INNElistan v 6: Vem är het och vem är iskall?

Lundgren med måns o Christine

Dolph Lundgren etta på årets första innelista!

1 (-) Doplh Lundgren
Rocky, He-Man, Red Scorpion, Punisher…och listan kan göras lång på hyfsade eller mindre bra filmer med Dolph. Men det var som programledare i MF2010 han tog hela Sverige med storm. Tidningarna skriver spaltmetrar och publiken var enade - betyg 5 till He-Man!

2 (1) Avatar
Den har blivit den mest inkomstbringande filmen i världshistorien, har tom petat ner James Camerons egna Titanic. Avatar har blivit ett enort fenomen, där folk gör egna Avatarbilder, vill flytta till planeten och filmteknikern har förändrat hela Hollywood. Avatar är helt enkelt störst.

3 (3) Susan Boyle
Britain Got Talent. Jo visst hon blev känd över hela världen tack vare tv-programet. Men vem trodde hon skulle sälja rekord mycket skivor? Tydligen har hon blivit folkkär på riktigt! Hon äger USA listan!

4 (-) The Vampire Dairys
Twilight och New Moon gänget är borta från innelistan för första gången på länge. Men vampyrerna dom är kvar. Tv-serien VD gör stor succé i USA och har precis börjat sändas i Sverige. Vampyrfebern är inte över än.

5 (-)  Pink
Hon har sålt ut stadiums över hela världen. Hon har haft ett gäng hits från senaste succéplattan Funhouse, men det var först på Grammisgalan folket i USA förstod hennes storhet i artisteriet när hon sjöng Glitter in the air och flög runt i luften. Oprah Winfrey ringde direkt Pink och bokade in henne, försäljningssiffrorna ökade och Pink fick en hit till. Men mest av allt fick hon respekt. I sommar kommer hon till Göteborg och Ullevi.

6 (-) American Idol
Simon o co är tillbaka - och det är en tittarsuccé i USA. Paula Abdul är ersatt med talkshow hosten Ellen.

7 (-) Melodifestivalen 2010
Det är nytänkande och med mindre kända artister. Schlagerdrottningarna Charlotte Perrelli, Nanne Grönwall & Sonja Aldén höjde dock kändisfaktor rejält och programledar trion fick bra kritik. Sämsta tittarsiffrorna sedan 2002 - men ändå såg nästan 3 miljoner första deltävlingen.


8 (-) Salem al Fakir
Från P3s topplistor till stort genombrott hemma hos Svensson. Salem har även han gått direkt till Globen, och nu kommer han få sin största hit någonsin.

9 (-) Ola Svensson
Idol-Ola, Körsöaget-Ola, Mello-Ola, eller kanske Sommarplågor-Ola? Kärt  barn har många namn. Klart är i alla fall att Ola gick direkt vidare till Globen i Melodifestivalen 2010. Och det är mycket bättre än förra gången.

10 (4) Sandra Bullock
Hon var den skådespelaren som gick bäst för förra året tack vara tre filmer, varav två var stora succér, The Propsal och The Blind Side. Hon vann en Golden Globe för den sistnämnda och nu nominerad för första gången till en Oscar. Samtidigt blev hon nominerad till ett skämtpris som delar ut till sämsta skådisen med, men då för All About Steve, men Bullcok tog det med en klackspark och sa hon dyker gärna upp om hon vinner det priset!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback