Så bra var andra deltävlinegn i Melodifestivalen 2010

Saade och johnson

Då har andra deltävlingen i Sveigies största jippo varit. Vann rätt låtar? Här listar jag lördagens flipp och floppar

1 Eric Saade - Manboy - Betyg * * * *
Ola Svensson var bäst förra veckan, men det här var bättre. Eric kommer få Ola, Måns Zelmerlöw hela EMD och senaste Idol-vinnaren att se rött. Ny fotosnygg kille som får alla flickorna att svimma. Även Darin borde bli nervös nu. Manboy börjar precis som en Darin egna låt Insanity, tack och lov blir det bättre än så. Fredrik "Hero/Evighet" Kempe har skapat en stark refräng. Eric gör en Justin Timberlake light framträdande som slutar otroligt effektivt i regn. Eric har tidigare släppt en singel "Sleepless", det har var mycket bättre - kommer ligga i topp i Globen.

2 Andreas Johnson - We Can Work It Out - Betyg * * *
Sing For Me, A Little Bit Of Love, två glada 60tals rockpop låtar som gick väldigt bra i Melodifestivalen. De var båda bättre än denna mer lugna sida av Andreas. Med bästa Bono rösten framför han denna power ballad som för tankarna inte bara till U2 utan även hans egna genombrottshit Gloroius. Andreas är veckans bästa sångare. Rösten är grym! Låten håller inte riktigt samma mått, men fortfarande bra. Och nu får vi kanske en anledning att förlåta Andreas för sin Carola flopp 2008.

3 Hanna Lindblad - Manipulated - Betyg * * *
Sexigt och snyggt framträdande är bättre än låten. Men den är dansant och för tankarna till en viss Lady Gaga. Borde fått en Andra Chans.

4 Pauline - Sucker For Love - Betyg * *
Underbara Duffy takter, stark och väldigt skön soulpop röst så blir detta en hit i P4. Men det saknas någonting. Refränger är för svag. Och framträdandet var ointressant och rätt dåligt. Någon vidare scenartist är inte Pauline än i alla fall

Resten av startfältet är helt enkelt helt uselt.

5 Andra Generationen + Dogge - Hippare Hoppare - Betyg *

Dogge gör bort sig. Andra Generationen gör om sin Kebab Pizza, slänger den på golvet och tar upp den igen efter legat där några dygn och fått mögel. Uselt.

6 Highlights & MiSt - Come And Get Me Now - Betyg *
Små tachig - i några sekunder. Sångaren har lika mycket utstrålning som en sopsäck. Han är ingen Barbados Magnus Carlsson precis. Inte ens en Mathias Holmgren. MiSt själva ser ut att de inte ens hade passat på en kvarterskrog.

7 Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart - Betyg *
P4 publiken och Svensktoppsjuryn kommer gilla det här. Detta är inte min typ av musik alls, men förstår ändå att den äldre generationen kan uppskatta det.

8 Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut - Betyg *
Jag hoppades förra veckan att Jenny Silver skulle vara det sämsta bidraget. Nu fick hon hård konkurrans av Anna. Innerligt? Nä bara falskt och hemskt dåligt. Radiohjälpen kan inte fått in mycket pengar på detta bidrag.

Övrigt då? Inget fantastiskt uppningsnummer som förra veckan, då Charlotte Perrelli, Nanne Grönwall och Sonja Aldén visade vad skået skulle stå, eller en cool mellanakt av Dolph "He-Man" Lundgren. Mellanakten var en pissepause och Christine och Måns var nervösa. Men fungerade helt okej trotts detta. Paraodierna på de fd programledarna var bra, Lena Ph var snarlik och Perrelli var klockren. Dolph filmen var så töntig att det inte blev kul, utan dåligt. Lika dåliga kortfilmer som stativet var 2006. Så förhoppningsvis kör man bättre mellanakter framöver.
Vad tycker du?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback