp. En cover på Save Tonight….en låt för 60 åringa kvinnor. Resen bara jäspade. Moget sound blev övermoget sound.

10. (1) Anna Anka
I förrinlägget låg hon etta, och skrev en längre text om varför. Nu räcker det säga att hon är kallare än isglass.

Håller du med, eller vem tycker du är mest iskall just nu?

INNElistan v 33 - Vem är het & vem är iskall?

saade


INNElistan v 33

1. Eric Saade
Manboy, Break Of Dawn & Masqurade. Darin, Ola Svensson, EMD, Idol-Erik, Måns Zelmerlöw…ja dom är rätt många som sloss om samma publik, och årets vinnare är Eric Saade. Hitsen avlöser varandra, tjejerna skriker och Eric har haft succé turné i sommar. Bara att säga grattis, ta vara på det så länge det varar - svårt att hålla sig kvar på topp!

2. (-) Iphone
Den nya Iphone 4 är här - så klart redan en succé. Verkar bara vara HTC som ens är i närheten, i alla fall på svenska marknaden. Apple is tha shit!

3. (-) Eminem
Vilken comeback! Första singel blev etta i USA (Not Afraid). Nya plattan blev också etta. Sen kom singel nummer två med Rihanna. Eminem är störst igen i hophop världen!

4. (-) Alexander Skarsgård
Han har gjort flera framgångsrika filmroller. Fler är på väg. Men det är i True Blood han har blivit en stora och populära skådespelaren i USA. De flesta tv tittarna vet nu vem Alexander är.

5. (5) Robyn
Hon gjorde succé med första skivan för året. "Daning on my own" blev en stor hit i Sverige och delar av Europa, den har precis släppts till radio i USA och hon har framträtt hos David Letterman, medans nästa singel är på väg in och nästa Body Talk skiva - som innehåller en duett med Snopp Dogg, coolt! Hon är även hyllad i internationell press!

6.(-) Sylvester Stallone & co
Sly Stallones senaste film drar ihop ett gäng stora 80 & 90-tals action hjältar. Det doftar tuff klassiks 80tals action, med flera stora skådisar. Och det är en succé! Kommer Van Damme och Steven Seagal vara med i uppföljaren?

7.(-) Inception
Leo DiCaprios film är en dundersuccé över hela världen, och kritikerna har varit lyriska.

8. (-) Fanta & Rosé
Drinken har funnits länge, men i år kom en youtube hit låt som hette just så, 1-2-3 Fanta & Rosé och att dricka denna sommardrink har spridigt sig som en eld över Sverige. Helt klart en succé!

9. (10) Darin
Darin har redan haft tre hits i år och nya plattan är på g. Det går fortfarande bra för Sveriges mini Michael Jackson.

10. (1) Twilight Saga: Eclipse
Senaste filmen gjorde succé över hela världen, mycket skriverier runt skådespelarna, men det börja sagta men säkert minska nu. Parodifilm kommer snart på bio - Vampirte suck, bara en sån sak visar hur stort Twilight har blivit.

Bubblare: Uffe Balla Balla - succé på Tv:s Talang och större succé på youtube.

Håller du med, eller vem tycker du är het just nu?

The Last Airbender: Totalsågad - men ändå en succé

airbender

The Last Airbender var hypad tack vare snygga trailers och en framgångsrik tv-serie. Sen kom filmen, och fansen till serien spydde galla över filmen och framför allt M Night som har gjort filmen. Det dröjde inte länge innan kritikerna från media säga den lika mycket. Det var även vild diskution om "racebending" - att vita skådespelare fått asiatiska roller. M Night blev hånad av en enad press. Det såg väldigt mörkt ut. Speciellt med en stor budget på 150 miljoner dollar. Men det ser rätt ljust ut ändå nu, i USA har filmen spelat in ca 130 miljoner dollar och utanför USA har den spelat in yttligare 70 miljoner. Och då har den inte haft premiär över allt än.

Den 15 Oktober har filmen svensk premiären, skall du se filmen? :)
Svensk hemsida för filmen hittar du här


Mer Aliens på väg till bioduken - Monsters

monsters

Skyline trailern imponerade mig (se nedan), en härlig V/Independence Day känsla.
Nu kommer nästa sci film med Aliens i - filmen heter Monster. Det är lite dokumäntärfilm känsla i trailer, precis som Cloverfield hade. Ser rätt intressant ut, eller vad tycker du?
Alien attack emot jorden igen i nya sci fi filmen Skyline!

skyline

Gillar du tv-serien V? Gillar du Independence Day med Will Smith? Då är det kanske stor chans du kommer gilla årets kanske stora sci fi alien film Skyline, premiär senare i år.

Kort info:

“After a late night party, a group of friends are awoken in the dead of the night by an eerie light beaming through the window. Like moths to a flame, the light source is drawing people outside before they suddenly vanish into the air. They soon discover an otherworldly force is swallowing the entire human population off the face of the earth. Now our band of survivors must fight for their lives as the world unravels around them.”

The Movie's special effects are provided by The companyHydraulx which also provided special effects for Avatar and The Curious Case of Benjamin Button. The film cast includes Eric Balfour,Donald Faison, Scottie Thompson, and Brittany Daniel.

Kolla in trailern!


Actionhjältarna stormar in på USA:s biotopps första plats

sly

Nördkomedi action eller dramakomedi med Julia Roberts? Ingen av dom klarade trycket från Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric roberts, Steve Austin, Mikey Rourke, Bruce Willis eller Arnold Schwarzenegger!

Hade du trott något annat? Med 35 miljoner dollar kliver actionkungarna in med The Expendables. Nostalgi på hög nivå och kritikerna har varit rätt positiva till 80/90tals action nostalgin.

Julia Roberts kom inte ens i närheten med Eat Pray Love, men gick hyffsat ändå. Sämre gick det för Scott Pilgrim vs. the World, som följer Kick-Ass fotspår - hypad film som inte lever upp ekoomstmässigt till hypen.

Utanför topp 10 hittar vi The Sorcerer's Apprentice, nu 59 miljoner dollar totalt, Predators, 51 miljoner dollar, Shrek Forever After 237 miljoner dollar, Knight & Day 75 miljoer, Iron Man 2 312 miljoner och Killers 47 miljoner dollar.

1        The Expendables (2010)       $35M       $35M
2         Eat Pray Love (2010)     $23.7M     $23.7M
3         The Other Guys (2010)     $18M     $70.5M
4         Inception (2010)     $11.5M     $249M
5         Scott Pilgrim vs. the World (2010)     $10.5M     $10.5M
6         Despicable Me (2010)     $6.77M     $222M
7         Step Up 3D (2010)     $6.63M     $29.6M
8         Salt (2010)     $6.35M     $104M
9         Dinner for Schmucks (2010)     $6.32M     $58.8M
10         Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010)     $4.2M     $35.2M
Film: The Last Song - Betyg * *bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Romance

Miley Cyrus     ...     Ronnie Miller
Greg Kinnear    ...     Steve Miller
Bobby Coleman    ...     Jonah Miller
Liam Hemsworth    Will Blakelee
Hallock Beals    ...     Scott
Kelly Preston    ...     Kim

Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far.
En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till Tybee Island under sommaren, så att hon kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på Tybee Island. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - och det är musiken.

Där har vi handlingen till denna sockersöta drama film med stora känslor och stora utspel av Miley Cyrus. Det är nog meningen att The Last Song skall visa en mer seriös och djup sida hos popartisten och skådespelaren Miley Cyrus. Och manuset visar både känslor, utanförskap, glädje, sorg, kärlek….precis som en drama film skall.

Filmen är helt okej filmad, inget utöver det vanliga, känns rätt standard. Greg Kinnear spelar rätt bra som pappan, och det är väl han som är bäst i filmen. Liam Hemsworth är killen som fångar Mileys rollfigurs uppmärksamhet, tack vare lite muskler, ett leende och en spild milkshake.

Till en början griper ingenting tag i en och den känns faktiskt helt meningslös. Kärleks popperi, gulligt värre, men på något sätt - helt dött.
När filmen närmar sig slutet, räddas den till slut av en händelse som påverkar deras liv - ironiskt då - får filmen liv för första gången och klarar sig från betyg ett.

Värst i filmen är Miley Cyrus. Hon är verkligen en blek skådespelare med ett känsloregister som är stelare och mer tillgjort än Keanu Reeves var i sina ungdomsår.
Det är inte bara att hon är blek och trist - hon är irreterande också, första halvan av filmer är det knappt man står ut med henne, hon räddar lite situationen en aning i slutet av filmen.

Författaren som skrev The Last Song har även skrivit The Notebook & A Walk To Remember - båda kom på film och är mycket bättre än denna filmen.

Tonåris tjejer kommer nog ge filmen högre betyg.


Musik Topp 40: Eminem & Rihanna - I Love The Way You Lie

rihanna o eminem


01.(01) Eminem feat Rihanna - Love The Way You Lie [5 weeks @ nr 1]
02.(02) Ne-Yo - Beautiful Monster [2 weeks @ ner 1]
03.(07) Nelly - Just a Dream
04.(05) Kylie Minogue - Get Outta My Way
05.(--) Eric Saade - Masquerade
06.(08) Katy Perry - Teenage Dream
07.(06) Darin - Lovekiller
08.(03) Robyn - Hang With Me
09.(04) Neon Trees - Animal
10.(09) Ginuwine feat. Missy Elliot & Timbaland - Get Invovled
11.(11) Usher ft Jay-z & Ester Dean - Hot Toddy
12.(12) Linkin Park - The Catalyst
13.(13) Good Charlotte - Like It's Her Birthday
14.(27) Ace Of Base - All For You
15.(20) Ola - Overdrive
16.(10) Kelly Rowland - Commander [2 week @ nr 1]
17.(17) Jay Sean ft Nicki Minaj - 2012
18.(15) Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever)
19.(14) Brandon Flowers - Crossfire
20.(--) Sky Ferreira - One
21.(16) David Guetta ft Fergie, LMFAO & Chris Willis - Gettin Over You
22.(19) Enrique Iglesias ft Usher - Dirty Dancer
23.(23) Armin Van Buuren ft Sophie Ellis-Bextor - Not Giving Up
24.(24) 3OH!3 - Double Vision
25.(22) Chris Brown feat Tyga & Kevin McCall - Deuces
26.(18) Edward Maya And Vika Jigulina - Stereo Love
27.(--) The Saturdays - Higher
28.(28) Craig David - All Alone Tonight (Stop, Look, Listen)
29.(--) Scissor Sisters feat Kylie Minogue - Any Which Way
30.(26) Lena - Satellite
31.(21) Lady Gaga - Speechless
32.(29) Lifehouse - All In
33.(25) Black Eyed Peas - Rock That Body [2 weeks @ nr 1]
34.(34) Robyn - Dancing On My Own [3 week @ nr 1]
35.(--) Example - Last Ones Standing
36.(--) Hey Monday - I Dont Wanna Dance
37.(35) The Wanted - All Time Low
38.(31) Thriving Ivory - Where We Belong
39.(37) Enrique Iglesias feat Pitbull - I Like It
40.(--) David Guetta ft Will.I.Am & apl.de.ap - On The Dancefloor


Out:
Taylor Swift - Mine
Shontelle - No Gravity
Gin Blossoms - Miss Disarry
Katy Perry ft Snoop Dogg - California Gurls
Rasmus Seebach - Natteravn
Maroon 5 - Misery
Jessie James - Boys In The Summer


Film: Vampyrer suger/Vampire Suck - Betyg *

vampire sucks

bacardi ikon

Comedy

Marcelle Baer    ...     Hot Girl
Emily Brobst    ...     June
Parker Dash    ...     Drunken Festival Goer
David DeLuise    ...     Fisherman
Bradley Dodds    ...     Salvatore
Crista Flanagan    ...     Esme Sullen
Kelsey Ford    ...     Iris Sullen
Matt Lanter     ...     Edward
Chris Riggi     ...     Jacob White

Handling: VAMPYRER SUGER! sätter tänderna i vampyrkulturen i bästa spoof-anda. De bleka, de rufsiga i håret, de svenska, de kvalfyllda. Och i alla deras beundrarinnor (vad är grejen med tjejer och vampyrer?!). Ingen går säker.

Eller rättare sagt, ta handlingen i Twilight och New Moon och gör lite parodi på det hela. Släng in lite Vampire Daires, lite alice i underlandet och Lady Gaga.

Allså, trailern verkar helt okej, men detta är inget bra. Epic Movie, Disaser Movie, Date Movie, Meet The Spartans - älskar du dessa filmer och Twilight, kommer du nog uppskatta denna parodi.

Scary Movie serien var ju till en början underhållanden. Att göra parodi på fenoment Twilight är ett smart drag. Men speciellt kul är det inte. "Airplane" och "Hot Shots" var ju roliga parodifilmer, liksom "Den Nakna Pistolen" - och dom håller i lång tid framöver. Det kommer inte denna film göra. Den dör innan ens Breaking Dawn har kommit på bio.

Se trailern, men se inte filmen på bio! Vampyrer suger - och det gör den verkligen!


SongOftheDay: My Lovin´ by En VogueDagens låt blir en 90tals rnb pop klassiker från En Vogue, den heter My Lovin´(You´re Never Gonna Get It).
Inte lika bra som deras klassiska "Free Your Mind" eller "Whatta Man", men ändå rätt skön. Funky Divas!

Igår blev det en fika med "sonen"

ice latte

Ice Latte är gott :)

Över halva jobbveckan är över. Det var inte lite ångest man hade på Söndagen, men självklart har det gått bra, även jag har sovit för lite hela veckan....

Igår blev det en sväng på stan efter jobbet o tog en fika med "sonen" Fille. Träffas inte så ofta, men det e kul när vi väl gör det...en update på våra liv. Gick även en bra bit, city, linné, city. Mötte upp Cönny på centralen, hem från Västervik....My Baby Balla Balla ;) Klassiker!

Igår kväll fick jag till slut igång min dator, installerade nya Windows på den...och det fungerar (än så länge!)
Ville verkligen inte köpa ny pc....dåä den e bara typ 1½ år.....

Lady Gaga biljetter bokade, en fest helg i Malmö. Nått att se fram emot. Annars är det rätt lugnt här och skall försöka få in lite film recensioner snart på bloggen med.....

Efter P!nk blir det Lady Gaga! Rah-rah-ah-ah-ah! Roma-Roma-ma-ah! Ga-ga-ooh-la-la!

lady gaga

Nu i sommar missade jag Green Day, men såg Pink på Ullevi (och Good Charlotte, Takida), nästa konsert är nu bokad: Lady Gaga! Kommer bli intressant att se, och många hits har hon ju redan fått ihop! Så det lär bli både Poke Face och Bad Romance i Malmö!

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!

Team Edward vs Team Jacob - Vampire Sucks

vampire sucks

Alla dessa parodifilmer, bortsätt från en del lyckade scener i Scary Movie filmerna, så har resten varit under all kritik. Helt enkelt frukstansvärt dåliga, så som Epic Movie, Disaster Movie, Date Movie.....
Men parodin på Twilight sagan, men lite Alice i underlandet & Lady Gaga (!) så verkar denna nya parodi, faktiskt lite rolig i alla fall! Eller vad säger du?

Finalnummret av P!nks konsert! Wow!Så här avslutades Pinks konsert på Ullevi - helt grymt! Vilken show!

Musik Topp 40: Eminem & Rihanna - Love The Way You Lie

eminem o rihanna

01.(02) Eminem feat Rihanna - Love The Way You Lie [4 weeks @ nr 1]
02.(01) Ne-Yo - Beautiful Monster [2 weeks @ ner 1]
03.(05) Robyn - Hang With Me
04.(03) Neon Trees - Animal
05.(04) Kylie Minogue - Get Outta My Way
06.(06) Darin - Lovekiller
07.(12) Nelly - Just a Dream
08.(08) Katy Perry - Teenage Dream
09.(--) Ginuwine feat. Missy Elliot & Timbaland - Get Invovled
10.(09) Kelly Rowland - Commander [2 week @ nr 1]
11.(16) Usher ft Jay-z & Ester Dean - Hot Toddy
12.(32) Linkin Park - The Catalyst
13.(13) Good Charlotte - Like It's Her Birthday
14.(07) Brandon Flowers - Crossfire
15.(11) Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever)
16.(10) David Guetta ft Fergie, LMFAO & Chris Willis - Gettin Over You
17.(--) Jay Sean ft Nicki Minaj - 2012
18.(14) Edward Maya And Vika Jigulina - Stereo Love
19.(15) Enrique Iglesias ft Usher - Dirty Dancer
20.(28) Ola - Overdrive
21.(--) Lady Gaga - Speechless
22.(20) Chris Brown feat Tyga & Kevin McCall - Deuces
23.(--) Armin Van Buuren ft Sophie Ellis-Bextor - Not Giving Up
24.(24) 3OH!3 - Double Vision
25.(17) Black Eyed Peas - Rock That Body [2 weeks @ nr 1]
26.(19) Lena - Satellite
27.(27) Ace Of Base - All For You
28.(--) Craig David - All Alone Tonight (Stop, Look, Listen)
29.(22) Lifehouse - All In
30.(18) Jessie James - Boys In The Summer
31.(21) Thriving Ivory - Where We Belong
32.(23) Maroon 5 - Misery
33.(30) Rasmus Seebach - Natteravn
34.(33) Robyn - Dancing On My Own [3 week @ nr 1]
35.(25) The Wanted - All Time Low
36.(26) Katy Perry ft Snoop Dogg - California Gurls
37.(31) Enrique Iglesias feat Pitbull - I Like It
38.(--) Gin Blossoms - Miss Disarry
39.(35) Shontelle - No Gravity
40.(--) Taylor Swift - Mine


Out:
Stereos - She Only Likes Me When She's Drunk
Mike Posner - Cooler Than Me
Lady Gaga - Alejandro
Da Buzz - U Gotta Dance
Nikki Yanofsky - Cool My Heels
Flo-Rida ft David Guetta - Club Can't Handle Me
Ke$ha - Take It Off
Återvänd till Narnia - trailer 2

narnia

Fantasy äventyret Narnia har underhållit oss i två filmer, i vinter kommer tredje delen.
Blir det succé?
Vill du se fortsättningen?

Se trailer nummer 2 och se om det är något att vänta på


Actionkomedi etta på Biotoppen i USA

The Other Guys

En actionkomedi med Will Ferrell & Mark Wahlberg är veckans populäraste film i USA, då The Other Guys drog in 35 iljoner dollar första helgen.
Inception backar då allså till andra plats, som drar fortfarande in bra med pengar, nu totalt 228 miljoner dollar.

Step-Up 3D öppnar dåligt, sämre än förra filmen, och detta trotts tillgången till extra 3D dollars. Salt närmar sig 100 miljoner dollars sträcket, och det kan man väl säga är en succé för Angelina Jolies actionfilm.
The Kids Alright är en så kallad sleepr-hit, en film som öppnar mindre antal biodukar och sen sakta men säkert ökat och populäriteten ökar och till slut når Topp 10.

Några filmer som är strax utanför listan är The Sorcerer's Apprentice på plats 11, nu med 57 miljoner dollar, Twilight Saga Eclipse på plats 12 med 293 miljoner dollar och The Last Airbender har nu dragit in 129 miljoner dollar, men med en budget på 150 miljoner, så ses det inte som en dundersuccé. Men den har gått bra trotts blivit totaltsågad av en enad press och ett stort hat emot M Night som gjort filmen1         The Other Guys  (2010)       $35.6M       $35.6M
2         Inception (2010)     $18.6M     $228M
3         Step Up 3D (2010)     $15.5M     $15.5M
4         Salt (2010)     $11.1M     $92M
5         Dinner for Schmucks (2010)     $10.5M     $46.7M
6         Despicable Me (2010)     $9.44M     $209M
7         Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010)     $6.91M     $26.4M
8         Charlie St. Cloud (2010)     $4.7M     $23.5M
9         Toy Story 3 (2010)     $3.05M     $396M
10         The Kids Are All Right (2010)     $2.61M     $14M
Sharks.....and the end of vacation

haj

Idag är jag rastlös värre....Det är Söndag, semestern är nu över och det är dax att jobba imorgon.
Ångest!
Sitter nu framför Animal Planet, det är Shark month och massa coola dokumänter med havets kungar....man får respekt och man vill inte bada där i alla fall!

Semestern har varit otroligt skön, valde att ta 3 veckor i år bara, känns lite kort, men så som det regnar nu gör det inte så mycket....hade ju även en vecka i Grekland i Maj, så det får man räkna in också. Gott att ha lite sparad semester med, man vet ju aldrig om det blir en resa till!

Har umgåtts med de närmaste vännerna mycket denna semester, kul att äntligen fått tid till det. Det har blivit mycket alkohol.....men lugnat ner det hela nu sista veckan, även det blev festande på Fredagen.
Alla dessa trevliga fester, och andra sociala grejer, P!nk konsert och några turer till Orust Island.

Idag blev det middag på italiensk resturang med syrran, väldigt trevligt. Och god mat!

Men nu e semestern slut och har verkligen haft det bra.....och imorgon skall man börja jobba igen...kommnikationslösningar....införanden pojekt....jaja snart är man inne i det igen och tycker det är kul, men just idag är det inte så lockande :D

Tack till alla bloggläsare, som har besökt min blogg trotts jag inte hr uppdaterat så mycket, men snart blir det ändring på det.

Positiva saker denna semestern:
* Alla underbara vänner
* Alla utgångar, grillkvällar och fester
* Pink live på Ullevi (och Good Charlotte, Takida)

Negativa saker denna semestern
* Att den tog slut
* Datorn krascht total....startar inte upp :(

Det var allt för denna gången!

Youtube marknadsföring av Sylvester Stallone

film
Det närmar sig premiären av 80/90-tals actionshjältarnas comeback, Sly Stallone marknadsför den via youtube, lite små kul, se här

Monstersuccé för Inception i USA

film


Inception spelar in väldigt mycket pengar, den är redan nu, den treedje filmen i hela filmhistorien på betygstoppen på IMDB
Detta är tydligen en film att kolla in!

Salt med Angelina Jolie låg två förra veckan, och redan nu spelat in 70 miljoner dollar - även den en succé!
Komedin Dinner for Schmucks går in på plats två med hyffsade siffror, medan familjefilmen Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore startar
dåligt, trotts 3D intäkter. Zac Efrons Charlie St. Cloud startar också rätt lågt.
En av sommarens besvikelser, i alla fall ekonomiskt är The Sorcerer's Apprentice, bara uppe i 51 miljoner, medans Airbender är nu uppe i 127 miljoner dollar.1         Inception (2010)       $27.5M       $193M
2         Dinner for Schmucks (2010)     $23.3M     $23.3M
3         Salt (2010)     $19.2M     $70.8M
4         Despicable Me (2010)     $15.5M     $190M
5         Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010)     $12.5M     $12.5M
6         Charlie St. Cloud (2010)     $12.1M     $12.1M
7         Toy Story 3 (2010)     $5.04M     $390M
8         Grown Ups (2010)     $4.5M     $151M
9         The Sorcerer's Apprentice (2010)     $4.32M     $51.9M
10         The Twilight Saga: Eclipse (2010)     $3.96M     $288

Några till bilder... :)

bilder

bilder

bilder

bilder

Några till bilder från Semesterperioden, mycket fest med härliga människor och en tripp till Orust island :)

P!nk var fantastisk! Bilder från Ullevi!

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

bilder

Snacka om jag ligger lite efter i bloggandet! Här kommer några bilder från den helgen Pink var i Göteborg!
Jessica kom hit från Falkenberg och spenderade hela helgen på sitt helt egna hotell hemma hos mig!
Askul, för vi båda släptte loss i spritdricknign utan dess like - och inte blev vi för fulla heller - utan perfekt!
Johan, Conny, Per, Tommy, Annelie drog också med på kvällens show med Pink!

Först ut var Good Charlotte, hade faktiskt en hel del sköna låtar! I Like!
Därefter kom Sveriges "Nickelback" - Takida, lite sömnigt, men ändå helt ok! - OK!
Sen kom hon flygande ner, kvällens stora stjärna - P!nk! Vilken show! Vilket ös! Humor, röst, snygg, ja hon har allt.
Hon rullade över oss i publiken i en hamsterboll (tog på den!), hon svajade runt i tyger högt upp, och flög över hela publiken i "So What". Wow! High score!! Vi alla älskade konserten, vilken kvinna!

Därefter blev det fest hos Magnus, där syrrans tjejkompis kom med, ut en stund på Pink klubb o sen hem....

Lördagen började så klart segt, men det blev middag på Efos, Grekiskt - Jessicans första gång dör, och hon älskade det :D
Det blev ingen utgång på kvällen för oss, men vi körde på färska bär o frukster o massa bacardi drinkar på balkongen.....vi la oss 0530!!!

Helt underbar helg var det...Sen har jag hunnit med en tripp till Orust Island o hälsat på föräldrarna o syrran o kidsen var där med...trevligt o massa god mat.....men så brände jag mig i solen så klart....

Vill även tacka Elli för den fantastiska festen, och även Camilla för den grymma grillfesten i veckan, helt otroligt kul!

Sen har festandet och drickandet av öl varit hela semestern, så imorgon så, då blir det alkofritt....kanske :D


Musik Topp 40: Ne-Yo - Beautiful Monster

ne-yo

01.(01) Ne-Yo - Beautiful Monster [2 week @ ner 1]
02.(02) Eminem feat Rihanna - Love The Way You Lie [3 weeks @ nr 1]
03.(03) Neon Trees - Animal
04.(04) Kylie Minogue - Get Outta My Way
05.(09) Robyn - Hang With Me  
06.(06) Darin - Lovekiller
07.(12) Brandon Flowers - Crossfire
08.(08) Katy Perry - Teenage Dream
09.(05) Kelly Rowland - Commander [2 week @ nr 1]
10.(07) David Guetta ft Fergie, LMFAO & Chris Willis - Gettin Over You
11.(11) Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever)
12.(--) Nelly - Just a Dream
13.(24) Good Charlotte - Like It's Her Birthday
14.(14) Edward Maya And Vika Jigulina - Stereo Love
15.(15) Enrique Iglesias ft Usher - Dirty Dancer
16.(--) Usher ft Jay-z & Ester Dean - Hot Toddy
17.(16) Black Eyed Peas - Rock That Body [2 weeks @ nr 1]
18.(10) Jessie James - Boys In The Summer
19.(18) Lena - Satellite
20.(20) Chris Brown feat Tyga & Kevin McCall - Deuces
21.(19) Thriving Ivory - Where We Belong
22.(17) Lifehouse - All In
23.(13) Maroon 5 - Misery
24.(--) 3OH!3 - Double Vision
25.(--) The Wanted - All Time Low
26.(23) Katy Perry ft Snoop Dogg - California Gurls
27.(--) Ace Of Base - All For You
28.(26) Ola - Overdrive
29.(25) Ke$ha - Take It Off
30.(28) Rasmus Seebach - Natteravn
31.(27) Enrique Iglesias feat Pitbull - I Like It
32.(--) Linkin Park - The Catalyst
33.(21) Robyn - Dancing On My Own [3 week @ nr 1]
34.(--) Nikki Yanofsky - Cool My Heels
35.(--) Shontelle - No Gravity
36.(--) Da Buzz - U Gotta Dance
37.(37) Flo-Rida ft David Guetta - Club Can't Handle Me
38.(30) Lady Gaga - Alejandro
39.(31) Mike Posner - Cooler Than Me
40.(--) Stereos - She Only Likes Me When She's Drunk


Out:
Adam Lambert - If I Had You
Hera Björk - Je ne sais quoi
Erik Grönwall - Take Me On  
Beyonce - Why Dont You Love Me
Christina Aguilera - Not Myself Tonight [3 week @ nr 1]
Basshunter - Saturday
Jamie Foxx ft Justin Timberlake & T.I. - Winner
Kato feat. Jon - Turn The Lights Off
The Saturdays -  Missing You
Robyn - Dancehall Queen