22min bakom kamran av Avatar

Avatar

Nu har man släppt en 22 min lång behind the scences av världen mest imkomsbringande film Avatar. Det är imponerande att se hur de har gjort detta fantasy mästerverk, Kolla in 22min klippet här
Läs men recension av Avatar här.

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire - premiär idag

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

En av förra årets starkaste drama filmer har premiär idag. Nu har filmen smält in lite och jag tycker den är väldigt stark och ändrar betyget till en fyra iställt för 3,5. Läs min recension här. Mo'Nique, Gabourey 'Gabby' Sidibe är helt lysande i filmen och Mariah Carey har tvättat bort RnB diva utseendet helt.

Film: Till Vildarnas Land/Where the Wild Things Are -Betyg * * *

Film: Till Vildarnas Land/Where the Wild Things Are -Betyg * * *

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Adventure | Drama | Family | Fantasy


Max Records    ...     Max
Pepita Emmerichs    Claire
Max Pfeifer    ...     Claire's Friend #1
Madeleine Greaves    Claire's Friend #2
Joshua Jay    ...     Claire's Friend #3
Ryan Corr    ...     Claire's Friend #4

Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land.Max landar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efterett kungadöme att härska över. När Max krönts till kung, lovar han att skapa en plats där alla blir lyckliga. Max upptäcker snart att härska över sitt kungadöme inte är så enkelt och hans relationer där visar sig vara mer komplicerade än var han trodde från början.

Baserad på boken med samma namn av Maurice Sendak

Filmen är mörk, känslosam, tokig och rätt dyster. Filmen är kritikerrosad, för det är en väldigt annorlunda barnfilm som känns väldigt kreddig. Den är djupare än de flesta andra. Däremot har jag svårt att barn uppskattar denna filmen. Den är för svår. För dyster. Men kan ha fel. Har svårt att se vilken publik Spike Jonze har tänkt sig. För en del blir det nog nostalgi med dessa håriga figurer, men jag har inget minne va dom tidigare. Filmen har en mening, jupare budskap och är bra gjord, därav blev det betyg tre till denna annorlunda barnfilm.


Film: The Lovely Bones - Betyg * * *

The Lovely Bones -

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Drama | Fantasy | Thriller


Saoirse Ronan    ...     Susie Salmon
Stanley Tucci    ...     George Harvey
Mark Wahlberg    ...     Jack Salmon
Rachel Weisz    ...     Abigail Salmon
Susan Sarandon    ...     Grandma Lynn

Susie Salmon är 14 år och blir mördad. Man får följa med innan detta händer en stund, så man får en relation till familjen. Men större delen av filmen, är efter mordet. Hur familjen reagerar, hanterar och överlever denna sorgna händelse. Vi får även följa mördarens tid efter. En stor del är dock i världen mellan himlen och livet på jorden. Där Susie fastnar. Det är en iscensatt fantasivärld av Peter Jackson, mannen bakom filmer som Saga om ringen och Braindead.

Saoirse Ronan spelar utmärkt som dottern till Mark Wahlberg som också gör bra ifrån sig. Susane Sarandon ritkigt lyser i sin tuffa rolltolkning av Grandma. Standley Tucci spelar väldigt bra som mördare. Riktigt läskig. Väldigt stor motsats till hans roll i Julie & Julia, även han var bra även i den filmen.

Peter Jackson har ett snyggt bildspråk, filmen är intressant, den griper verkligen tag i en. Det blir lite för mycket av "världen imellan världarna". Men med otroligt bra rolllista och bra handling, gör Peter Jackson detta till en bra drama thriller med fantasy inslag.


Film: Sherlock Holmes - Betyg * * * ½

Sherlock Holmes

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg halv

Action | Adventure | Crime | Mystery | Thriller

Robert Downey Jr.     Sherlock Holmes
Jude Law    ...     Dr. John Watson
Rachel McAdams    Irene Adler
Mark Strong    ...     Lord Blackwood

Hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr Watson följer spåren efter en samvetslös skurk, vars planer kan omstörta hela det brittiska imperiet. Holmes mäter gärna sitt skarpa intellekt mot sjuka brottsgenier, men om det krävs slåss han mot skurkarna på ett mer handgripligt och kraftfullt sätt.

Hade inga direkta förväntningar på denna filmen. Trailern sa inte så mycket, såg ut som en buddy-film. Och mycket riktigt var det en vänskapsfilm mellan två män. Robert och Jude spelar övertygande i sina roller, och de är båda snabba och roliga. Kvick humor, en del action, okej handling. Direkt spännande blir det inte, men underhållande är den, som en klassik actionkomedi. I början kände jag att detta är nog ingen film för mig, men man drogs med och det var framförallt humorn som gjorde detta till en lyckad film liksom Laws och Downey Jr:s rollspel. Något mästerverk är det inte, men rätt skön underhållning!


Film: The Time Traveler´s Wife - Betyg * * *

The Time Traveler´s Wife

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Drama | Romance | Sci-Fi

Michelle Nolden     ...     Annette DeTamble
Alex Ferris    ...     Henry at Six
Arliss Howard    ...     Richard DeTamble
Eric Bana    ...     Henry DeTamble

Henry får reda på redan som barn att han kan resa i tiden. Han kan inte kontrollera sina resor och han kastas från tidsålder till tidsålder. I nutid träffar han Claire som berättar att hon känt honom i hela sitt liv men att det är först nu deras liv synkroniseras för första gången. De blir förälskade, gifter sig och får en dotter och tidsresandet komplicerar deras liv men när de lär sig att hantera det bidrar det också till att berika det.

Filmen är rätt mysig historia med bra skådespelsinsatser. Det är en vam kärlekshistoria om att aldrig veta när du förlorar din kärlek…eller när den dyker upp igen. Effektfullt vävs historien ihop och den håller en gemn nivå under hela filmen. Eric Bana är inget favorit, men här var han faktiskt bra. Tror många tjejer kommer gilla denna filmen.


Film: The Road/Vägen - Betyg * * -

the road

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Adventure | Drama | Thriller

Viggo Mortensen     Man
Kodi Smit-McPhee    .Boy
Robert Duvall    ...     Old Man
Guy Pearce    ...     Veteran

I Vägen får vi aldrig veta vad som hänt världen, i detta fall som vanligt USA. En dag bara händer något. Jorden täcks av ett ogenomträngligt grått och kallt dis som tar död på alla växter och djur. Och människan gör allt för att överleva vardagen, av de få som finns kvar. Vi får följa far och son på vägen till havet, som de inte vet, är det fortfarande blått? Finns det kvar? Finns det liv?

Förväntar du dig en storslagen domedagsfilm har du kommit helt fel. Den är mer eller mindre effektlös, den koncentrerar sig på fadern och sonens resa för överlevnad av konserburkar och annat ätligt. Gömma sig från kannebaler. Någon direkt spänning är det inte, förutom en scen där de två är i ett hus med människoätande män. Resen är lågmält drama som är så dystert, grått, brunt och mörkt att man faktiskt blir depprimerad av att se denna filmen. Det finns drama filmer som griper tag i en och gör en deppig, men denna filmer griper inte direkt tag, den är rätt ontressant och berättar inte mycket egentligen, och den är så mörk och trist att man är glad att den riktiga världen är fortfarande färgsatt. Man kan säga detta är motsatsen till Avatar.

Samspelet mellan son och far är dock filmens räddning, båda spelar väldigt bra och med mycket inlevlese. Dom rädda filmen från en klar etta. Många kritker kommer säga detta är en fantastisk film och ge höga betyg. Kan förstå det betvis, för konstnärlighet och innerlighet och mörkhet och att filmen är "svår". Men för mig var detta en timma och femtio minuter bortkastat.

Obs! Trailern är bättre än filmen.


Spotify playlist

Dagens playlist av mej, för spotify ser du här

Avatar - nu större än Titanic

Avatar

Inte ens jag trodde det var möjligt, att Avatar skulle tjäna mer pengar än James Camerons storverk Titanic. Men nu har det hänt, den har gått om Titanic i världen. Dock i hemlandet ligger den fortfarande två, precis passerat senaste Batman filmen, men Titanic ligger lite före. 3D priserna är något högre vilket så klart gynnat filmen.
Som det ser ut nu, kommer Avatar ligga etta på amrikanska boxoffice för en sjunde vecka. Helt otroligt!

Dagens låt: Example - Won't Go QuietlyExample - Won't Go Quietly - en skön låt, en hit på UK Top 40

Hela livet är ett disco med Lena PHEfter ett antal genomlyssningar har den fastnat, Lena Philipssons tolkning av P3 hiten "Hela Livet Är Ett Disco", av Markus Krunegård. Gillar soundent, Lite Kylie Minougue light, kylig disco. Är detta en fingervising till Lena Ph:s nya sound? Lena är i alla fall inne i studion och spelar in ny platta, utan Orup denna gång. Läs mer om Lena på bloggen Lena Philipsson Corner eller kolla samlade videor på youtube

Bye Bye Ugly Betty

Ugly Betty

Ugly Betty

En av de mer framgångsrika komedi/såpa serierna på sernare år är serien Ugly Betty. Upptäckte den på en bakis Söndag då kanal 5 hade ett Ugly Betty marathon. Småcharmig intrig komedi serie med massa överspel och en hel del roligheter. Vanessa Williams spelade bitch och är fortfarande en snygg kvinna. Bra skådisar i en värd av mode, intriger och ändra på sterotyopen för framgångsrik tjej i den branchen.
Nu läggs den ner i USA skriver Aftonbladet:  Den fjärde säsongen har börjat sändas i USA – men med alldeles för dåliga tittarsiffror och det har fått den amerikanska tv-kanalen ABC som producerar serien att lägga ner den, rapporterar People.com. I ett gemensamt uttalande lovar seriens producent Silvio Horta och ABC-direktören Steve McPherson att serien ska få ett värdigt avskedsavsnitt.

Kommer du sakna serien?

Två nya filmposters för Airbender filmen!

Airbender 2

airbender 1

Serien Avatar är en skön animerad action fantasy humor serie för hela familjen. I sommar kommer spelfilmen som heter The Last Airbender. De tog bort Avatar i namnet för inte man skulle blanda ihop den med James Camerons mästerverk. Ingen riktig trailer har kommit än, men den kommer inom nån månad, ca 2 min lång. Så vi får nöja oss med två ya filmposters!

Musik Topp 40 Vecka 3: Alexandra Burke

Alexandra Burke - Broken Heels

01.(--) Alexandra Burke - Broken Heels [1 week @ nr 1]
02.(02) Jason Derulo - In My Head
03.(--) Iyaz - Replay
04.(01) Cobra Starship - Hot Mess [1 week @ nr 1]
05.(04) Rihanna - Rude Boy
06.(--) Usher - More
07.(39) The Saturdays - Ego
08.(--) N-Dubz Feat Mr Hudson - Playing With Fire
09.(06) The Script - Talk You Down
10.(03) Lady GaGa Feat Beyonce - Telephone [1 week @ nr 1]
11.(--) 3OH!3 Feat Katy Perry - Starsterukk
12.(24) Jay Sean Feat Sean Paul & Lil Jon - Do You Remember
13.(13) Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart
14.(--) Girls Can't Catch - Echo
15.(26) Glee - Don't Stop Believing
16.(16) Kevin Rudolf feat Birdman, Lil Wayne & Jay Sean - I Made It
17.(09) Dashboard Confessional - Belle Of The Boulevard
18.(12) Timbaland feat Katy Perry - If We Ever Meet Again
19.(05) P!nk - It's All Your Fault
20.(08) Lady Gaga - Alejandro
21.(22) Alicia Keys ft Beyoncé - Put It In a Love Song
22.(07) Adam Lambert - Whataya Want From Me
23.(--) Leighton Meester - Your Love's A Drug
24.(--) JLS - One Shot
25.(25) Mika - Rain
26.(14) Nickelback - Shakin Hands
27.(17) Kelly Clarkson - Don't Let Me Stop You
28.(--) Example - Won't Go Quietly
29.(21) Ke$ha - Your Love Is My Drug
30.(11) Jay-Z feat Mr Hudson - Forever Young
31.(10) Lady GaGa - Bad Romance [10 weeks @ nr 1]
32.(--) Florence And The Machine - You've Got The Love
33.(15) Madonna Feat. Akon - Celebration (Remix)
34.(--) Justin Bieber - One Time
35.(18) Mariah Carey feat Ne-Yo - Angels Cry
36.(20) Jay Sean - War
37.(27) Lifehouse - Halfway Gone
38.(--) Taylor Swift - Today Was a Fairytale
39.(--) Shakira - Men In This Town
40.(--) Jay-z feat Rihanna & U2 - Stranded


Out:
Justin Bieber feat Ludacris - Baby
Collective soul - You
Timbaland Feat Justin Timberlake - Carry On
Creed - A Thousand Faces
Selena Gomez & The Scene - Naturally
Colbie Caillat - I Never Told You
Muse - Undisclosed Desires
Leona Lewis - I See You (Avatar)
Kat Deluna - Push Push
Robbie Williams - You Know Me
Leona Lewis - I Got You
Linda Sundblad - Let's Dance
Owl City - Vanilla Twilight
Push Play - My Everything
Privat: Tllbaka från London!

Då e man tillbaka från London efter festgalen helg med 15 personer! Det blev en del shopping med på Oxfordstreet osv....Gott käk och underbart sällskap. Får se om jag få upp lite bilder senare på bloggen!

Bye Bye Hyssna! Hey Göteborg!

bye hyssna

Stora förändringar i Syrrans liv förutom hon fyller år idag! Hon har tagit beslutet att lämna Marks kommun bakom sig och flytta till Göteborg, Kallebäck!! Helt rätt beslut för Göteborg Rulez! Så jätteglad för henne att hon har hittat en schysst lägenhet!

Inte lika kul riktigt är att bästa grannen PO har först fått sitt andrakontrakt uppsagt i lägenheten i Majorna, utan även valt att stanna i Stockholm istället för GBG. Får önska han lycka till med sitt nya 08-liv!

Grattis Annelie!

annelie

Grattis bästa syrran på födelsedagen! UR the BEST!

Musik Topp 40 v 2: Cobra Starship - Hot Mess!

Cobra Starship - Hot Mess

01.(11) Cobra Starship - Hot Mess [1 week @ nr 1]
02.(05) Jason Derulo - In My Head
03.(01) Lady GaGa Feat Beyonce - Telephone [1 week @ nr 1]
04.(06) Rihanna - Rude Boy
05.(03) P!nk - It's All Your Fault
06.(07) The Script - Talk You Down
07.(04) Adam Lambert - Whataya Want From Me
08.(13) Lady Gaga - Alejandro
09.(08) Dashboard Confessional - Belle Of The Boulevard
10.(02) Lady GaGa - Bad Romance [10 weeks @ nr 1]
11.(09) Jay-Z feat Mr Hudson - Forever Young
12.(--) Timbaland feat Katy Perry - If We Ever Meet Again
13.(12) Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart
14.(14) Nickelback - Shakin Hands
15.(26) Madonna Feat. Akon - Celebration (Remix)
16.(15) Kevin Rudolf feat Birdman, Lil Wayne & Jay Sean - I Made It
17.(--) Kelly Clarkson - Don't Let Me Stop You
18.(17) Mariah Carey feat Ne-Yo - Angels Cry
19.(--) Linda Sundblad - Let's Dance
20.(19) Jay Sean - War
21.(16) Ke$ha - Your Love Is My Drug
22.(22) Alicia Keys ft Beyoncé - Put It In a Love Song
23.(18) Leona Lewis - I Got You
24.(36) Jay Sean Feat Sean Paul & Lil Jon - Do You Remember
25.(10) Mika - Rain
26.(--) Glee - Don't Stop Believing
27.(27) Lifehouse - Halfway Gone
28.(28) Push Play - My Everything
29.(29) Owl City - Vanilla Twilight
30.(25) Kat Deluna - Push Push
31.(30) Robbie Williams - You Know Me
32.(20) Leona Lewis - I See You (Avatar)
33.(21) Muse - Undisclosed Desires
34.(--) Colbie Caillat - I Never Told You
35.(35) Creed - A Thousand Faces
36.(--) Selena Gomez & The Scene - Naturally
37.(24) Timbaland Feat Justin Timberlake - Carry On
38.(34) Collective soul - You
39.(39) The Saturdays - Ego
40.(--) Justin Bieber feat Ludacris - Baby


Out:
Whitney Houston - Worth It
Chicane - Feat. Natasha Bedingfield - Bruised Water
Rob Thomas - Someday
P!nk - I Don't Believe You
Jason Derulo - Sky's The Limit
Akon feat David Guetta - Nosy Neighbour
Nickelback - Never Gonna Be Alone

Nostalgia Chart:

2004-12-11 Top 10

1.(3) The Ark - One Of Us Is Going Die Young
2.(8) Madonna - Love Profusion
3.(1) Gwen Stefani - What You Waiting For
4.(2) Lena Philipsson - Lena Anthem
5.(-) The Goo Goo Dolls - Give A Little Bit
6.(4) Live - We Deal In Dreams
7.(*) Natasha Bedingfield - Unwritten
8.(5) Avril Lavigne - Nobody's Home
9.(-) Daniel Lindström - Comming True
10.(-) Christian Walz - Never Be Afraid Again
Ny vecka - Resa till London :D

london

Då var helgen över och den var helt underbar :D
Jessica kom upp från Falkenberg och spenderade hela helgen i Götet! Fredagen var Conny, Johan o Jessica över och det blev en grymme-middag signerad Jessica o massa rödvin, kortspel, skitsnack och flummerier långt in på natten!! Lördagen fixade Jessicas bror Peter min vattenkran som hade börjat läcka, så det blev besök på Hornbach (eller hur det stavas-9, besök på Thairesturang på Kungsportsplatsen och en rallyfärd med Peter som jag sent kommer glömma! :D

jess n me


Kvällen blev det åter massa alkohol o fest. Tommy fyllde 33år. En väldigt lyckad kväll som slutade med djupa och lågt i snacknivå hemma på soffan med Jess, underbart :D

Söndagen var bakisdagen, men mer god mat och umgicks med Jess, Cönny & Johan. Film o tv ab.

Denna veckan blir det jobb några dagar, sen blir det en resa till England....bo på hotell o ha det gött i London hela helgen....Öl? :P Tror vi e typ 13 eller 15 personer som åker, så det skall bli skitkul!

Golden Globe: Avatar Bästa Film, Sandra Bullock bästa drama skådis

Här kommer vinnarlistan

Bästa dramafilm: Avatar.
Manlig dramaskådespelare: Jeff Bridges (för Crazy Heart).
Kvinnliga dramaskådespelare: Sandra Bullock (The Blind Side).
Komedi/musikal: The Hangover.
Skådespelare i komedi/musikal: Robert Downey junior. (Sherlock Holmes).
Kvinnlig skådespelare komedi/musikal: Meryl Streep (Julie &Julia).
Manlig birollsinnehavare: Christoph Walz (Inglourious Basterds).
Kvinnlig birollsinnehavare: Mo'Nique (Precious).
Animerad film: Up.
Utländska film: Det vita bandet (Tyskland).
Regi: James Cameron (Avatar).
Manus: Jason Reitman och Sheldon Turner (Up In the Air).
Tv-drama: Mad Men.
Tv-skådespelare, manlig: Michael C Hall (Dexter).
Tv-skådespelare, kvinnlig: Julianna Marguiles (The Good Wife).
Tv-komedi: Glee

Cecile B Demille-priset för en hel filmkarriär gick till regissören Martin Scorsese.

Påven dissar Avatar: ”Avatar flirtar med falska doktriner”

Avatar

Avatar
Från Aftonbladet:

Vatikanens egen radiostation fastslog:

– Den flörtar på ett fiffigt sätt med alla falska doktriner som har gjort ekologi till millenniets religion. Naturen är inte längre en skapelse att försvara utan en gudomlighet att tillbedja.

Vatikanstatens talesman Federico Lombardi menar att kritiken avspeglar påvens syn på att det är farligt att se naturen på ett gudomligt sätt.

Benedict XVI pratar ofta om vikten att skydda naturen, men samtidigt varnar han för att för att göra människan jämställd med andra levande varelser, skriver AP. Läs mer på Aftonbladet.

---------

Vad säger man till det här? Att Påven är ett pucko? Rädd för konkurrans? Rädd för moderna samhället och filmmagi? Att dessa måste utala sig när det kommer stora filmer som Sagan Om Ringen och Avatar. Mediahookers! :D Läs kommentarena på Aftonbladet, rätt roligt :D


James Cameron Rulez!

Cameron filmer

Cameron filmer

Nu har jag sett Avatar för andra gången på bio i 3D. Den var lika fantastisk denna gången och polarfen som såg den för första gången var helt såld, ville inte lämna Pandora världen!

Denna gången kollade jag mer på miljöerna, effekterna, detaljerna.....vilken perfektion! Så vackert, snyggt och effektfullt. 3D effekterna är smakfulla och perfekta, blir inte jobbiga, utan har en mening och är en del av filmen, inte för att chocka oss, utan för berätta historien mer effektivt och vackert. Alla som jag känner, som har sett den har tyckt den är helt fantastisk!

Nu är Avatar den näst största filmen i historien, etta ligger Titanic. Detta innebär att James Camerons filmer är populärast i världen!

Denna man, är helt enkelt fantastisk på att göra film. Det finns så klart många andra, Steven Spielberg och Peter Jackson är mina andra två favoriter, som både gjort fantastiska filmer. Inom Sci Fi har vi så klart George Lucas med, mannen som gav oss sex Star Wars filmer och Willow.

Har rankat Camerons filmer i en topp 7 lista, läs den här. Från storslagan Avatar till spännande undervatten thrillern The Abyss.

My favorite movie directors:
1 James Cameron (Aliens, Titanic med flera)
2 Steven Speilberg (Jurassic Park, ET, Indiana Jones med flera)
3 Peter Jackson (Sagan om ringen, The lovley bones med flera)
4 Hayao Miyazaki (Spirited Away, Det Levande Slottet, Ponyo med flera)
5 Roland Emmerich (Independence Day, 2012, Stargate med flera)
6 George Lucas (Star Wars, Willow med flera)
7 Quentin Tarantino (Kill Bill, Inglourious Basterds, Pulp Fiction med flera)
8 Michael Bay (Transformers, Pearl Habor, The Rock, Armageddon med flera)
9 David Fincher (Fightclub, Seven, Alien 3 med flera)
10 Luc Besson (Det Stora Blå, Femte Elementet med flera)

Vilka är dina favoriter? :)

Uppdatering: 9,4 miljard har Avatar spelat in enligt Expressen

Musik Topp 40 vecka 1: Lady Gaga Feat Beyonce!

gaga beyonce

01.(05) Lady GaGa Feat Beyonce - Telephone [1 week @ nr 1]
02.(01) Lady GaGa - Bad Romance [10 weeks @ nr 1]
03.(03) P!nk - It's All Your Fault
04.(02) Adam Lambert - Whataya Want From Me
05.(**) Jason Derulo - In My Head
06.(04) Rihanna - Rude Boy
07.(--) The Script - Talk You Down
08.(--) Dashboard Confessional - Belle Of The Boulevard
09.(06) Jay-Z feat Mr Hudson - Forever Young
10.(08) Mika - Rain
11.(10) Cobra Starship - Hot Mess
12.(15) Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart
13.(--) Lady Gaga - Alejandro
14.(11) Nickelback - Shakin Hands
15.(--) Kevin Rudolf feat Birdman, Lil Wayne & Jay Sean - I Made It
16.(--) Ke$ha - Your Love Is My Drug
17.(09) Mariah Carey feat Ne-Yo - Angels Cry
18.(07) Leona Lewis - I Got You
19.(--) Jay Sean - War
20.(18) Leona Lewis - I See You (Avatar)
21.(14) Muse - Undisclosed Desires
22.(22) Alicia Keys ft Beyoncé - Put It In a Love Song
23.(--) Akon feat David Guetta - Nosy Neighbour
24.(20) Timbaland Feat Justin Timberlake - Carry On
25.(--) Kat Deluna - Push Push
26.(37) Madonna Feat. Akon - Celebration (Remix)
27.(13) Lifehouse - Halfway Gone
28.(--) Push Play - My Everything
29.(--) Owl City - Vanilla Twilight
30.(--) Robbie Williams - You Know Me
31.(36) Jason Derulo - Sky's The Limit
32.(17) Nickelback - Never Gonna Be Alone
33.(27) P!nk - I Don't Believe You
34.(28) Collective soul - You
35.(--) Creed - A Thousand Faces
36.(32) Jay Sean Feat Sean Paul & Lil Jon - Do You Remember
37.(16) Rob Thomas - Someday
38.(26) Chicane - Feat. Natasha Bedingfield - Bruised Water
39.(19) The Saturdays - Ego
40.(--) Whitney Houston - Worth It


Out:
Aleesia - Bubble Gum
Chris Brown feat Eva Simons - Pass Out
Madonna feat Lil Wayne - Revolver [3 week @ nr 1]
Rise Against - Hero Of The War
Milow - You Don't Know
Shakira feat Timbaland & Lil Wayne - Give it up to me
Bon Jovi - Superman Tonight
Ke$ha - Tik Tok
Lucas Prata - Remember Me
Leighton Meester Feat Robin Thicke - Somebody To Love
Taylor Swift - Fifteen
Creed - Rain
David Guetta feat Estelle - One Love [1 week @ nr 1]
Timbaland feat SoShy & Nelly Furtardo - Morning After Dark
Avatar - världens näst största film

Sagan / Avatar

Nu har den passerat Sagan Om Ringen: Sagan Om Konungens Återkomst - och nu ligger Avatar tvåa på världens mest inkomstbringande filmerna. Ettan är fortfarande en annan James Caemron film; Titanic.

Hela Livet Är Ett Disco - Lena Philipsson & Markus Krunegård

Markus Krunegård Trackshit "Hela livet var ett disco" är nominerad till årets låt på P3 Guld galan. Sveriges Radio har bett andra artister göra sina tolkningar. Lena Philipsson gör bla denna rätt sköna klubbversion av låten. Vad tycks? Ph säger själv om sin Krunegård tolking: Tack & förlåt - Puss puss!

Nu till en helt annan Avatar film: the Last Airbender

the last airbender

Den animerade tv-serien Avatar: The Last Airbender har gjort succé världen över. Som tidigare skrivits har man nu gjort en vanlig spelfilm, men tagit bort Avatar ur namnet på filmen, så man inte skall blanda ihop filmen med James Camerons monstersuccé. The Last Airbender handlar om Aang som är den sista Airbendern, den enda som kan hantera alla fyra elementen, eld, vatten, jord och luft. Noah Ringer spelar Aang, Jessica Andres spelar Suki, Dev Patel (Slumdog Millionare, Skins)spelar Zuko, Nicola Peltz spelar Katara, och Jackson Rathbone (Twilight Saga New Moon & Eclipse) som Sokka. Det har inte kommit en trailer till filmen än, den skall komma i Feb 2010 till SuperBowl. En teaser finns som du kan se här:


Det blir biobesök till helgen: Avatar 3D igen!

avatar

Bara två filmer tidigare i mitt liv har jag sett två gånger på bio. Första var Titanic, först med kompisar & kollegor o andra gången bjöd jag föräldrarna på biobesök o var med också. Andra filmen var Sagan Om Konungens Återkomst, såg med en polare först, med hade lovat en annan - men kunde inte vänta med att se den. Så när jag Linda skulle se den, hade jag redan sett den, men det berättade jag först efteråt haha och lite små sur blev hon :)

Nu är det dax igen, skulle sett den med en kompis, men han kunde inte innan jul, så jag såg den med en annan kompis. Nu skall jag då se den med Cönny jag skulle sett med den först. Men denna gången vill jag faktiskt se om filmen ändå, för den är så grymt bra! Läs min recension här

Det roliga är att Titanic är världens största film (inkomst räknat) och sen kommer Sagan Om Konungens Återkomst - och den tredje största filmen i världshistorien är nu Avatar!

Inte Philipsson eller nån, utan Pauline Kamusewu!

pauline

Det blev inget gigantiskt namn. Det blev ingen Linda Sundblad, Linda Bengtzing eller Lena Philipsson, eller nån, utan Pauline Kamusewu. Mycket väntan - för ingenting?

Vet inte så mycket om denna artist, så här står det på Wikipedia "Pauline Kamusewu, artistnamn Pauline är en svensk musiker. 2003 tilldelades hon Rockbjörnen för "Årets svenska nykomling". Har släppt singlarna "Running out of gaz", "Answer", "Never said i was an angel" "Loving you" & "Give me a call"

Även Pauline inte är en artist som är jättekänd eller har några direkt stora hits, så kan det så klart sluta bra ändå. Men efter Darin, Salem och Peter Jöback, kändes det som det skulle vara ett större namn som var fjärde jokern…

Nu är i alla fall väntan över och Melodifestivalens startfält är klart

---

Har börjar blogga på Poplight om Melo, läs mer här

Dagens bild

anna

Igår blev det en sväng på krogen igen med två vänner. Mötte härliga Anna o tog några glas o snackade högt o lågt om livet :D

Det blev en kanon kväll och faktiskt inte så bakis idag, vilken bonus!!

Några egobilder med vänner :)

bild

Några bilder från lite festande! Strike a pose - eller nått

Topp 50: De bästa skådespelarna på 00-talet

topp50 skådisar

01 Angelina Jolie
Wanted, Changeling, Mr & Mrs Smith, Taking Lives, Gone In Sixty Seconds

02 Johnny Depp
Pirates Of The Caribean 1-3, Public Enemies, Charlie & The Choclate Factory, Finding Neverland, From Hell, Cocolate

03 Sandra Bullock
The Blind Side, The Propsal, Crash, The Lake House, 28 Dagar

04 Denzel Washington
Man on Fire, American Gangster, Training Day, Remember The Titans

05 Meryl Streep
Julie & Julia, Mamma Mia, Djävulen Bär Prada, Angels In America

06 Will Smith
Seven Pounds, Jakten På Lyckan, I Am Legend, Hitch, I Robot, Ali Men In Black 1 & 2

07 Ian McKellen
X-men: The Last Stand, Da Vinci Koden, Sagan Om Koungens Återkomst, Sagan Om Dom Två Tornen, Sagan Om Ringen, X-men 1 & 2

08 Morgan Freeman
The Dark Knight, Wanted, Lycky Number Slevin, The Sum Of All Fears, Along Comes A Spider

09 Christian Bale
The Dark Knight, Terminator Salvations, Public Enemies, Batman Begins American Psycho

10 Leonardo DiCaprio
The Departed, Blood Diamond, The Aviator, Catch Me If You Can, Gangs Of New York, The Beach


Läs HELA listan här inkl filmklipps

Lenny Kravitz & Michael Jackson - ny låt

mj lennyThe king of pop må avlidigt 2009, men det finns fortfarande en hel del nyproducerad musik med Michael Jackson som ej har kommit ut än. Bla jobbade han med svenska RedOne. Lenny Kravitz har också gjort en låt med MJ och nån minut kan du höra här.


Musik Topp 40 Vecka 1 2010: Lady Gaga........

gaga

01.(01) Lady GaGa - Bad Romance [10 weeks @ nr 1]
02.(02) Adam Lambert - Whataya Want From Me
03.(11) P!nk - It's All Your Fault
04.(03) Rihanna - Rude Boy
05.(04) Lady GaGa Feat Beyonce - Telephone
06.(06) Jay-Z feat Mr Hudson - Forever Young
07.(07) Leona Lewis - I Got You
08.(05) Mika - Rain
09.(10) Mariah Carey feat Ne-Yo - Angels Cry
10.(19) Cobra Starship - Hot Mess
11.(08) Nickelback - Shakin Hands
12.(09) Timbaland feat SoShy & Nelly Furtardo - Morning After Dark
13.(13) Lifehouse - Halfway Gone
14.(31) Muse - Undisclosed Desires
15.(15) Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart 
16.(12) Rob Thomas - Someday
17.(34) Nickelback - Never Gonna Be Alone
18.(18) Leona Lewis - I See You (Avatar)
19.(**) The Saturdays - Ego
20.(14) Timbaland Feat Justin Timberlake - Carry On
21.(20) David Guetta feat Estelle - One Love [1 week @ nr 1]
22.(--) Alicia Keys ft Beyoncé - Put It In a Love Song
23.(23) Leighton Meester Feat Robin Thicke - Somebody To Love
24.(36) Creed - Rain
25.(24) Lucas Prata - Remember Me
26.(26) Chicane - Feat. Natasha Bedingfield - Bruised Water
27.(16) P!nk - I Don't Believe You
28.(--) Collective soul - You
29.(29) Ke$ha - Tik Tok
30.(27) Bon Jovi - Superman Tonight
31.(17) Shakira feat Timbaland & Lil Wayne - Give it up to me
32.(30) Jay Sean Feat Sean Paul & Lil Jon - Do You Remember
33.(33) Taylor Swift - Fifteen
34.(22) Milow - You Don't Know
35.(--) Rise Against - Hero Of The War
36.(28) Jason Derulo - Sky's The Limit
37.(21) Madonna Feat. Akon - Celebration (Remix)
38.(25) Madonna feat Lil Wayne - Revolver [3 week @ nr 1]
39.(35) Chris Brown feat Eva Simons - Pass Out
40.(37) Aleesia - Bubble Gum


Out:
Girlicious - Over You
BWO - Kings Of Tomarrow
Mission District - Just Don't Feel The Same
Erik Grönwall - Higher
Då var jul & nyår över :)

litebilder

Då var jul & nyårshelgen över för denna gången. Julen blev hemma hos syrran som hade fixat så fint med all julmat o så. Blev en del wiii spelande, bowling :D Juldagen fortsatte i det i julmatens tecken hos grannen o sen fest fest fest :P Jobbade i mellandagarna, så lugnt där, sen blev det nyårsfirande i högsbo med middag o massa alkohol o vänner, helt underbart! Dagen efter var dock väääldigt bakis seg, men det är ju så det är!

2009 är över....och det blev verkligen resans år för min del. London, Ayia Napa och New York. Helt grymt kul! London var fest ab, Cypern var härligt lugnt med alla stränder o goda drinkar...och USA var en stor upplevelse!

2010 börjar i samma tecken, en tur till London! Vi e typ 15 pers som åker! Kommer bli very nice! Sen får man se vad det blir för mer reser, men en sandstrand kommer det bli nånstans! Sen kanske Thailand till vintern? Eller nått annat spännande :P

God fortsättning på det nya året!!