Film: The Human Centipede (First Sequence) - Betyg *

the human...

ikon

Drama | Horror | Thriller

Dieter Laser     ...     Dr. Heiter
Ashley C. Williams     Lindsay
Ashlynn Yennie     ...     Jenny
Akihiro Kitamura     Katsuro

Handling: Två vackra amerikanska flickor på en bilsemester i Europa hamnar ensama i skogen på natten när deras bil går sönder på landsbygden i Tyskland. När de söker efter hjälp  hittar ett isolerad hus. Husets ägare Dr Heiter, en pensionerad kirurg,ringer taxi till dom, tror dom. Han bjuder tjejerna på en drink och torr plats att vänta tills hjälp anländer. Men de inser att det är något inte är helt rätt med Dr Heiter ...

Efter han har förklarat sin vision så upptäcker tjejerna fort att de kommer att bli mycket närmare varandra än de någonsin velat vara. Heiter plan är att ansluta de två flickorna till varandra med en tredje person, en stackars japansk turist…

Den är omtalad. Pressen skrev att biobesökare spydde i USA. Så är så klart inte riktigt fallet, om man inte är väldigt känslig, men detta är en väldigt sjuk film. Att bara komma på en storyline med detta innehåll, och sen välja att göra film av det, är helt sjukt. Men man måste ju se vad folk snackar om, och det är ju så denna film marknadsför sig, chockar publiken med en helsjuk historia, som egentligen ingen vill se, men gör det ändå, av nyfikenhet.

Filmen har en seriös ton, vilket gör att b-film känslan svalnar av lite. För att vara lågbudget så är väl skådespelarna okej, men inte mer. Effektmässigt lyckas dom rätt bra. Det filmen faller på mest, förutom att den är bland det sjukaste någonsin gått på bio är att spänningsfaktor försvinner väldigt fort. Så fort de tre stackars människorna är ihopsydda i varandra - så finns ingen spänning kvar.

Hur skulle dom kunna fly om dom är en mänsklig tusenfoting? Obefintlig. När spänningsmomentet är borta, så har man bara kvar det sjuka temat. Nä, detta är inte bra, inte spännande, det är bara sjukt äkligt. När den första i slingan behöver gå på toa, ja då förstår nu vad det handlar om….

Man kan se filmen, så man kan vara med på snacket om filmen,  men underhållningsvärdet är nästan obefintligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback