Fjärde deltävlingen i Melodifestivalen bjuder på Jöback & Sibel

melo deltävling 4
En minut klippen är redan ute för årets sista bidrag i Melodifestivalen. Här kommer en sammanfattning:

Sibel kör en upptempolåt "Stop" verkar helt okej tjejpop, men risken att den blir lika populär som Elin Lanto, Hanna Lindblad och Linda Pritchard…vilket innebär att hon åker ut ur tävlingen. Fördelen för Sibel är att hon är känd från Idol och varit Melodifestival final tidigare.

Py Bäckman, en tant som sjunger inget vidare och låten är allmänt hemsk! Fruktansvärt dåligt.

Neo sjunger en låt som heter "Human Frontier" och det låter som Rongedahl mixat med Mika. Schlageraktigt falsettsång. Mika wannbies känns inte lika roliga längre. Kanske har en chans till final eller andra chansen beroende på hur hela låten är och hur framträdandet blir.

Lovestoned är en grupp med två tjejer och två killar. Detta kanske blir ett genombrott för gruppen. Låten "Thursday" känns gammaldags, men dett eurovision anpassat tempo. 1 min klippen kändes inte speciellt starkt.

Mer ex Idol blir det med Anna Bergendahl som sjunger en låt som hade passat in i en Saab reklam film. Låter rätt fint. Det är ingen "Release me", men kommer säkert gå hem hyffsat och bli en P4 hit.

Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren gör comeback med en schlagerdänga som låter som en tam Linda Bengtzing. Låter mesigt värre. Så om detta är årets stora schlager, så är det en stor besvikelse. Det är så långt ifrån Charlotte Perrelli, Lena Ph, Linda Bengtzing och Carola man kan komma. På en min känns detta som en meslåt.

Noll disciplin är fyra grabbar som kör rock n roll på svenska. Svårt att säga om detta är bra eller helt kasst. Men visst, nytänkande i Melodifestivalen.

Sist ut är jokern Peter Jöback. Låter typiskt Jöback, kommer bli en hit i P4 och Svensktoppen. Men av det lilla klippet man får höra nu är det svårt att säga om detta är en vinnarlåt eller inte - i finalen allså.

Överlag känns som finalen kan bli rätt stabil. De bästa låtarna har ju gått vidare eller chans till det via Andra chansen. Många låtar i år har varit väldigt dåliga och det som saknas är den riktigt grymma låten. Så utan hört allt så tippar jag i topp striden: Darin, Eric Saade, Salem, Peter och Timotej. Nackdelen är att Darin, Ola och Eric sloss om samma röster, Peter, Salem, Andreas Johnson sloss också om samma röster. Därav ligger Timotej bra till. Möjligvis kan Alcazar och Pain Of Salvation komma från Andra chansen, men kommer kanske inte spela nån roll. Men någon Det gör ont, Cara mia, Stay the night eller Hero saknas i år.

Kommentarer
Sabina säger:

Man förstår av ditt inlägg att du måste vara 13 år eller nåt sånt

2010-02-24 | 07:29:14
Bacardiboy säger:

Oj då, lite kritik :)

Men alltid kul med lite responds :)

2010-02-24 | 11:54:33
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback