Filmlista: De tuffaste kvinnorna på film!

Coola kvinnor på film

Dax för en ny film lista, denna gången blir det en Topp 10 lista på den coolaste, tuffaste, råaste och mest briljanta kvinnor som inte är rädda för att skjuta ner skurkar, rymdvarelser eller mördar robotar! Att vi har många tuffa män på film är ju inte ovanligt. På 80/90 talet var det Sylvester, Bruce, Arnold med flera. På 2000-talet har vi Matt, Jet Li och många fler.
Men att hitta starka, coola brudar/kvinnor är inte lika lätt. Men det finns en del! Here We Go!01 Angelina Jolie
Film Highlights: Salt, Wanted, Changeling, Mr & Mrs Smith, Lara Croft, Gone In Sixty Seconds,

Förutom hon är förförisk vacker och har en kropp som få matchar, så är hon en otroligt bra skådespelare med både djup och känsla. I senaste filmen Salt är hon en ultracool agent som konkurrerar lätt med Bourne filmerna. Hon är även en sexig & våldsam kvinna i Wanted, medans i Changeling visar hon en stark kvinna på ett mer dramtiskt sätt. Angelina är den moderna action kvinnan nummer 1.

02 Sigourney Weaver
Film Highlights: Avatar, Heartbreakers, Copy Cat, Alien: Resurrection, Alien 3, Aliens, Alien

Senast var hon en hård och stark personlighet i världens största film; Avatar. Hon kan både spela drama, komedi, sci fi, rysare och action roller utan problem.
Men det är ikon rollen som Ripley som hon visar att hon kan vara tuffare och hårdare än de coolaste marinsoldaterna och kan fightas med det värsta rymdmonstret i filmhistorien. Alien filmerna är några av de få filmer som har en kvinnlig huvudroll, som vågar att vara stenhård med smarta drag.

03 Milla Jovovich
Film Highlights: A Perfect Getaway, Resident Evil: Extinction, Resident Evil: Apocalypse, Resident Evil, The Messenger: The Story of Joan of Arc, The Fifth Element.

Milla kom som ett bombnedslag från klar himmel emot Bruce Willis i femte elementet. Vilket wow känsla. Sen fortsatte action karriären att skjuta ner zombies i flera år. Hon är helt klart en av de tuffaste action kvinnorna.

04 Kate Beckinsale
Film Highligts: Whiteout, Underworld Evolution, Underworld, Pearl Harbor, Van Helsing
I tighta latex, direkt taget från Matrix, ser vi Kate sloss mot vampyrer, varulvar, människor i full fart i Underworld. Hon är smidig, sexig och dödlig. Utöver det spelar hon rätt bra också.

05 Kathy Bates
Film Highlights: The Blind Side, Titanic, Dolores Claiborne, Lida

Hon är inte snyggast på listan, men vad spelar det för roll när man är fantastisk på att spela starka kvinnliga karaktärer. Höjdpunkterna är i två Stephen King filmer, Dolores Claiborne som är ett starkt thriller drama, liksom Lida, där hon lätt slå sönder fötterna på en författare utan att blinka.

06 Linda Hamilton
Film Highlights: Skeletons in the Closet, Dante's Peak, Separate Lives, Terminator 2 - Domedagen, Terminator, Children Of The Corn

Det är en roll som gör Linda Hamilton till en av de tuffaste psykbryt på film. Så klart är det Sarah Conner jag syftar på i Terminator filmerna. Arnold må vara cool i de filmerna, men när Linda är med, tar hon över. Vältränad till tusen, sopade hon banan av resten av gänget. En av de bästa kvinnliga actionrollerna som någonsin gjorts!

07 Uma Thurman
Film Highlights: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, My Super Ex-Girlfriend, Kill Bill 1 & 2, Pulp Fiction

Hon har en heldel filmer som inte är mycket att snacka om, som man förmodligen redan förträngt. Men så är det några få roller som har fastnar rejält. Det började med coolheten i Pulp Fiction, men tuffast, coolast, och mest brutla är rollen i Kill Bill filmerna. Stenhårda fightscener gör Uma till en cool brud - ibland.

08 Carrie-Anne Moss
Film Highlights: Matrix Revolutions, Matrix Reloaded, Matrix

Tighta svarta latexkläder och grym på att springa på väggar och skjuta bad guys. Carrie får leva med sin Matrix roll för resten av livet.

09 Noomi Rapace
Män som hatar kvinnor, Flcikan som lekta med elden, Luftslottet som sprängdes.

Hon är kanske 2000-talets bästa svenska kvinnliga skådespelare, som Lisbeth Salander spelar hon övertygande en kvinna med hämnd begär. Grymt!

10 Michelle Rodriguez
Film Highlights: Avatar, Lost (tv-serie), SWAT, Blue Crush, Resident Evil, The Fast and the Furious, Girlfight

Hon har oftast inte huvudrollen, men hon gör oftast det bästa av det hon får. Ofta är hon en riktigt bad-ass, och hennes utseende och utstrålning passar perfekt för just den typen av roller. Synd att hon sprängdes i luften i Avatar, så hon inte är med i del två.

Utanför listan som men värda att nämnas: Geena Davis (Thelma & Louise, Cutthroat Island, The Long Kiss Goodnight),  Sharon Stone (Basic Instinct, Sliver, Casiono, Total Recall, The Specialist), Keira Knightley (Pirates of the Caribbean 1-3, Domino, King Arthur), Meryl Streep (Djävulen bär Prada), Sandra Bullock (Speed), Kim Basinger (The Real McCoy, The Getaway), Charlize Theron (Monster, Djävulens advokat), Helena Bonham-Carter (Fight Club, Apornas Planet), Jamie Lee Curtis (True Lies, Halloween H20: 20 Years Later), Kathleen Turner (Serial Mom!), Jodie Foster (När Lammen Tystnar, Panic Room), Lucy Liu (Kill Bill, Charlies Angels, Lucky Number Slevin).

Listan finns även på lista.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback